- Член од
- 1 октомври 2011
- Мислења
- 828
- Поени од реакции
- 785
Мислам дека ова проверка од вицето е намерно воведен статус дури да соберет повеќе преписки.
A со какви документи сиСе придружувам на желбите, интервју 12 јануари 2016,проверка од Вицепрезидента, фантастични 17 месеци
Со венчално од бг егзархија но недоставена во МП, ни копија ни оригинал. Откако ме ставија на проверка однесов во Мп оригинал венчаница, плус документ од архив за дедо ми бг војник. И еве ништо..A со какви документи си
ако не го има сменето 071 239 202Dali moze nekoj da mi kazi kako da stapam vo kontakt so lazar mladenov od strumica za da izvadam potvrda od negoviot klub?
Треба да однесеш бриз од уво грло нос и крвна сликаСо венчално од бг егзархија но недоставена во МП, ни копија ни оригинал. Откако ме ставија на проверка однесов во Мп оригинал венчаница, плус документ од архив за дедо ми бг војник. И еве ништо..
kje bide nogo po teskoooooooooooЗдраво другари!
Дискусијата која сте воделе во годините е преголема и тешко се пребарува.
Не сум запознаена со процедурата и тешкотиите.
Ќе се обидам да бидам кратка и се надевам ќе имате желба да ми помогнете да си одговорам на некои прашања.
Прво да започнам од таму дека сум бугарска државјанка. Мојот вереник е македонец и во наредниот период ни следи венчање, па потоа и добивање виза D.
Можам да кажам дека сме најасно веќе со таа процедура за да добие престој, но би сакале што побрзо да започнеме и таква за добивање државјанство.
Државјанство преку брак е мачна процедура која трае со години, затоа ќе рачунаме на неговото потекло. Дедо му е служел војска во Бугарија и се е школувал исто таму. Дел од документите се за жал изгубени но не е невозможно да се најдат.
Пред неколку години брат му аплицираше за државјанство преку амбасадата со посредник и на основ потекло од истиот тој дедо. Моментално веќе го чека својот пасош.
Е мене ме интересира некој сепак успеал ли да си среди документација без посредник? Или навистина бирократијата е преголема, па е мачно сам човек да се снајде? Каква е ситуацијата моментално после случувањата пред месец и пол? Тоа дека брат му веќе има добиено државјанство ќе олесни ли процедурата за него?
Не читај мак портали. Сешто пишуваат само да се чита нешто и да добијат на популарност.
Што значи дека НЕМА да се одземаат ЛЕГАЛНО издадените бугарски "пасоши".
Зависи за каква виза зборуваш. Бугарска или од некоја друга европска држава?Zdravo imam edno prasanje...cekam za potpis od viceto ama podolgo vreme od juli...pa dali ke imam problem dokolku izvadam viza i pocnam da rabotam...dokolku nekoj imal ist slucaj ili znae neka pise. Fala vi
Odma odi unlike na taj portal ili ne go sledi veke pozzШто значи дека НЕМА да се одземаат ЛЕГАЛНО издадените бугарски "пасоши".