Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Во ред е тоа, но зошто имало потреба? Веќе се користела азбука во Македонија. Дејците на ВМРО еден куп документи со неа напишале, итн, итн..
Не жалам јас за таа азбука, ниту се залагам за промени на сегашнава, но немало потреба од промени.[DOUBLEPOST=1544702771][/DOUBLEPOST]
Каде и кога сме биле сите за такво нешто? Прво треба да се утврди дали законот за СЈО е уставен (има преставка), па после евентуално да се занимаваме со тој закон.[DOUBLEPOST=1544702971][/DOUBLEPOST]
По тебе може да се именува единица мерка за простота („непревазиџена“). Кои глупости тресам бе „зеленгоро“? Имаш ли ти конкретен став за ова? Издржан, по свои согледувања, макар и да не се точни? Лесно е да кажеш простотилоци от типот „глупавост“ и слично. Ама, дај образложи како јас што правам. Може да се согласиме или не, ама да издебатираме. Ти сем квалификации друго и не знаеш.
Глупердо!
Да се врати Британија сега да ревидира дали кралското семејство требало да биде воспоставено како власт пред векови? Мислиш дека мене многу ми е по кеиф дека 4 гомнари ги седнале на астал и им наредиле да преговараат пошо пред тоа терале инает ко магаре на мост? 4 џелати, од кои ниеден не го претставува мнозинството на народот, кое секогаш се тие што не гласаат.
Договорот е склучен.
Нивото на кое е напишан, можам да кажам дека е отприлика на некој со твоите ментални капацитети - приближно 0. Ама тоа е тоа.
Институцијата е воспоставена и веќе со години работи, а ти ја напаѓаш пошо го гонат претежно дечко ти, шо си ја остаи фамилијата и сега лади муда на Дунав.
Не ми глуми објективен, елоквентен, пун си говна!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Аман од сабајле со плачење
Ова што го напиша сега е спам
Типот е „пишман“ што е роден. Има омраза кон цел свет и така живее. Погледни дали некогаш напишал нешто нормално, да нема простотии, навреди... итн...

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.248
Аман, некој нешто ќе рече за него и одма рипате да го браните. Сфатите дека го боли курот за вас, ве остаи сирочиња овде.
Берик, најпаметен си кога си молчеш...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Типот е „пишман“ што е роден. Има омраза кон цел свет и така живее. Погледни дали некогаш напишал нешто нормално, да нема простотии, навреди... итн...
Значи не ми е гајле за кој гласал, тоа си е негово политичко убедување, негов резон, но никој не смее да вреѓа други

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа ти е таа иста матрица....секогаш понизни на некојси "авторитет"...и кога се опозиција(наместо да се потрудеа и така да дојдат на позиција т.е. да сменат нешто суштински, тие се лигавеа по брисел)... Исто и овие тука на кајгана - наместо да те побие...он одма...лорддрагонлл:P....бескичмењаци (пичиња) невидени....:D
Какво побивање, уште тоа не сум го доживеал. Само навреди, ништо издржано. Може да не сум во право, но нека бидам побиен со аргумент, а не со пцовки.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.248
Какво побивање, уште тоа не сум го доживеал. Само навреди, ништо издржано. Може да не сум во право, но нека бидам побиен со аргумент, а не со пцовки.
Кои аргументи ? Ваква "небиднина"никогаш не е била а и нема да биде...а на овие тука на кајгана толку им е капацитетот...тоа е....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Глупердо!
Да се врати Британија сега да ревидира дали кралското семејство требало да биде воспоставено како власт пред векови? Мислиш дека мене многу ми е по кеиф дека 4 гомнари ги седнале на астал и им наредиле да преговараат пошо пред тоа терале инает ко магаре на мост? 4 џелати, од кои ниеден не го претставува мнозинството на народот, кое секогаш се тие што не гласаат.
Договорот е склучен.
Нивото на кое е напишан, можам да кажам дека е отприлика на некој со твоите ментални капацитети - приближно 0. Ама тоа е тоа.
Институцијата е воспоставена и веќе со години работи, а ти ја напаѓаш пошо го гонат претежно дечко ти, шо си ја остаи фамилијата и сега лади муда на Дунав.
Не ми глуми објективен, елоквентен, пун си говна!
Ти пак ништо не кажа, сем 4567 единици мерки на простотилок. Како биваше да израснеш искомплексиран вака... Изгледа си бил злоставуван (можеби и сексуално) како мал после школо од лоши момчиња, малку постари од тебе. Остава тоа траги. Нормалните луѓе знаат да разменат мислење, да кажат зошто мислат дека грешиш.
Со цел да ти помогнам, ти предлагам да посетиш една од нашите познати установи кои мислам дека можат да третираат вакви „пациенти“ како тебе. Едната е во скопско Бардовски, а другата е во Демир Хисар. Мислам дека не си во фаза да ти нема лек.
Ај, па врати се и ќе зборуваме за белите гулаби, шареното цвеќе, синото небо... ќе внимавам да не ти се врати „дијагнозата“[DOUBLEPOST=1544704381][/DOUBLEPOST]
Значи не ми е гајле за кој гласал, тоа си е негово политичко убедување, негов резон, но никој не смее да вреѓа други
Секако, јас не велам дека не смее да искажува свои аргументи за нешто, па да видиме кои се повалидни. 100 пати сум рекол. Никогаш не сум спомнал кој за кого гласал или не гласал.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Колку што знам сите бевме за независно обвинителство и расчистување на криминалите направени од претходната власт. Не знам дека некој беше за да добиеме инквизитор кој ќе елиминира луѓе кои не се по терк на САД.
Па ако Сјо во иднина отвори случаи и за Сдсм тогаш значи сме добиле тоа што сме сакале. Бидејќи да не е независно нема да отвара случаи за Сдсм, тоа дали е американска алатка или шпанска не е битно, битно секој политичар ќе си го добие заслуженото.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па ако Сјо во иднина отвори случаи и за Сдсм тогаш значи сме добиле тоа што сме сакале. Бидејќи да не е независно нема да отвара случаи за Сдсм, тоа дали е американска алатка или шпанска не е битно, битно секој политичар ќе си го добие заслуженото.
Независно а американска алатка :facepalm:
Ти си тотално ненормален.[DOUBLEPOST=1544706531][/DOUBLEPOST]
Би дошол назад Грујо ама зафатен е со дечко му по Будимпешта :love:
Абе демек се заебаваш со Грујо. :)
Кога сме веќе на темата.... падна муабет со една професорка на градежен, а он прво таму се запишал пред да заврши економски, тоа беше негде 2002....професоркава го брукаше ваков бил онаков бил, демек го заебавале на градежен. Се знам и со неговиот полубрат и со татко му Таљо....сум имал некои контакти, не е битно. Патор бил, татко му го правеа некој шатка го викале а егеец бил а ова муабети од сдс-овци.....како и да е. До општи муабети меѓу народ за тоа дека искомплексиран тип бил....што нема кој што не го тврдел тоа. Многу луѓе овде се заебаваа и се заебаваат со паторот.....ама само на зборови.
Поентата која ми е
Ако се вратиме на тезите на шарените револуционери по неуспехот нели, после доаѓање на власт на оваа црпка(значи стварно црпка) дека овој народ не го бивало, прости и неписмени биле.
Мене не ми е јасно зошто го окривувате човекот(не сам, заедно со уште некои) што маме му еба на тој истиот прост народ што сите овде тврдат дека е.
Демек ќе му даваме легитимитет на Заев затоа што овој народ е прост и глуп и така му треба, ама кога бил Грујо на власт демек правел лоши работи?!

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Во кој свет живееш? И катица и кацарска се сдс матрица. Сега ни мали деца не можеш да излажеш дека сјо или ојо или кој бил друг ќе покрене истрага против активист на сдс.
Сваќаш ли дека ова што се убедуваат да им зголемат ингеренциите на сјо, де факто го прават алатка на власта? Го ставаат над уставот, ако не гласа председателот оди на распит. Што не ти е јасно? Знаеш ли дека по потпишувањето на двојазичноста кажи чао на се до велес. И после нема еу, затоа што едно грција не е со рок условена да усвои било што, второ, нема никакви гаранции дека воопшто ќе ратификува било што. Не слушај ги нашите, слушни што велат тие. За 5 години пензискиот фонд ќе крахира, не знам на колку им е јасно дека ние сме генерација која не размислува, се си мислиме на некој црпнат му е гајле за вас

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Шатката ако дипломирал на градежен, јас ќе одев за астронаут да се пријавам.
Тоа "дипломирањето" во Прилеп, којзнае шо значи...дали уопште знае каде се наоѓа вечерното (факултетот де).

Мора да се хејта сдс, за к не ги бива, ама не ми се веруе дека ги читам притаените вморони као покушаваат да ја протнат шатката од Пешта дека бил бољи од ова.

Заради тој хомоеректус сме овде кај што сме.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Тоа "дипломирањето" во Прилеп, којзнае шо значи...дали уопште знае каде се наоѓа вечерното (факултетот де).

Мора да се хејта сдс, за к не ги бива, ама не ми се веруе дека ги читам притаените вморони као покушаваат да ја протнат шатката од Пешта дека бил бољи од ова.

За ова ти велам, не ги вреај без потреба. Сега можеби јас сум притаен вемеровец така? А кога ги напаѓав бев притаен шарен? Друже едно е да си опозиција, и се е многу полесно, тогаш само треба да критикуваш, кога си власт ќе те критикуваат, помири се со тоа. Извини, ни јас ни многу луѓе на форумот не носиме розе наочари, и ги напаѓаме и едни и други.
Еве кажи во што Македонија напреднала вопследната година, само една работа[DOUBLEPOST=1544709575][/DOUBLEPOST]На 16/012019, излегува албанец од притвор

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

У глобала си ок човече, ама за некои работи си приглуп.
Грујо е завршена приказна....јасно ли ти е?
Врати се назад у реалноста сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom