Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.401
Поени од реакции
24.121
Владе јас не сум во романтична врска со некоја од партииве така да ги чувстувам последиците и од претходните и од овие сега.

Тоа е проблемот што ти го имаш, па затоа имаш потреба да ме прашаш оти плачам сега.
Teneke posledici sekogas ke custvuvas . Poveke ili pomalce ja pravi razlikata.
Vo vrska so placenjeto drugo bese. Ete si sakavte promeni, si gi dobivte.
Ve terase nekoj so sila ?
I koga sme kaj toa posledicite, kolku tebe ke te ropnat sto tolku pocna da placis. Interesen moment e toa. More ime ti menuvaat, ti ja federaliziraat drzavata, ti ja nistat istorijata, ti ja rusat gordosta kako narod, mito korupcija kolku sakas, pravna drzava mislovna imenka. Od tebe nisto, zbor ne kaza. Te pecnaja malce po djebot i odma pocna so tufkanje. Za drugite aj i taka i taka ama za takivte kako tebe koi za pari i gaz ke dadat, neka kinat. Kolku poveke ve ropnat tolku po milo ke mi bidi. Baska sto sami si go nacukavte mi e bonus.[DOUBLEPOST=1546004385][/DOUBLEPOST]
После сите срања, владе нема да гласа.
Pak kako podmuklo komunjarce pocna pederski bez oznacuvanje da me spomnuvas.. Ako imas nesto da mi kazis poveli. Uste cekame da procitame za tvoite svetogledi od pred nekoj den. Vo dilema si da si pokjutis i site da se somnevame kolkavo trkalo si ili da napisis nesto i da ja otklonis sekoja sumnja?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Teneke posledici sekogas ke custvuvas . Poveke ili pomalce ja pravi razlikata.
Vo vrska so placenjeto drugo bese. Ete si sakavte promeni, si gi dobivte.
Ve terase nekoj so sila ?
I koga sme kaj toa posledicite, kolku tebe ke te ropnat sto tolku pocna da placis. Interesen moment e toa. More ime ti menuvaat, ti ja federaliziraat drzavata, ti ja nistat istorijata, ti ja rusat gordosta kako narod, mito korupcija kolku sakas, pravna drzava mislovna imenka. Od tebe nisto, zbor ne kaza. Te pecnaja malce po djebot i odma pocna so tufkanje. Za drugite aj i taka i taka ama za takivte kako tebe koi za pari i gaz ke dadat, neka kinat. Kolku poveke ve ropnat tolku po milo ke mi bidi. Baska sto sami si go nacukavte mi e bonus.[DOUBLEPOST=1546004385][/DOUBLEPOST]
Pak kako podmuklo komunjarce pocna pederski bez oznacuvanje da me spomnuvas.. Ako imas nesto da mi kazis poveli. Uste cekame da procitame za tvoite svetogledi od pred nekoj den. Vo dilema si da si pokjutis i site da se somnevame kolkavo trkalo si ili da napisis nesto i da ja otklonis sekoja sumnja?
Види добар дел од тие шарените што цело време ги вреѓаш имаа чисти идеии, и за нив сега си ги плаќаат паричните казни што оваа држава им ги испорачува за тоа што правеле неред во времето на шарената револуција.

На Павле поголем приоритет му се амнестиите на овие од ДПМНЕ од тие на неговите соборци.

Гомна бе Владе, гомна се овие на власт, ама не ти дава тоа тебе право, па ниту на валволине, да ги вреѓате луѓето кои имаат почиста совест од вас двајцата.

И овие претходните исто се однесуваа со бранителите кои беа на фронт 2001.

Инаку во делот за јазици, имиња, патриотизам дрн дрн, за мене нема побитно од правна држава. Тоа другото е променлива категорија и во простор и во време.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
[DOUBLEPOST=1546004385][/DOUBLEPOST]
Шо сакаш да ти кажам ? дека си дудлач? Дудлач си,не е еднаш кажано. Сакаш да изнудуваш одговори дека во времето на паторот поубаво се живееше? Исти :гомце: се .
Ти си мн глуп и ограничен човек.
Утре да има избори,ти пак си дудлач, и ќе дудлаш. Ти кажав вчера а еве и денес, со такви како тебе нема иднина во државава.

B

Bafra

Гостин
I koga sme kaj toa posledicite, kolku tebe ke te ropnat sto tolku pocna da placis. Interesen moment e toa. More ime ti menuvaat, ti ja federaliziraat drzavata, ti ja nistat istorijata, ti ja rusat gordosta kako narod, mito korupcija kolku sakas, pravna drzava mislovna imenka. Od tebe nisto, zbor ne kaza. Te pecnaja malce po djebot i odma pocna so tufkanje. Za drugite aj i taka i taka ama za takivte kako tebe koi za pari i gaz ke dadat, neka kinat. Kolku poveke ve ropnat tolku po milo ke mi bidi. Baska sto sami si go nacukavte mi e bonus.
Кај забега и ти бе, или од порано си таков само не сум те читал :D . Која гордост како народ ни ја рушат :toe: со што тоа ти се гордееш со сегашниов народ што живее тука. Не зборам за Аце илирот или Филип Македонецот.
По што е познат народов на оваа територија, освен по корупција, крадење меѓусебе, уништување меѓусебе (посебно тие со комуњарска свест што секој со џип би го обесиле), нехигиена, мрзливи, непочитување на правила, закони, итн итн
Името можеби ќе го сменат, можеби не, ама ќе си платат за тоа. Етна ене ја проработи :icon_mrgr:, Папата на 7ми Мај е во Скопје, ќе видиме што молитва ќе каже :cool:

Плус за ропнување и начукување, зар мислиш тебе ќе те прескокнат, не ни бега начукувањето :sneaky: .

Види добар дел од тие шарените што цело време ги вреѓаш имаа чисти идеии,
Какви се тие чисти идеии и зашто да не ги вреѓаат ... не е работата, еј имам идеја, а да немаш врска како да ја реализираш.
Имале идеа да направат подобро општество, без да ги сменат и казнат судиите.
Имале идеа да направат подобро општество, без да ги сменат и казнат јавните обвинители.
Имале идеа да направат подобро општество, а следат аболициран човек, кој во време на режимот, направил милиони.
Имале идеа да направат подобро општество, а свршуваат на Р. Шеќеринска.
Имале идеа да направат подобро општество и ќе прават се исто како во последните 30 години, божем овој пат друг резултат ќе добијат. Тоа само глупи го прават.
Тие луѓе, не само што треба да им се смееш во лице, туку и ќотек, што веруваат во такви идеи, а имаат над 20 години.
Другиве греота е да им се смееш, сепак толкав им е капацитетот. И трева да пасат, ќе гласаат (иако јаничари на сите челни позиции)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Какви се тие чисти идеии и зашто да не ги вреѓаат ... не е работата, еј имам идеја, а да немаш врска како да ја реализираш.
Имале идеа да направат подобро општество, без да ги сменат и казнат судиите.
Имале идеа да направат подобро општество, без да ги сменат и казнат јавните обвинители.
Имале идеа да направат подобро општество, а следат аболициран човек, кој во време на режимот, направил милиони.
Имале идеа да направат подобро општество, а свршуваат на Р. Шеќеринска.
Имале идеа да направат подобро општество и ќе прават се исто како во последните 30 години, божем овој пат друг резултат ќе добијат. Тоа само глупи го прават.
Тие луѓе, не само што треба да им се смееш во лице, туку и ќотек, што веруваат во такви идеи, а имаат над 20 години.
Другиве греота е да им се смееш, сепак толкав им е капацитетот. И трева да пасат, ќе гласаат (иако јаничари на сите челни позиции)
Хмммм, ами и Левица беа со шарените, и Апасиев е ваков ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.401
Поени од реакции
24.121
Шо сакаш да ти кажам ? дека си дудлач? Дудлач си,не е еднаш кажано. Сакаш да изнудуваш одговори дека во времето на паторот поубаво се живееше? Исти :гомце: се .
Ти си мн глуп и ограничен човек.
Утре да има избори,ти пак си дудлач, и ќе дудлаш. Ти кажав вчера а еве и денес, со такви како тебе нема иднина во државава.
Ti be najde mene dudlac da mi vikas i za idnina na republikata prikazni da mi kazuvas. Ti koj dodeka drugite se srameja da kazat deka se clenovi pa duri i simpatizeri na SDSM tuku se deklariraja onaka kako neutralni, objektivni i taka nesto tuka se pufase deka si nivni aktiven clen. Za sto bese be clen, poradi idologijata na partijata koja taa ja zastapuva?
I ne ne sakav da mi kazes sto ti mislis za mene isto kako sto i ti ne bi sakal da znaes sto jas mislam za tebe i takvite kako tebe.
Sakav da napisis kako tebe ti evoluiralo mislenjeto, sto toa progleda vo ovie dve godini a sto nemozese da go vidis prethodnite 11 i sto taka naednas ti gi otvori ocinjata?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Значи за тебе ни Ивано Балиќ ни Адам Пити ниту пак Мајкл Фелпс не се спортисти? Бреее :icon_lol:

Нема врска дека го браниме по секоја цена, само што ти толку пратиш ракомет ваљда па не знаеш каква беше ситуацијата пред Раул да стане тренер. Проблемот што вие што не го оправдувате потегов, не разбирате дека на државна манифестација каде што македонскиот е официјален јазик не може кој што сака како сака да си збори. Нека си зборат меѓу нив како сакаат ама не може на државна манифестација да пробуваат да шмугнат што сакааат.

За последново не си свесен кои зелени ги кинеш али се фати во тесно и сега се вртиш во круг. Не дозволувал да биде критикуван, бла, бла, бла. Да беше како што збориш така после секоја утакмица ќе се караше по фејсбуци.

Него Иванчето Туфегџиќ добра ли ми е? Уште и ја паметиме изјавата од Преспа дека навака се останувало на нас, во смисла на издигнување на државата :icon_lol:
А што ми е гајле мене за Иванчето? Памти што сакаш, и јас памтам како Стоилов газеше судии, плукаше по навивачи, тие што го критикуваа не ги почитуваше, се тепаше по улици со другарчето негово. Мислам ок е, сум се вртел во круг, па еве кажи дека не е така, кажи дека може да му кажам во лице дека е лош играч без да почне да навредува. Тој да бил спортист немаше да му смета ни албански, ни турски ни грчки, или можеби му смета што не е одбран тој туку има некој подобар од него, некој со медали за разлика од медалите на Стоилов.

B

Bafra

Гостин
Хмммм, ами и Левица беа со шарените, и Апасиев е ваков ?
Па штом бил со нив, значи исто сметал дека со пенкало можело да се бутне режим. А бидејќи е доста начитан, а и му фаќа кликерот, значи тој уште повеќе е за тепање штом учествувал во таков циркус, место да се потруди да ги освести. :D

Јас тука пишував дека шарените се ретардирани и платени штом сметаат дека со блокада на раскрсница ќе сменат нешто. Членови тука, ме најадоа со сендвичи, за сега истите тие да кукаат и да кажуваат дека ова сега не е тоа што очекувале. Не разбирам како може да очекуваш различен резултат од претходно, ако се друго си е исто и исти акции правиш :toe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.401
Поени од реакции
24.121
Види добар дел од тие шарените што цело време ги вреѓаш имаа чисти идеии, и за нив сега си ги плаќаат паричните казни што оваа држава им ги испорачува за тоа што правеле неред во времето на шарената револуција.

На Павле поголем приоритет му се амнестиите на овие од ДПМНЕ од тие на неговите соборци.

Гомна бе Владе, гомна се овие на власт, ама не ти дава тоа тебе право, па ниту на валволине, да ги вреѓате луѓето кои имаат почиста совест од вас двајцата.

И овие претходните исто се однесуваа со бранителите кои беа на фронт 2001.

Инаку во делот за јазици, имиња, патриотизам дрн дрн, за мене нема побитно од правна држава. Тоа другото е променлива категорија и во простор и во време.
I sto deka imaa cisti dusi i najdobri nameri koga vo isto vreme ispadnaa naivni i korisni idioti koi otkako si go obrabotija svoeto gi pustija niz voda. Pa slikata uste vo potpis mi sedi be. Edni ideali sto imaa i sovest ostaj sto da ti razskazuvam.
I kao toa gi opravduva od odgovornost, im ja pere dusata? Deka bile naivni, deka imale cista sovest i dusa. Golem kur deka imale koga mozok nemaat. I koga sme kaj toa oti taka ne recis za ucesnicite koi vlegoja vo soobranieto. Ove demek imale cisti ideali i sovest a ovie drugite ne ? I ednite i drugite gi pustija niz voda, ama ne ednite imale cista sovest i cisti idei, drugite bile sto ?

Taka de. Si sakase pravna drzava, si dobi. Drugoto sekako e promenliva kategorija. Ispagja deka kaj tebe samo edno nesto e konstanta. Licnata i materijalna korist. Tebe da ti e poln djepot , drugo se vrvi. Zatoa i duri sega pocna da placis. Ti gibnaja vo konstantata.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
I sto deka imaa cisti dusi i najdobri nameri koga vo isto vreme ispadnaa naivni i korisni idioti koi otkako si go obrabotija svoeto gi pustija niz voda. Pa slikata uste vo potpis mi sedi be. Edni ideali sto imaa i sovest ostaj sto da ti razskazuvam.
I kao toa gi opravduva od odgovornost, im ja pere dusata? Deka bile naivni, deka imale cista sovest i dusa. Golem kur deka imale koga mozok nemaat. I koga sme kaj toa oti taka ne recis za ucesnicite koi vlegoja vo soobranieto. Ove demek imale cisti ideali i sovest a ovie drugite ne ? I ednite i drugite gi pustija niz voda, ama ne ednite imale cista sovest i cisti idei, drugite bile sto ?

Taka de. Si sakase pravna drzava, si dobi. Drugoto sekako e promenliva kategorija. Ispagja deka kaj tebe samo edno nesto e konstanta. Licnata i materijalna korist. Tebe da ti e poln djepot , drugo se vrvi. Zatoa i duri sega pocna da placis. Ti gibnaja vo konstantata.
Владе и ти изгледа многу ебаш оти си упорен ко @Bafra со муабетиве.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.401
Поени од реакции
24.121
Кај забега и ти бе, или од порано си таков само не сум те читал :D . Која гордост како народ ни ја рушат :toe: со што тоа ти се гордееш со сегашниов народ што живее тука. Не зборам за Аце илирот или Филип Македонецот.
По што е познат народов на оваа територија, освен по корупција, крадење меѓусебе, уништување меѓусебе (посебно тие со комуњарска свест што секој со џип би го обесиле), нехигиена, мрзливи, непочитување на правила, закони, итн итн
Името можеби ќе го сменат, можеби не, ама ќе си платат за тоа. Етна ене ја проработи :icon_mrgr:, Папата на 7ми Мај е во Скопје, ќе видиме што молитва ќе каже :cool:
.
Kakva vrska ima toa dali nekoj narod e poznat po bilo sto so gordosta na eden narod. Site narodi se cvekinja za mirisanje samo nie sme koruptivni, mrzelivi, krademe ili neznam sto? Sto da recat Germancite koi otepaja 6 milioni ljuge na najnecovecki nacin i uste 30-40 milioni onaka od kur kef posto si rekle aj vtora srekja. Ili pak ajde da ne odime tolku daleku. Ete ke gi zemime Bugarite, Albancite, Grcite , Srbite. Po sto se tie poznati tolku ? Ama odi smeni mu ime, negiraj go kako narod i se ona sto sega nas ni go pravat ima trista majki da ti se iznaebat ako im padnis vrace. Ama ne nie ne cinime, site drugi cinat i zatoa ne treba da imame nikakva gordost i nema sto tuka da se ljutime. I posle se cudis zosto sme kade sto sme.
Плус за ропнување и начукување, зар мислиш тебе ќе те прескокнат, не ни бега начукувањето :sneaky: .
Ne bese toa poentata na muabetot ako ne pak ama ete ke recime deka samoto soznanie deka sam si go nakaci nekako malce od malce rabotata ja pravi popodnosliva i onaka neznam kako da ti kazam poubo na dusata mi idi :sneaky:.[DOUBLEPOST=1546010232][/DOUBLEPOST]
Nisto ajde da ne ti se mesame, placi si narajat.

B

Bafra

Гостин
А ти ако бегаш од брачните обврски како што бегаш од муабетиве или не ги довршуваш, нервозна ќе биде избраничката :D .
И зашто банките не ти се виновни сега, туку дпне и сдс :P

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
А ти ако бегаш од брачните обврски како што бегаш од муабетиве или не ги довршуваш, нервозна ќе биде избраничката :D .
И зашто банките не ти се виновни сега, туку дпне и сдс :P
Абе паметен човек еднаш кажува, кој разбра, разбра, кој не и сто пати да повторам исто ќе биди :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom