Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
,,,mha nema veze ama ima nacionalizam ima se,,,ne tvoeto navistina nemozham da te razberam,,,,ke morash poargumentirano da pishuvash,,,Нема,везе,логика,распад,економија,национализам,лоша,секогаш,национализам,различно,етатизам,дупло,катастрофа,поздрав,разбра,ваљда,,"
До пред ни 20 години имавме класични војни за територии на сопернички национализами.Да живеевме во Скандинавија,соседи да ни беа Норвешка,Данска или Финска стварно национализмот е беспотребен.Ама живееме на балканот,за жал.
,,,,branejki si gi svoite nacionalni interesi,,i na krajot na kraishtata nacionalnite granici se realni,,,До пред ни 20 години имавме класични војни за територии на сопернички национализами.![]()
Незнам што е проблемот со твоја тастатура и правопис, па неможам да те разберам.,,,,branejki si gi svoite nacionalni interesi,,
Е за ова е прашањето, дали веруваш во БОГ ?Незнам што е проблемот со твоја тастатура и правопис, па неможам да те разберам.
Накратко, прво јас лично се сметам за анационален индивидуалист со умерени либертаријански проглобалистички тенденци, или во превод не сакам национални држави и граници и не верувам во национални идеологии и не се идентификувани со ниедна нација или етникум. Национални држави и етнички идентитети се назадна работа и во иднина ќе исчезнат, нормално тоа ќе донесе поголем прогрес на пред се економски и мировен план на светот. Кратко и јасно.
,,,jas nemam nikako problem,,,ti imash problem i toa ozbilen so site epiteti shto ti na samiot tebe si gi nalepi,,,Незнам што е проблемот со твоја тастатура и правопис, па неможам да те разберам.
Накратко, прво јас лично се сметам за анационален индивидуалист со умерени либертаријански проглобалистички тенденци, или во превод не сакам национални држави и граници и не верувам во национални идеологии и не се идентификувани со ниедна нација или етникум. Национални држави и етнички идентитети се назадна работа и во иднина ќе исчезнат, нормално тоа ќе донесе поголем прогрес на пред се економски и мировен план на светот. Кратко и јасно.
Ние изгубивме војна поради недостаток на национализам. Банда неписмени арнаути го урна уставниот поредок и не е воопшто чудно што никој не се идентификува со оваа пропаст од држава.До пред ни 20 години имавме класични војни за територии на сопернички национализами.![]()
"Демократите" европски (масонски педерчиња), не ги заболи за македонски национализам, или грчки или албански. Нив то шо му успеј е да нпраат тотално мултикултурна држава, кај шо избришаја се шо е национално, традиционално и напраја јазикот да изумира. Ние сме најуспешен експеримент за то како се руши една држава. То можиме да го видиме посебно во Шведска, Германија, Франција, Италија, Финска, Шпанија, Австрија, Белгија, Британија, Норвешка, Данска и Холандија, како пополека домородното население се заменува со друго, од пичку си материн негде.Според демократиите европски ,само македонскиот национализам е погубен.А напротив грчкот и албанскот шовинизам е демократско право на тие народи!Не случајно сме во ваква позиција.
Нација не е еден народ!
Не може една држава да има„ една нација“ и „останати народи“![]()
Секој нација има еден народ, а то е домородното население на таа држава, од која произлегува јазикот, културата, традицијата, и обичаите, и кој ја сочинува таа нација. Не можи во една држава да постои различни вери, обичаи и јазици. Зборуваш за мултикултура, прекриена во национализам.Секоја држава ИМА ЕДНА НАЦИЈА тоа се сите граѓани кои живеат таму без разлика од вера, јазик, обичаи што ја прави самата држава!
Затоа - Национализам ДА!
Ако кажиме национализам тука спајџа само народот од кој што е произлезена таа нација. Тука не спајџаат други вери и други грајџани. Само тогагш кога грајџаните кои не се од тоа племе, а сакаат да се интегрираат со племето, че станат дел од народот и нацијата (со исклучок на народи како, албанците, турците, џупците, и се друго шо не е европска бела раса). Една држава можи да има само една вера, и не можи друга. Се шо зборуваш е мултикултура прикриена во некаков си "национализам".ако кажеме национализам се мисли дека тука спаѓаат сите граѓани што живеат во МКД иако се со друга вера, култура, јазик сите се македонци од турско, албанско, српско, бошњачко, египетско потекло - СИТЕ СЕ Македонци -една НАЦИЈА заради држава Македонија и тоа иде во пакет за национализамот во Македонија на пример кон Грција,Турција, Бугарија, Албанија, Србија, БИХ, Египет т.е. други нации во сопствените држави...
Не мора овде да седи, нека си оди во својата матична држава, а не да лапа пари на државна функција....како што го слушав градоначалникот на Дебар на ТВ како коментираше дека телото му е во Дебар, ама срцето му е во Албанија, па се прашувам како тоа телото е оделено од срцето и пак функционира или си таму или си ваму, а и никој никого не држи со сила, нели?![]()
Сигурен сум 100/100 дека Аврамскиот Бог не постои, ниту ни еден бог на било која религија на планетата Земја. Можен е концепт но крајно неверојатен на деистички бог. Во превод религиозен апсолутен атеист и деистички повеќе атеист но технички деистички агностик. Извини ама кога некој прашува за "Бог" често е трик прашање. Накратко се идентификуванам со Атеизам.[DOUBLEPOST=1547499701][/DOUBLEPOST]Е за ова е прашањето, дали веруваш во БОГ ?
Јас бев против Албанските националшовинисти од УЧК и денешните еквиваленти, и обожавам да плукам по Татарчета, Србчета и Гејчета и тоа од чисто антинационалистички побуди. Сите националисти пропорционално со фанатизмот се идеолошки ретардирани.Ние изгубивме војна поради недостаток на национализам. Банда неписмени арнаути го урна уставниот поредок и не е воопшто чудно што никој не се идентификува со оваа пропаст од држава.
,,,so ova ushte poveke ja potv,rduvash tvojata mentalna intelekrualna pozicija vo odnos na osnovnite vrednosti shto gi nosi sekoja individua so sebe,,,Сигурен сум 100/100 дека Аврамскиот Бог не постои, ниту ни еден бог на било која религија на планетата Земја. Можен е концепт но крајно неверојатен на деистички бог. Во превод религиозен апсолутен атеист и деистички повеќе атеист но технички деистички агностик. Извини ама кога некој прашува за "Бог" често е трик прашање. Накратко се идентификуванам со Атеизам.[DOUBLEPOST=1547499701][/DOUBLEPOST]
Јас бев против Албанските националшовинисти од УЧК и денешните еквиваленти, и обожавам да плукам по Татарчета, Србчета и Гејчета и тоа од чисто антинационалистички побуди. Сите националисти пропорционално со фанатизмот се идеолошки ретардирани.
Многу убаво од тебе што плукаш наоколу, ама со плунка не се гради национална кохезија доволна да имаш држава и да не те ебе секој полуписмен арнаутин со калаш во рака.Јас бев против Албанските националшовинисти од УЧК и денешните еквиваленти, и обожавам да плукам по Татарчета, Србчета и Гејчета и тоа од чисто антинационалистички побуди. Сите националисти пропорционално со фанатизмот се идеолошки ретардирани.
Сигурен сум 100/100 дека Аврамскиот Бог не постои, ниту ни еден бог на било која религија на планетата Земја. Можен е концепт но крајно неверојатен на деистички бог. Во превод религиозен апсолутен атеист и деистички повеќе атеист но технички деистички агностик. Извини ама кога некој прашува за "Бог" често е трик прашање. Накратко се идентификуванам со Атеизам.[DOUBLEPOST=1547499701][/DOUBLEPOST]
Јас бев против Албанските националшовинисти од УЧК и денешните еквиваленти, и обожавам да плукам по Татарчета, Србчета и Гејчета и тоа од чисто антинационалистички побуди. Сите националисти пропорционално со фанатизмот се идеолошки ретардирани.
,,,celo vreme za toa drobam trici,,,bez nacionalna,a toa podrazbira na celata nacija,,,ako vo nea ne postoi nacionalizam,samisebe i na site istonacionalni edinki nacionalna svest I sovest shto po sila na logika e = na nacionalizam,ke se sluchuva vakvi raboti,,i raznebituvanja,,Чекајте бе дечки дигнете малце ручна ... што се криви Албанците, Турците, Србите, Бугарите, Грците, Американците, Британците, Германците, Евреите, Масоните, Илуминатите, Дип стејтот, Сорос и.т.н. што самите меѓусебе Македонци сме поделени и раскарани меѓусебе, комшија со комшија не сака да се погледне во очи, роднина со роднина, брат со брат, брат со сестра, сестра со сестра и.т.н. што ни се криви другите што Македонските институции со кои управуваат доминантно Македонски директори и функционери го толчат Македончето, го крадат на секој можен начин, што ни се криви Вашингтон или Брисел што не можеме едни ебани нормални институции да изградиме па цели 3 декади сме независна и суверена држава да му се сневиди, што се криви другите што Македончето не сака да протестира ама баш за ништо, не говорам само за промената на името, туку мислам пред се за економските неприлики, никој не сака да се бори, да гине, чека некој друг тоа да го направи, комшијата нека оди нека протестира, нека гине, нека гние по затвори зошто јас да го правам тоа кога можам да си седам дома и да си пијам чајче, епа со ова мото не се гради држава бе дечки, сите чекаат да дојде Нова година или некој било каков друг празник и повод да се начукаат со алкохол, сите чекаат да дојде лето да му ја киднат некаде на море, зошто Македонецот не ги остава своите пари во својата земја на пр. во Охрид, Струга, Преспа, Дојран, Маврово, Пелистер, Крушево, Попова Шапка туку 90% од народот одат на летување, зимување, шопинг, викенд во странски земји кои б.т.в. не негираат како држава и нација и нашиве токму таму ги оставаат своите пари и после кој ни бил крив дип стеjтот, ЦИА, Сорос, Масоните, Илуминатите, УЧК што некои не ги бивало ни газот да си го избришат !
Кој ни е крив што сме корумпиран и криминоген народ и секој гледа само да го искористи другиот, без разлика дури и иста крв да се што напишав погоре брат со брат и.т.н. Партиската книшка на Македончето му е како библија се со цел да фати некое фотељче и после пак УСА била крива ЕУ НАТО Сорос ЦИА УЧК ИСИС што сме се распаѓале и тоа на секое можно поле !