- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.365
- Поени од реакции
- 84.595
секако дека не ги купиле
они ги купиле Xe или Academi
секако дека не ги купиле
Ај кажи нешто за ликот и делото на Фрчко,шо си се запнал за Стоилов!А што ми е гајле мене за Иванчето? Памти што сакаш, и јас памтам како Стоилов газеше судии, плукаше по навивачи, тие што го критикуваа не ги почитуваше, се тепаше по улици со другарчето негово. Мислам ок е, сум се вртел во круг, па еве кажи дека не е така, кажи дека може да му кажам во лице дека е лош играч без да почне да навредува. Тој да бил спортист немаше да му смета ни албански, ни турски ни грчки, или можеби му смета што не е одбран тој туку има некој подобар од него, некој со медали за разлика од медалите на Стоилов.
Што да кажам за него, се е кажано. Него никој не го оправдува за разлика од иконата.Ај кажи нешто за ликот и делото на Фрчко,шо си се запнал за Стоилов!
Ne e taka....ušte Kiro bese ziv i napisa eden kup prljavštini za nego pa povtorno 400 k lugje go glasaa na preCedatelskite izboriШто да кажам за него, се е кажано. Него никој не го оправдува за разлика од иконата.
Често се спомнува како корупцијата е од 1992. Тогаш секако дојде до нагло раслојување на оптеството, но корупцијата беше и те како присутно многу пред 1992. Се што ни се случува произвлегува од вредносниот систем во која одраснуваме. Со Словенија бевме заедно 70 години во иста држава, со слична големина на земјата, но нивната културна матрица создава сосема други вредности.Ова со "ќе си лежите" и "ќе одговарате" стана безвезно клише.
Ова е корумпирано општество од 1992. Корени имаат пуштено до јадрото на планетата. Кој ќе ги осуди да лежат или одговараат?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Јасно дека корупцијата е од пред 1992, туку чисто како почетна точка ја земам демек од кога имаме држава де.Често се спомнува како корупцијата е од 1992. Тогаш секако дојде до нагло раслојување на оптеството, но корупцијата беше и те како присутно многу пред 1992. Се што ни се случува произвлегува од вредносниот систем во која одраснуваме. Со Словенија бевме заедно 70 години во иста држава, со слична големина на земјата, но нивната културна матрица создава сосема други вредности.
После ослободителната пресуда на Црпко за случајот евро мене евро на Вицто, стана јасно за иднината на правосудниот систем во Македонија, впрочем и пред тоа беше јасно.После амнестијата и измените на КЗ, натамошното постоење на СЈО и правењето било какви реформи во судството немаат никаква смисла. Вакво мочање врз правото и правниот поредок го прави бесмислено и влегувањето во НАТО и ЕУ. Заев, со СЈО како институција и целата меѓународна подршка, ја имаше историската шанса да направи нешто за оваа земја, да ја подигне од калта, и во еден момент тоа изгледаше дека ке се случи... Заев, со амнестирањето на целиот криминал, ја прокоцка таа шанса на најмизерен начин. Покажа невидена неспособост да се справи со криминалот, не успеа да затвори криминалци кои му беа подврзани во вреќа. После ова мочање врз правото, гонењето и затворањето на било кој криминалец во рм ќе се смета како неправда, никогаш власта ке нема морално право да гони било кого. Заев со ова ширум си ја отвори портата за заминување.
Не знам ни дали да ти одговорам.Ова со "ќе си лежите" и "ќе одговарате" стана безвезно клише.
Ниту лежеле ниту ќе лежат. Ниту одговарале ниту ќе одговараат.
Ова е корумпирано општество од 1992. Корени имаат пуштено до јадрото на планетата. Кој ќе ги осуди да лежат или одговараат?
Немојте само со "народот ќе им суди". И тоа е ептен безвезно клише.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Само на црпко?После ослободителната пресуда на Црпко за случајот евро мене евро на Вицто, стана јасно за иднината на правосудниот систем во Македонија, впрочем и пред тоа беше јасно.
Не застанувам зад ниту една партија. Сите се подеднакво одвратни. Зборот ми е никогаш нема да се лежи за нивните дела. Закони гласаат за 3 дена, по брзи постапки, без дискусии, за амнестии, за избегнување судење и сл. по нивно пазарење.Не знам ни дали да ти одговорам.
Види, овие предходните крадеа? Што ги судат за безвезе дела? Што ги пуштаат. Членовите овде знаат дека остро ги напаѓав вемеро, иако не сум член на сдс. Ај ги смена народ, (дискутабилно), ама со ова последните постапки навистина ја забегаа... Рената ја мислев посериозна, паметна жена, сега и таа се изрезили. И хорхе пуздер ги направи. Ми е страв дека за година дена ќе палам свеќа за квакачот да се врати.
Мислам, глупо е за две години, опозицијата составена од криминалци, да си игра мајтап со тебе.
Да не бидам досаден, секој што имал надеж дека оваа посадена клика ќе донесе било што добро на Македонија не само што бил наивен, туку и прилично ретардиран(не го сметај за навреда, немам таква намера). Да се појаснам со погоре пишаново за дОва со амнестијава е поголемо зло од сите срања на Груевски за 11 години, заедно. Пред две години пишав, се понадевав дека ова ни е последна шанса за да воспоставиме конечно правна држава, ете сум бил многу наивен во надежта. Очигледно е дека ова е фараонски робовладетелски систем, политичарите, олигарсите наспроти обичниот човек. Секој идеја да се остане тука да се живее е глупава во најмала рака.