Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ako ti e normalno izolirana sobata, bez ogromni toplotni zagubi, ke si zagreeja odlichno, bez nikakov problem.Заради вакви работи оставив да купам клима за 1-2месеци покасно вчера во Прилеп падна -14 степени баш ме интересира како реагирале Gree Lomo Lc 12 i Tundra 12 оти тие ги препорачаат за мојава 11м2 соба понатаму истата клима че ја преместам во 15м2 друга соба
A koj rece deka grejam dukjan? Se raboti za kukja, dnevniot prostor so trpezarija i kujna, dzidovite ne se izolirani so stiropor, tavanite se izolirani i se na visina od 2.5m (20cm pod standard), i nemozam da razberam so ima vrska povrsinata so to kolku dava na izlez temperatura. Kolku za sporedba kaj mojte ima neo obicna klima 3.5kw i se grej prostor od 35m2, kaj tetka mi ima mitsubishi 3.5kw se grej dnevna od 28m2 i detksa od 10m2 pa ne duva ladno, kaj mene sobata e na jug, kaj niv na severpa golem ti e prostorot za taa klima. taa 4,5ka shto ja imas sega na ovie temperaturi e 3,5ka(pa i malku poslaba koga e ispod - 7) i normalno deka nema da ti zgree 45m2 prostor dukjan. Toj sho ti ja prodal e debil.
супер е ако треба + че ставам екстра стаклена волна на таван ако има потреба нее то проблем навистина нее фер да купам некоја Mitsu wn ili Hansol za 11m2 собаako ti e normalno izolirana sobata, bez ogromni toplotni zagubi, ke si zagreeja odlichno, bez nikakov problem.
))))) ова Eco mode на Ломово има некоја улога во wats per h или ко секое кинеска техника пиши екстра таму
))Која е апликацијава што ја користиш??Прегледај го приврзокот 202569 Прегледај го приврзокот 202570
А и aecivo од 2015 та супер се покажа и докажа Прегледај го приврзокот 202571
Димитри, добре дојде пак на темава... се појавуваш во поларни зими! ха-хахаха или сум пропушил можеби во меѓувреме... ако добро се сеќавам Хаиер Тундра 3,5kW..... и имаше постирано онаа прекланската поларна зима на голем минус потрошња и греење.... https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-764#post-7939815 ... како си задоволен сега на минусиве со Тундрата по 2-3 год како ја користиш? Го задржа ли капацитетот и квалитетот по 3та или 4та сезона користење!?... Беше тоа модел од 3,5kW или грешам? Потсети не колкав простор грееш со Хаиерот!?.... Виваксот ОнОф е или инвертер!? Ако е on-of како ја тераш на овие “подебели“ минуси?Прегледај го приврзокот 202569 Прегледај го приврзокот 202570
А и aecivo од 2015 та супер се покажа и докажа Прегледај го приврзокот 202571
i nemozam da razberam so ima vrska povrsinata so to kolku dava na izlez temperatura.
На @micko88 FH35VE денес сигурно му паднала од 5 на 4.7 cop.
Kako sho e vooruzhen so kameri I tristakatanci mozi I povisok cop da izvaj nisto cudno za mene bar. Mene ova seto mi e cudno ili jas nesto gresam so tekstov ili pak eurovent testira vo garazhi ili nesto sosema treto.

Ajde Bitolcani korisnicki iskustva slusam nokta bila ladna -21 kako klimive na ladnovo trosea li ,ve zagreaja li?

Димитри, добре дојде пак на темава... се појавуваш во поларни зими! ха-хахаха или сум пропушил можеби во меѓувреме... ако добро се сеќавам Хаиер Тундра 3,5kW..... и имаше постирано онаа прекланската поларна зима на голем минус потрошња и греење.... https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-764#post-7939815 ... како си задоволен сега на минусиве со Тундрата по 2-3 год како ја користиш? Го задржа ли капацитетот и квалитетот по 3та или 4та сезона користење!?... Беше тоа модел од 3,5kW или грешам? Потсети не колкав простор грееш со Хаиерот!?.... Виваксот ОнОф е или инвертер!? Ако е on-of како ја тераш на овие “подебели“ минуси?
Патем, среќни празници... и големо фала, меѓу другите и твоите постови ми помогнаа во избор за Тундра 3,5ка која ја користам и јас за греење... еве втора сезона!