Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Druze slaba ti e AERI 3,5kw za dukjan od 40m2.....neznam koj "inzenjer" te izlazal deka toa moze da te zgree, pola den ti sedi dukjanot bez greenje, izmeri sabajle temperatura kolku e koga ke vlezes vo dukjanot i jasno ke bide sve (pojse od 10c nema da imas). Toa moze Amber 5,5ka da go zagree za brzo, a so ovaa ke si gledas kako duvka ladno od otvaranje pa se do kraj na rabotno vreme.
Pogresna klima ti prodale i toa e, jaka 5,5ka ili 7ka ti treba za toj prostor.

741b6c2a142e930b2bd9a67f971927a2.jpg
моментална температура според апликацијава...

Sent from my iPhone using Tapatalk

741b6c2a142e930b2bd9a67f971927a2.jpg
моментална температура според апликацијава...

Sto dukjan e ova sto go grees i posle polnokj ? Kafic so 30dusi unutra ?
dukjan po sekoja logika treba da e na industriska tarifa ako e dukjan, a tamu cifrata za preku nokj e 10den/Kw sto ne e bas eftino, i voopsto nema eftina tarifa.

Последно уредено:
Хансол држи 20C (горе не оди) на -4 али лоша е изолација, ќе видиме овие денови нешто ќе изолирам

produzen kabel.... pa na zemja... hmmm lajk :p

3klimi ima za 3 sobi pa go shalta meracot....sto e lajkot tuka ?
....ti za tvojata ednata ni eden merac nemas ne pa produzen...WTF
Usput si ja promasil poentata(ili namerno sakas da ja izvrtis), deckoto e od Bitola kade slusna deka vrnelo 48sati sneg, a meraceto mu e na 260W...i ocila izgleda treba da ti se kupat so produzniot

Последно уредено:
Хансол држи 20C (горе не оди) на -4 али лоша е изолација, ќе видиме овие денови нешто ќе изолирам
i kaj mene vo spalna, ne odi nad 20 temperaturata nikako. Utre ke vidam dali mozam da se kacham na tavan da frlam izolacija. Epten nepristapno mestoto e, ne znam dali ke uspeam.

Ja rekov si zaspal pod jorgan @Fikshe1989 ....sega mu a majkata da ni pokazes izduv na FHto u dnevnata u ladnovo....normalno ako ne si "nastrana" kao drugive tuka so FH sto nemerat so godini izduv a samo se falat so SCOP :D
Pozdrav :)

Vo dnevna nemam problem, problem imam vo spalnava i toa golem.
Defrosti cesti neli ?
Am malo masince ne e za tamu, 20m2 ne ti e mala spalna a so slaba izolacija....
Ja bi ti predlozil da ti ja smenime za Hansol3,5 ili Konzolna 3,5 sto ke great po podot namesto sea kaj zavesana visoko...i mora da e potoplo....biraj
A taa WNto ke ja dajs negde ili na poklon ili za 600evra :)

Последно уредено:
@Strelec
Еве јас имам едно видео од ФХ 35ве, ај молимте прерачунај го цопот пошто глеам ти оди математиката

https://streamable.com/ul8y7

Абе доста веќе со видеа, кошмари му правиш на човекот [emoji1787]
Гледаш снима видеа температура на издув, на видеото потршувачка на струја никаде нема, 3kw влече рерната Амбер.
Хаха по фински нордик клима си топлила амберот, а надвор е -2 во Скопје хаххаа.

И препорачува Хансол во спална да стават, а само едно мислење над него, реало корисничко искуство е ова:

Na koj mu e do COP be lepi sea ako Mitsubishi3,5Kw platena 38.000den nemoze da zagree 20m2 a so bebe malo se.[DOUBLEPOST=1546651255][/DOUBLEPOST]A be Vlav prevarantu, pa ti isto imas takvi videa snimano i sekogas nesto ti fali za da se dobie celosna slika, ili Temperatura na usis nemas, ili T na izduv....po koja matematika pa ti racunas. Ne tuku jadi zeleni emoji....pa drugarti @mdeni sto edno e*ano merenje nesnimil a samo trola SCOP/TROP ....pacienti-prevaranti.
Zini da ti kazam kolku trosi....bitno greeeeee i neduva ladno ni koga vrne sneg
Ti tvojata na +10C ja imas mereno samo....prevarant

Последно уредено:
Абе доста веќе со видеа, кошмари му правиш на човекот [emoji1787]
Гледаш снима видеа температура на издув, на видеото потршувачка на струја никаде нема, 3kw влече рерната Амбер.
Хаха по фински нордик клима си топлила амберот, а надвор е -2 во Скопје хаххаа.

И препорачува Хансол во спална да стават, а само едно мислење над него, реало корисничко искуство е ова:

Требаше појака да земам него ме убедуваа у продавница дека ќе згрее 33м2 и на јаки зими..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom