Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
SO DOBRO IZOLIRAN STAN mozda e dobra....NO deckovo e od Bitola bez nema izolacija...ne e kaj tvojte vo Ohrid, i verovatno nemisli da zima ECO kredit za izolacija
Ima ovaa gree lc eurovent?????
Harierkata kako sto ja velis ima i znae sto zima. Sto sporeduvate ne mi e jasno mozebi LC e dobra a moze i ne nema koj da potcrdi osven nekoi beli meraci cc cc samo kaj nas ova.
LC na -10 imala 3.2 koj toa potvrduva moze da pisete i deka ina 32.2 koj ke potvrdi

Ima ovaa gree lc eurovent?????
Harierkata kako sto ja velis ima i znae sto zima. Sto sporeduvate ne mi e jasno mozebi LC e dobra a moze i ne nema koj da potcrdi osven nekoi beli meraci cc cc samo kaj nas ova.
LC na -10 imala 3.2 koj toa potvrduva moze da pisete i deka ina 32.2 koj ke potvrdi
Pa i so Eurovent ti kazuvaat deka 2,1KW dava na -7C(znaci 7ca so kecap)
7ca.jpg
, coekot ima neizolirana soba u sred ladnata Bitola od 20m2 i prasuva na -15C kolku dava nekoja od klimive sto mu gi preporacal NEKOJ.....aj kazi kolku dava Haierot na -15 spored Eurovent?
Otvori tamu na Eurovent i procitaj ni kolku dava na -15C Thundra 9ka....I pobrzaj :)

Последно уредено:
Pa i so Eurovent ti kazuvaat deka 2,1KW dava na -7C(znaci 7ca so kecap) , coekot ima neizolirana soba u sred ladnata Bitola od 20m2 i prasuva na -15C kolku dava nekoja od klimive sto mu gi preporacal NEKOJ.....aj kazi kolku dava Haierot na -15 spored Eurovent?
Otvori tamu na Eurovent i procitaj ni kolku dava na -15C Thundra 9ka....I pobrzaj :)
A KOLKU dava gree LC toa me interesira kaj ima POTVRDA za performansite gospodine toa me intereira????

Za takvi informacii TestReporti ala Eurovent kaj mene se plakja.....1000ce ke te kosta :)
1000ce za belite meraci li abe ajde luge dosta zaebancii ve citam tuka veke podolgo vreme i ne mi se veruva kako moze mitsu wn da vlezen model ama kako be da bide tinja klima toa samo kako ptimer coekot si ja kupil videl kolku kv na dadena temperatura dava i znae sto kupil ne e relevantno dali e spored prostorot ili ne vazno ZNAE kolku i se moznostite.[DOUBLEPOST=1546126235][/DOUBLEPOST]
Za takvi informacii TestReporti ala Eurovent kaj mene se plakja, ni kod babe nema za dzabe.....1000ce ke te kosta, ili 20.000 u veter frleni...pa ti biraj :)
Jas birav ednas macka u vreka za sreka se pogodi barem greese kako luda. E potoa pak birav i si kupiv so dokumentce deka toa sto go plakas navistina se tie performansi a ne da si kazuvame prikaski

Последно уредено од модератор:
1000ce za belite meraci li abe ajde luge dosta zaebancii ve citam tuka veke podolgo vreme i ne mi se veruva kako moze mitsu wn da vlezen model ama kako be da bide tinja klima toa samo kako ptimer coekot si ja kupil videl kolku kv na dadena temperatura dava i znae sto kupil ne e relevantno dali e spored prostorot ili ne vazno ZNAE kolku i se moznostite.
WN35 ima PdesignH=2,4Kw i vadi 2,4 @-10C, no vo prevod toa se 8.189btu, a toa ocigledno ne e ni 9ka, zatoa i ja vikaat vlezen model....znaes zasto vadi samo 2,4?
Zasto ima mala i lesna nadvoresna pa cesto defrostira na test, testovite traat po 3 saati a ne 15sekundi pa prosekot vo 3 casa (sose defrostite i pauzite) i e kako za ispod 9ka.
Sea ke platis 1000ce za obuka, ili da ti ja uvalam za 40k ?

WN.jpg

Последно уредено:
A i za vivaksot eve go kaj tatko mi ako sto kazav milion pati do sega si gree ni denje noke na 24 podesen si odrzava 23
WN35 ima PdesignH=2,4Kw i vadi 2,4 @-10C, no vo prevod toa se 8.189btu, a toa ocigledno ne e ni 9ka, zatoa i ja vikaat vlezen model....znaes zasto vadi samo 2,4?
Zasto ima mala i lesna nadvoresna pa cesto defrostira na test, testovite traat po 3 saati a ne 15sekundi pa prosekot vo 3 casa (sose defrostite i pauzite) i e kako za ispod 9ka.
Sea ke platis 1000ce za obuka ?

Прегледај го приврзокот 202218
Aj sea kazi mi za gree LC pak jas da povtoram oti za WN nekoj izmeril sa da ti izracunas a za GREE LC izmeril nekoj za da ti izracunas ili toa ne ti se slusa

Ve molam sovet sakam da ja kupam ovaa klima, dali e vo red za 20 m3 dali bi ja stoplil, 14m3 dnevna i kujna otvorena skoro 20m3 ne e ni tolku, stanot mi e na jug, no na prizemje

https://klimi.mk/product.php?id=351

Moze da mi ponudite nesto okolu ovaa cena ako stvarno ima nesto podobro od nea
Може и оваа http://www.hidroset.mk/mk/11-midea/31-midea-12
Тундрата 12ка сепак би ти ја препорачал,оти има еуровент и точно знаеш што добиваш.Плус мислам има некој на форумов што ја користат,па побарај види искуство како? што? со неа.

П.С.искрено мислам дека за тие пари музиката е таа,не очекувај богзнае каква разлика меѓу предложените три клими.Гледај сервис и гаранција повеќе.

@PticaSelica ne mu nudis Fuego kako tvoeto ? Tvoeto Fuego iso macka u vrekja ama ti zadovolen bese i te gree za bezpari ....sea i ti nauci Eurovent ?
Под “трите модела” го ставив и Ломото!И потенцирав -“не очекувај богзнае каква разлика”.
Плус што ќе препорачувам Фуего кога веќе препорачав Мидеа.
П.С.мојата нз што е,можда и галанз (n)

@Strelec Fairy LCLH ја замени LOMO LCLH?

Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?

....sea i ti slusna za Eurovent pa digna noga kako zabata?

Кога е купувано Фуегото,ни еуровент имало ни бутур.Само колку видови на фреон се смениле од тогаш?! И стандардизација,и сертификација и се.Светот отишол напред.

Замисли дури и “кинезите” Мидеа,Хајер,Хисенсе се сертифицираат!? Епа тогаш што е баш Грее толку посебен,па мора да му(ти) веруваме на збор?!

Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?

Тоа што се фалат дека тераат до -30 му значи LH. Новото Ломо Еко со R32 или само LC без LH значи дека не е ништо подобро ниту од Тундрата 12, ниту од Виваксите.

А замисли има налепница како Хансол... Па пак да верувате на налепниците, отворете спецификација, видете како под -10 компресорот може да работи само со 40% и ќе заклучите колкава му е моќноста

LCLH = LowCoolingLowHeating)
Low Cooling = -15C
Low Heating = -20C ili -22C
Pod Low Cooling se smeta da uredot moze da se ukluci da raboti vo mod ladenje i na -15C (nekoi klimi nemozes da gi pustis na mod ladenje ako nadvor e -5 a ne pa -15)
Pod Low Heating se podrazbira da moze da raboti do -20/-22 so zadaden mod greenje na daljinsko.

Fairy LCLH so noviot R32 freon tocno deka e zamena za Lomo LCLH toa tocno si go uvidel, plus zbogaten so 7Fan brzini(namesto 4) i dosta pogabaritna-potivka vnatresna edinica, ide so greaci na tacna i kompresor.

A LomoLC e isto na noviot freon R32 i e zamena za LomoECO na R410, ovie i dvete se do -15 na greenje i -15 ladenje i bez greaci na nadvoresnata, sto znaci ne se LowHeating samo LowCooling spored pravilata na oznacuvanje na Gree.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom