Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сите спортисти го прават тоа, значи сепак Столе се нема откажано ни од кафани ни од цигари ни од алкохол. Тоа за мене не е спортист, било кој да е. Финтата е што го браните ко да е којзнае што па не смее да се каже ништо против. Исто така да беше спортист немаше да се расправа со некој што го критикува, значи прво тој самиот не дозволува да биде критикуван ко демек е најдобар во свет па немаме право на тоа, и не само тоа ко што реков нема никаква почит ни кон судии ни кон навивачи, тоа спортски не е.
Сите спортисти го прават тоа, значи сепак Столе се нема откажано ни од кафани ни од цигари ни од алкохол. Тоа за мене не е спортист, било кој да е. Финтата е што го браните ко да е којзнае што па не смее да се каже ништо против. Исто така да беше спортист немаше да се расправа со некој што го критикува, значи прво тој самиот не дозволува да биде критикуван ко демек е најдобар во свет па немаме право на тоа, и не само тоа ко што реков нема никаква почит ни кон судии ни кон навивачи, тоа спортски не е.
Значи за тебе ни Ивано Балиќ ни Адам Пити ниту пак Мајкл Фелпс не се спортисти? Бреее :icon_lol:

Нема врска дека го браниме по секоја цена, само што ти толку пратиш ракомет ваљда па не знаеш каква беше ситуацијата пред Раул да стане тренер. Проблемот што вие што не го оправдувате потегов, не разбирате дека на државна манифестација каде што македонскиот е официјален јазик не може кој што сака како сака да си збори. Нека си зборат меѓу нив како сакаат ама не може на државна манифестација да пробуваат да шмугнат што сакааат.

За последново не си свесен кои зелени ги кинеш али се фати во тесно и сега се вртиш во круг. Не дозволувал да биде критикуван, бла, бла, бла. Да беше како што збориш така после секоја утакмица ќе се караше по фејсбуци.

Него Иванчето Туфегџиќ добра ли ми е? Уште и ја паметиме изјавата од Преспа дека навака се останувало на нас, во смисла на издигнување на државата :icon_lol:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.419
Поени од реакции
4.329
После амнестијата и измените на КЗ, натамошното постоење на СЈО и правењето било какви реформи во судството немаат никаква смисла. Вакво мочање врз правото и правниот поредок го прави бесмислено и влегувањето во НАТО и ЕУ. Заев, со СЈО како институција и целата меѓународна подршка, ја имаше историската шанса да направи нешто за оваа земја, да ја подигне од калта, и во еден момент тоа изгледаше дека ке се случи... Заев, со амнестирањето на целиот криминал, ја прокоцка таа шанса на најмизерен начин. Покажа невидена неспособост да се справи со криминалот, не успеа да затвори криминалци кои му беа подврзани во вреќа. После ова мочање врз правото, гонењето и затворањето на било кој криминалец во рм ќе се смета како неправда, никогаш власта ке нема морално право да гони било кого. Заев со ова ширум си ја отвори портата за заминување.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Posle ovoj predlog zakon za zamenici direktori seuste narod da kjuti e siguren pokazatel deka drzavata e veke mrtva. Vo nekoja kulturna drzava so barem malku graganska svest veke ke gorese parlamentot i ke peea giljotinji.[DOUBLEPOST=1545984095][/DOUBLEPOST]
После амнестијата и измените на КЗ, натамошното постоење на СЈО и правењето било какви реформи во судството немаат никаква смисла. Вакво мочање врз правото и правниот поредок го прави бесмислено и влегувањето во НАТО и ЕУ. Заев, со СЈО како институција и целата меѓународна подршка, ја имаше историската шанса да направи нешто за оваа земја, да ја подигне од калта, и во еден момент тоа изгледаше дека ке се случи... Заев, со амнестирањето на целиот криминал, ја прокоцка таа шанса на најмизерен начин. Покажа невидена неспособост да се справи со криминалот, не успеа да затвори криминалци кои му беа подврзани во вреќа. После ова мочање врз правото, гонењето и затворањето на било кој криминалец во рм ќе се смета како неправда, никогаш власта ке нема морално право да гони било кого. Заев со ова ширум си ја отвори портата за заминување.
Vo koj moment ti izgledase deka se oprava rabotata? Koga go osudija patorot za mercedesot vo koj sega se vozat i cel svet ni se smee na presudata, ili koga istovremeno so sudenjeto si kjutea so zatvoreni oci i usi za taze kupenite pasati bez nikakov tender?

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Posle ovoj predlog zakon za zamenici direktori seuste narod da kjuti e siguren pokazatel deka drzavata e veke mrtva.
А , кај се сега дрпне да прават циркуси како што правеа овие ?

P.S.
Двеве партии ја умртвија земјава но сега се "апла" здружени...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
А , кај се сега дрпне да прават циркуси како што правеа овие ?

P.S.
Двеве партии ја умртвија земјава но сега се "апла" здружени...
Cirkusi pravea stranski dirigenti, a glavnite takozvani sarenorevolucioneri i tie vo prvite redovi lumpuvaa za dnevnica od 100-300e.
Fakt e deka makedonceto e veke zgmeceno, se protestira (profesionalni protestiraci) samo za pari. Kaj nas veke ne vazi onaa mackata ripa i zestoko se brani koga ke ja fatis za opasot, poso e veke klinicki mrtva.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Cirkusi pravea stranski dirigenti, a glavnite takozvani sarenorevolucioneri i tie vo prvite redovi lumpuvaa za dnevnica od 100-300e.
А, Џани Тарантули со метла кога шеташе по собранието ?
Овие сега манекените на дрпне си мислат дека со тоа што "на берик партијата" е дно и народот по автоматизам ќе гласа за нив...
Во ништо не се подобри од наводнициве погоре....дно од луѓе и партија...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.474
Поени од реакции
18.490
Nema nisto poloso i pogolemo gjubre od komunjar. Toa e dnoto. Znaci glasaj za bilo koj samo ne komunjar.
Дај бе прекини со овие твои просерувања, не сме од вчера па да не се познаваме, дпмне ти беа подобри само затоа што си имаш некој врски таму за да можеш убаво да функционираш во оваа прекрасна Македонија, правеќи стотици илјади евра, а при тоа да не платиш ниту денар данок, пензиско и здравствено осигурување.

Затоа што ова што го прават овие е веќе видено во времето на ДПМНЕ. Што има разлика меѓу ова лицемерии и она на ДПМНЕ?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.107
Какава левица. Решенијето беше 27.04. ама Македонецот го покажа своето нежно лице. Нема срце да презеде одговорност во свои раце. Глаучот муртинско сосе собрание требаа да летнат во воздух. Ете тоа ќе беше решеније.
Требаше сите 120 да бидат цвикнати тој ден и да бидат заборавени за векови. Ама затоа сеа обичен народ ќе лежи робија, а Муки фацата негова мрсна ќе лапа по кафани на државна смета заедно со Рада искубаната и тој педерот надворешен.

Кога ќе ми текне вмро палеа и гасеа у државава а се доведоа у ситуација да го молат Зоки да ги помилува. Зоки и сдсм глумат жртви и демек се толку добри па ајде ќе им опростиме на лошите вмро, се дешава, у афект го направиле тоа. Ејјјј сдсм најкриминалната партија у свет, со атенат на претседател, рекетари и криминалци нивни видни членови и другари со функционерите, криминални приватизации и закони уште од почетоците на државава кои уште ги трпиме последиците, дојдоа на ред да бидат жртвите и да простуваат на некого.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Е како ќе биле цвикнати сите 120, кога тие што влегоа на 27-ми влегоа по нарачка, инструкции и команда на некои од тие 120. Што лапрдате глупости од сабајле?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Дај бе прекини со овие твои просерувања, не сме од вчера па да не се познаваме, дпмне ти беа подобри само затоа што си имаш некој врски таму за да можеш убаво да функционираш во оваа прекрасна Македонија, правеќи стотици илјади евра, а при тоа да не платиш ниту денар данок, пензиско и здравствено осигурување.

Затоа што ова што го прават овие е веќе видено во времето на ДПМНЕ. Што има разлика меѓу ова лицемерии и она на ДПМНЕ?
Точно, и во времето на дпне имаше партизација и тоа добра, се што беше "вмро" го шутнаа и си примаа луѓе од овие што се сега ко демек "власт". Грујо уште каков данок не измисли. Локални моќници во секој град - како и сега.
Единствена разлика е што не се изпомочаа по името на земјава....Странски окупатор ќе има повеќе почит кон името отколку овие сега и "манекенскава сегашна опозиција".

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom