- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.787
- Поени од реакции
- 5.063
Може таквите Хипстери и Алексјоунси сите во Уганда и Бурунди у санаториум за маларија, жолта треска, Денга и Ебола на сафари. По кратка постапка бришење од ФЗОМ, одземање на родителското право и плаќање трошоци за свое дете ако фати нешто а ако тоа малото пренесе на друго па ако тоа се погоди да неможе да се вакцинира и нешто му стане...Аман бе почна и да лажеш. Кај ги осудив твоите избори, кај ти реков не вакцинирај или неписмена што си одбрала вакцина .... Кој сум јас тебе да ти судам ... 100пати спомнав, твој избор, твои се последиците. Против сум твоите обвинувања, кажувања дека се неписмени, твојата намера/ избор да им се наметне нешто на сила на граѓаните, кои не прават ништо лошо на другите.
А за природата не се грижи, таа си го прави своето сакаш ти пиј антибиотик или ставај дупли дози вакцини. По други правила функционира таа, не е по мито и профит.
Носам појас од што морам, пишти тоа сензорот. Доколку би возел со поголема брзина од 140км, тогаш би го извадил, сум читал дека поголема штета ќе си направиш со појас на таа брзина, ама над 140 не сум возел
Е не палам светла преку ден. Не ме застануваат, а и да ме застанат за таков страшен прекршок ќе се извадам некако. Досега во 90% од случаевите кога ме застанале сум бил апла виновен, пречекорување на брзина 20-40км повеќе од дозволена и тоа на места кај што човек еднаш годишно ќе видиш да помине патот. Битно тие сокриени позади грмушки мене ме фатиле, а на Партизанска секојдневно имаш сообраќајки.
Туку што ти е муабетот, овој пример што го спомна е типичен за нефункционирање на системот и покорност пред авторитет. Проблемот е што сите си земаме здраво за готово дека авторитетот ќе биде искористен за доброто на заедницата. Во реалност дали е така, секој нека си процени....
Кога последен пат си слушнал полицијата помогнала некому, спречила грабеж, спречила напад, воопшто нешто корисно да направи...
Имавме и бомби за да ни покажат како функционира системот/ авторитетот, ама ете за некои беа лепени, за другите лажна надеж "ЌЕ"
Умирале и тоа доста помлади, а и пократок бил животниот век. Вакцините кај поголемиот % луѓе немаат смртни последици.
Финтата е зашто да присилувам одредена група на нешто што не ми смета. Нивни деца не вакцинираат, нивните деца се нивна одговорност.
Тоа со претходни болести и намалување е резултат на индустријализацијата и подигнување на нивото на хигиена. Чиста вода за пиење во секое време. Храна во секое време. Хигиена во голема мерка подобрена него ли пред 70год и сл.
Ти си доказ дека некои бактерии се неуништливи
Слабо и оваа година со обидите за хумор. Ако сакаш ќе ти препорачам неколку станд ап комедијанти, па бар да се насмеам на моја сметка.
Кај Катица на тужење, за предизвикување општа опасност, тешки дела против телесното здравје, намерно ширење на заразни болест и не дај боже свирепо убиство...без 30 години затвор нема поминување. има избор вакцина или дебела глоба и потенцијален долгогодишен затвор.