Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
....sea i ti slusna za Eurovent pa digna noga kako zabata?
@Strelec Fairy LCLH ја замени LOMO LCLH?
Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?
LCLH = LowCoolingLowHeating)@Strelec Fairy LCLH ја замени LOMO LCLH?
Не ми е јасен моментот со LC моделите. Што поточно значи Low Cooling Low Heating?
pa zato be mu rekov da ne gleda 2,5ka tuku 3,5kata da ja vidi. Slushaj sho pisham!SO DOBRO IZOLIRAN STAN mozda e dobra....NO deckovo e od Bitola bez izolacija...ne e kaj tvojte vo Ohrid, i verovatno nemisli da zima ECO kredit za izolacija od 8.000evra
Dens viket pukalo Sonce vo Ohridon
https://ohridpress.com.mk/101410
Прегледај го приврзокот 202215
Do -30 значит дека фулл капацитет климата ке ги исполни и на многу пониски ТемпературиТоа што се фалат дека тераат до -30 му значи LH. Новото Ломо Еко со R32 или само LC без LH значи дека не е ништо подобро ниту од Тундрата 12, ниту од Виваксите.
А замисли има налепница како Хансол... Па пак да верувате на налепниците, отворете спецификација, видете како под -10 компресорот може да работи само со 40% и ќе заклучите колкава му е моќноста

Baba mi na vremeto veleseDo -30 значит дека фулл капацитет климата ке ги исполни и на многу пониски Температури
Моделите што се до -30 се опремени со 2-stage двостепени компресори
Рeцимо оваја Amber 9ка на -15 просечно ке испорача 3,6Kw со Fan=5 и е најака од сите таму тестирани, појака и од Mitsubisi VEHZ (Zubadan modelot)
Ако на -15 испорачува во просек 3,6Kw, пресметај на -10 колку ке даде да ви дојде на Еуровент.....има да ве поништи сите вакви научници како тебе
Прегледај го приврзокот 202221
)))Pa naprajte Eurovent, i ke zakjutime.Do -30 значит дека фулл капацитет климата ке ги исполни и на многу пониски Температури
Рeцимо оваја Amber 9ка на -15 просечно ке испорача 3,6Kw со Fan=5 и е најака од сите таму тестирани, појака и од Mitsubisi VEHZ (Zubadan modelot)
Ако на -15 испорачува во просек 3,6Kw, пресметај на -10 колку ке даде да ви дојде на Еуровент.....има да ве поништи сите вакви научници како тебе
Cuj go ova, 3,2 na - 10 davala. C c c c.Ima ovaa gree lc eurovent?????
Harierkata kako sto ja velis ima i znae sto zima. Sto sporeduvate ne mi e jasno mozebi LC e dobra a moze i ne nema koj da potcrdi osven nekoi beli meraci cc cc samo kaj nas ova.
LC na -10 imala 3.2 koj toa potvrduva moze da pisete i deka ina 32.2 koj ke potvrdi
Do -30 значит дека фулл капацитет климата ке ги исполни и на многу пониски Температури
Моделите што се до -30 се опремени со 2-stage двостепени компресори
Pa naprajte Eurovent, i ke zakjutime.
Cuj go ova, 3,2 na - 10 davala. C c c c.
Baba mi na vremeto velese
Misi mitro tolumbi pagaat.
)))
Pa naprajte Eurovent, i ke zakjutime.
Cuj go ova, 3,2 na - 10 davala. C c c c.
Каде да одиме да го купиме овој модел? Во Финска или во Гибралтар?
Убаво си пишува GREE на тестовКаде да одиме да го купиме овој модел? Во Финска или во Гибралтар?
[DOUBLEPOST=1546132521][/DOUBLEPOST]
Наредна серија ќе си залепат налепница NTSAGKKj

А да му кажеше реално некој дека стан на приземје без изолација во Бт, тешко ќе го загрее клима?stan na prizemje slaba izolacija ama na juzna strana, i kolku bi plakal mesecno so taa klima[DOUBLEPOST=1546116443][/DOUBLEPOST]jas sum od bitola i tuka znaj da si padni temperaturata dosta nisko, e sega kako bi rabotela na poveke od -15
Сакаш да кажеш дека рецимо Daikin FXTF60 или Грее Хансол 24 -30 или Грее GVH48AH 48 не би кренале над 22c во неговиот простор? Јас мислам дека со два GVH48AH со вкупно 28KW ќе успее да згрее 60м2 без изолација во Битола на -10 степени надвор и 22ц внатре со клима.А да му кажеше реално некој дека стан на приземје без изолација во Бт, тешко ќе го загрее клима?
a shto ke go zagree?А да му кажеше реално некој дека стан на приземје без изолација во Бт, тешко ќе го загрее клима?