Дали пилешкото месо е сигурно/здраво да се јадe?

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
928
Поени од реакции
1.442
Ме интересираше по маркетиве што се продаваат пилешки гради и тн. дали се здрави за јадење,бидејќи имам слушано дека во живинарските фарми им се давале хормони за да растат побрзо и ние ги конзумираме индиректно тие ''хормони-стероиди'' што и да се мајке ми.Дали е ова вистина или мит ?

Што има врска што со стероиди ги растат па и ние билдерите јадеме стероиди па ништо не ни е.

Мислам дека мали деца машки не треба да се прејадуваат со пилешко, зашто има голем број женски хормони.

Секое месо е во ред да се јаде во умерени количини.Важно е и да се знае од каде потекнува месото.

Поконретно,сакав да знам дали им се дава некаков вид на хемија на пилината за да пораснат толку големи во толку кратко време,а ние индиректно преку исхраната ја конзумираме таа хемија но не сме свесни.Тоа беше цела теза но јебига нема простор за дискусија.

Јас јадам само од Словенското. Цекин мислам дека беше. Бразилското го бие лош глас дека баш тоа што го викаш ти горе, го прават, а во Хрватското неколку пати сум наишол на коски.

Па,затоа кажав дека е важно да се знае потеклото на месото.
Поконретно,сакав да знам дали им се дава некаков вид на хемија на пилината за да пораснат толку големи во толку кратко време,а ние индиректно преку исхраната ја конзумираме таа хемија но не сме свесни.Тоа беше цела теза но јебига нема простор за дискусија.
Некаде сешто им даваат,некаде не.Има некои земји кои ги бие лош глас,еве Рон ја спомна државата Бразил во која имаше скандали во месната индустрија,па не треба да се јаде месо од тие.Ако имаш можност,земај домашни месо и јајца.
Овие години имаше неколку скандали во кои беа инволвирани домашни и странски компании.Истражувај на интернет околу ова,веројатно ќе добиеш некаква претстава за квалитетот на месото.

Не е здраво другар гарант. И домашното производство не е здраво. Се хранат со храна која била прскана итн итн, ама далеку подобро од тоа во маркерите. Тоа во маркетите е пластика. Од пилешко до свинско.

Во сите меса ставаат дрнгалашки, најдобро е од некоја локална месара или кланица да си земиш директно, побарај да не е во саламура, или пак ако ти се исплаќа, оди до некое село и кај ќе начекаш кокошки, оди и прашај дали имаат некоја за продавање.

Во сите меса ставаат дрнгалашки, најдобро е од некоја локална месара или кланица да си земиш директно, побарај да не е во саламура, или пак ако ти се исплаќа, оди до некое село и кај ќе начекаш кокошки, оди и прашај дали имаат некоја за продавање.
тоа сакав да кажам, месо не купувам од продавници и супермаркети! Исклучиво од фарми каде што знам како се гледани животните и што јаделе
Пилешко ретко јадам зашто не ми е вкусно, ама затоа си чуваме 5-6 кокошки и откако ги пробав нивните јајца други не ставам во уста

тоа сакав да кажам, месо не купувам од продавници и супермаркети! Исклучиво од фарми каде што знам како се гледани животните и што јаделе
Пилешко ретко јадам зашто не ми е вкусно, ама затоа си чуваме 5-6 кокошки и откако ги пробав нивните јајца други не ставам во уста
Леле.

И Аргентина.
Јас јадам само од Словенското. Цекин мислам дека беше. Бразилското го бие лош глас дека баш тоа што го викаш ти горе, го прават, а во Хрватското неколку пати сум наишол на коски.
Сигурен си дека е 100% словенско? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom