Најекономично греење и ладење

L

lleeoo

Гостин
SO DOBRO IZOLIRAN STAN mozda e dobra....NO deckovo e od Bitola bez nema izolacija...ne e kaj tvojte vo Ohrid, i verovatno nemisli da zima ECO kredit za izolacija
Ima ovaa gree lc eurovent?????
Harierkata kako sto ja velis ima i znae sto zima. Sto sporeduvate ne mi e jasno mozebi LC e dobra a moze i ne nema koj da potcrdi osven nekoi beli meraci cc cc samo kaj nas ova.
LC na -10 imala 3.2 koj toa potvrduva moze da pisete i deka ina 32.2 koj ke potvrdi

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ima ovaa gree lc eurovent?????
Harierkata kako sto ja velis ima i znae sto zima. Sto sporeduvate ne mi e jasno mozebi LC e dobra a moze i ne nema koj da potcrdi osven nekoi beli meraci cc cc samo kaj nas ova.
LC na -10 imala 3.2 koj toa potvrduva moze da pisete i deka ina 32.2 koj ke potvrdi
Pa i so Eurovent ti kazuvaat deka 2,1KW dava na -7C(znaci 7ca so kecap)
7ca.jpg
, coekot ima neizolirana soba u sred ladnata Bitola od 20m2 i prasuva na -15C kolku dava nekoja od klimive sto mu gi preporacal NEKOJ.....aj kazi kolku dava Haierot na -15 spored Eurovent?
Otvori tamu na Eurovent i procitaj ni kolku dava na -15C Thundra 9ka....I pobrzaj :)

Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
Pa i so Eurovent ti kazuvaat deka 2,1KW dava na -7C(znaci 7ca so kecap) , coekot ima neizolirana soba u sred ladnata Bitola od 20m2 i prasuva na -15C kolku dava nekoja od klimive sto mu gi preporacal NEKOJ.....aj kazi kolku dava Haierot na -15 spored Eurovent?
Otvori tamu na Eurovent i procitaj ni kolku dava na -15C Thundra 9ka....I pobrzaj :)
A KOLKU dava gree LC toa me interesira kaj ima POTVRDA za performansite gospodine toa me intereira????

L

lleeoo

Гостин
Za takvi informacii TestReporti ala Eurovent kaj mene se plakja.....1000ce ke te kosta :)
1000ce za belite meraci li abe ajde luge dosta zaebancii ve citam tuka veke podolgo vreme i ne mi se veruva kako moze mitsu wn da vlezen model ama kako be da bide tinja klima toa samo kako ptimer coekot si ja kupil videl kolku kv na dadena temperatura dava i znae sto kupil ne e relevantno dali e spored prostorot ili ne vazno ZNAE kolku i se moznostite.[DOUBLEPOST=1546126235][/DOUBLEPOST]
Za takvi informacii TestReporti ala Eurovent kaj mene se plakja, ni kod babe nema za dzabe.....1000ce ke te kosta, ili 20.000 u veter frleni...pa ti biraj :)
Jas birav ednas macka u vreka za sreka se pogodi barem greese kako luda. E potoa pak birav i si kupiv so dokumentce deka toa sto go plakas navistina se tie performansi a ne da si kazuvame prikaski

Последно уредено од модератор:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
1000ce za belite meraci li abe ajde luge dosta zaebancii ve citam tuka veke podolgo vreme i ne mi se veruva kako moze mitsu wn da vlezen model ama kako be da bide tinja klima toa samo kako ptimer coekot si ja kupil videl kolku kv na dadena temperatura dava i znae sto kupil ne e relevantno dali e spored prostorot ili ne vazno ZNAE kolku i se moznostite.
WN35 ima PdesignH=2,4Kw i vadi 2,4 @-10C, no vo prevod toa se 8.189btu, a toa ocigledno ne e ni 9ka, zatoa i ja vikaat vlezen model....znaes zasto vadi samo 2,4?
Zasto ima mala i lesna nadvoresna pa cesto defrostira na test, testovite traat po 3 saati a ne 15sekundi pa prosekot vo 3 casa (sose defrostite i pauzite) i e kako za ispod 9ka.
Sea ke platis 1000ce za obuka, ili da ti ja uvalam za 40k ?

WN.jpg

Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
A i za vivaksot eve go kaj tatko mi ako sto kazav milion pati do sega si gree ni denje noke na 24 podesen si odrzava 23
WN35 ima PdesignH=2,4Kw i vadi 2,4 @-10C, no vo prevod toa se 8.189btu, a toa ocigledno ne e ni 9ka, zatoa i ja vikaat vlezen model....znaes zasto vadi samo 2,4?
Zasto ima mala i lesna nadvoresna pa cesto defrostira na test, testovite traat po 3 saati a ne 15sekundi pa prosekot vo 3 casa (sose defrostite i pauzite) i e kako za ispod 9ka.
Sea ke platis 1000ce za obuka ?

Прегледај го приврзокот 202218
Aj sea kazi mi za gree LC pak jas da povtoram oti za WN nekoj izmeril sa da ti izracunas a za GREE LC izmeril nekoj za da ti izracunas ili toa ne ti se slusa

Член од
14 август 2018
Мислења
4.885
Поени од реакции
10.892
Ve molam sovet sakam da ja kupam ovaa klima, dali e vo red za 20 m3 dali bi ja stoplil, 14m3 dnevna i kujna otvorena skoro 20m3 ne e ni tolku, stanot mi e na jug, no na prizemje

https://klimi.mk/product.php?id=351

Moze da mi ponudite nesto okolu ovaa cena ako stvarno ima nesto podobro od nea
Може и оваа http://www.hidroset.mk/mk/11-midea/31-midea-12
Тундрата 12ка сепак би ти ја препорачал,оти има еуровент и точно знаеш што добиваш.Плус мислам има некој на форумов што ја користат,па побарај види искуство како? што? со неа.

П.С.искрено мислам дека за тие пари музиката е таа,не очекувај богзнае каква разлика меѓу предложените три клими.Гледај сервис и гаранција повеќе.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.885
Поени од реакции
10.892
@PticaSelica ne mu nudis Fuego kako tvoeto ? Tvoeto Fuego iso macka u vrekja ama ti zadovolen bese i te gree za bezpari ....sea i ti nauci Eurovent ?
Под “трите модела” го ставив и Ломото!И потенцирав -“не очекувај богзнае каква разлика”.
Плус што ќе препорачувам Фуего кога веќе препорачав Мидеа.
П.С.мојата нз што е,можда и галанз (n)

Член од
6 јули 2018
Мислења
203
Поени од реакции
199
@Strelec Fairy LCLH ја замени LOMO LCLH?

Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.885
Поени од реакции
10.892
....sea i ti slusna za Eurovent pa digna noga kako zabata?
Кога е купувано Фуегото,ни еуровент имало ни бутур.Само колку видови на фреон се смениле од тогаш?! И стандардизација,и сертификација и се.Светот отишол напред.

Замисли дури и “кинезите” Мидеа,Хајер,Хисенсе се сертифицираат!? Епа тогаш што е баш Грее толку посебен,па мора да му(ти) веруваме на збор?!

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156

Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?
Тоа што се фалат дека тераат до -30 му значи LH. Новото Ломо Еко со R32 или само LC без LH значи дека не е ништо подобро ниту од Тундрата 12, ниту од Виваксите.

А замисли има налепница како Хансол... Па пак да верувате на налепниците, отворете спецификација, видете како под -10 компресорот може да работи само со 40% и ќе заклучите колкава му е моќноста

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

LCLH = LowCoolingLowHeating)
Low Cooling = -15C
Low Heating = -20C ili -22C
Pod Low Cooling se smeta da uredot moze da se ukluci da raboti vo mod ladenje i na -15C (nekoi klimi nemozes da gi pustis na mod ladenje ako nadvor e -5 a ne pa -15)
Pod Low Heating se podrazbira da moze da raboti do -20/-22 so zadaden mod greenje na daljinsko.

Fairy LCLH so noviot R32 freon tocno deka e zamena za Lomo LCLH toa tocno si go uvidel, plus zbogaten so 7Fan brzini(namesto 4) i dosta pogabaritna-potivka vnatresna edinica, ide so greaci na tacna i kompresor.

A LomoLC e isto na noviot freon R32 i e zamena za LomoECO na R410, ovie i dvete se do -15 na greenje i -15 ladenje i bez greaci na nadvoresnata, sto znaci ne se LowHeating samo LowCooling spored pravilata na oznacuvanje na Gree.

D

Deleted member 95595

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom