Вистината за ЕУ која се премолчува

B

Bafra

Гостин
Не ни можат нас ДачИст Индис и мк-ултра, ништо. Ние сме колевка на белата раса.
Блазе си и на белата раса со такви комити. Изгледа многу ве има, па младите така курбан ги пуштате.
Вие сте колевка, само на што :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.342
Поени од реакции
84.549
Блазе си и на белата раса со такви комити. Изгледа многу ве има, па младите така курбан ги пуштате.
Вие сте колевка, само на што :D
Остај ме мене Бафра. Не се занимавај со мене.
За тоа време дур се глупираш со ад хоминем, ДачИст Индис со проектот мк-ултра, ќе ја освојат ЕУ, а после и светот.[DOUBLEPOST=1544448475][/DOUBLEPOST]За тие кои не знаат кои се Дач ИстИндис компани:

The Dutch East India Company was an early megacorporation, founded by a government-directed amalgamation of several rival Dutch trading companies in the early 17th century. Wikipedia

Founded: March 20, 1602
Headquarters: Amsterdam, Netherlands
Ceased operations: December 31, 1799

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Остај ме мене Бафра. Не се занимавај со мене.
За тоа време се глупираш со ад хоминем, ДачИст Индис со проектот мк-ултра, ќе ја освојат ЕУ, а после и светот.[DOUBLEPOST=1544448475][/DOUBLEPOST]За тие кои не знаат кои се Дач ИстИндис компани:

The Dutch East India Company was an early megacorporation, founded by a government-directed amalgamation of several rival Dutch trading companies in the early 17th century. Wikipedia

Founded: March 20, 1602
Headquarters: Amsterdam, Netherlands
Ceased operations: December 31, 1799
Аууу каков плачко си бил :( .
И како да не се занимавам со комита и христијанин како тебе. Вие ако не го спасите христијанството нема кој друг. Уште колку жртви само треба да се принесат кажи, да си знаеме ние што ништо не знаеме :toe:

Еднаш ме праша за датум на траење на ЕУ, јас ти кажав година, а ти ко прав комита си преќуте :D

И тоа ад хоминем ме потсеќа на @Vanlok , а зашкрипи одма :place:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.342
Поени од реакции
84.549
Вие ако не го спасите христијанството нема кој друг. Уште колку жртви само треба да се принесат кажи, да си знаеме ние што ништо не знаеме :toe:
Исус Христос е последната жртва. Нема жртви во христијанството.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
После жестокиве протести во Франција Макрон треба да си поднеси оставка или барем да повика на предвремени избори.Вакво крвничко тепање на својот народ одамна не е забележано на Европско тло..Интересно е шо антифа и националистите заедно учествуваа во протестите.Се надевам и кај нас ќе се деси вакво обединување на народот, пошто и едните и другите се интересираат само за лично богатење и ништо повеќе.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Појма ти немаш што е тоталитарно општество. Абер немаш.
Правење да стане илегална каква и да е акција кон критикување на миграциската политика, хулабалуријата со Брегзит, тоа тука што го подржуваа(т), воведувањето на Артикл 13 и сл. дефакто цензура на која и Северна Кореја би завидела ... Мислам дека ЕУ не е тоталитарно општество. Но е прилично јасно од авион дури, дека си сади зелка по зелка, иде чекор по чекор кон тоа да стане такво општество.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Правење да стане илегална каква и да е акција кон критикување на миграциската политика, хулабалуријата со Брегзит, тоа тука што го подржуваа(т), воведувањето на Артикл 13 и сл. дефакто цензура на која и Северна Кореја би завидела ... Мислам дека ЕУ не е тоталитарно општество. Но е прилично јасно од авион дури, дека си сади зелка по зелка, иде чекор по чекор кон тоа да стане такво општество.
Колку тоталитарни општества мислиш дека постоеле во историјата досега?

B

Bafra

Гостин
После жестокиве протести во Франција Макрон треба да си поднеси оставка или барем да повика на предвремени избори.Вакво крвничко тепање на својот народ одамна не е забележано на Европско тло..Интересно е шо антифа и националистите заедно учествуваа во протестите.Се надевам и кај нас ќе се деси вакво обединување на народот, пошто и едните и другите се интересираат само за лично богатење и ништо повеќе.
Зашто оставка, па нели читаш дека Русите биле виновни со лажни вести. Не е вина на политичарите :pos:
Исто уште погласни ќе се во САД, со започнување на истражни постапки против Клинтоновата фондација (мислам ја затворија) и против Cohen

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Зашто оставка, па нели читаш дека Русите биле виновни со лажни вести. Не е вина на политичарите :pos:
Исто уште погласни ќе се во САД, со започнување на истражни постапки против Клинтоновата фондација (мислам ја затворија) и против Cohen
Да да Путин им е крив за се пошто тие се безгршни!:cautious:Во секој случај глобалистите полека но сигурно ја губат битката,а со нив и лажните либерали!

B

Bafra

Гостин
Да да Путин им е крив за се пошто тие се безгршни!:cautious:Во секој случај глобалистите полека но сигурно ја губат битката,а со нив и лажните либерали!
Остај го Путин, тој во споредба со сите државни лидери сега за сега е ненадминлив. Зборам во однос на неговите лични карактеристики, а политиките не баш :D

Туку по што заклучи дека глобалистите ја губат битката ???
Неколку други сум ги прашал, немаат одговорено, па еве ти дај некои факти, или на кај се движи светот, а тоа да не е одлика на глобализација.
По мене напротив Глобалистите прикрај се да победат во војната. Битка по битка, целите ќе си ги исполнат.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.629
Кога го читам декстер, нерадо се сеќавам на едни времиња од пред пар години, кога пар педери ја водеше оваа несреќна земја у амбис.
Еден од модерните начини на анти-пропаганда, кои беа промовирани од центарот за комуникации на фамилијата беа „брз одговор на противникот, исполнет со гнев, омраза и обвинување на противникот за истата работа дека ја праи со поголем интензитет“. Да се дообјаснам - искача сдс на прес (тогаш) и вика (импровизирам): Директорот на агенција „таа и таа“ се растура од крадење, зема мито, вработува швалерки. Тука он-лајн, будно дремат бубашвабите на протуѓер и илче димовски и во рок од 15 минути свикуваат прес-конференција у која едно мутаво теле зборува, а 10 телиња со поглед без фокус стојат позади него - тој го чита (многу битно дека чита) следново: „Директорот од сдс на истата „таа и таа“ агенција ИСТО крадеше, вработуеше швалерки и земаше мито.“ - не се ни обидува да го одбрани лоповов, туку кажуе дека „ок е, и вие крадевте, значи може и ние да крадеме“.

Читајќи го декстер ака мали трендо, забележливи се реликвии од тоа златно време на паторизмот. На пример, денес да отвориш вакви квази-провладини медиуми од Србија, кои странично го поддржуваат Вучич, не-апла, за да не може Европа директно да го обвини, наидуваш на вакви шешељизми како на декстер и другарчињата: „ЕУ е корумпирана, педерска организација“, „ќе се распадне многу брзо“...и слични глупоштини, кои се само тенденциозни толкувања на странски, најчесто европски медиуми кои си тераат своја агенда и застапуваат поединечни опозициони гледишта од дадени држави на ЕУ од кои е превземена веста. Тие „странични“ поддржувачи, овде беа миленка, мирко, пастирот томиќ и слични копита, кои се оградуваа од поддршка и не викаа дека „само дпне е тоа шо ни треба“, туку намената им беше да се јаде гомна за опозицијата, ама до смрт, да се црни, да се вади прљав веш и за нив и до нивно 8 колено роднини, максимална дискредитација. Истите тие, ги гураа истиве тези кои уште си ги верглаат.
Доволно е да се знае дека сепак читаш, за да не можеш да тврдиш во иднина дека не си бил информиран за последиците на политиките на ЕУ на кои допрва ќе бидеш сведок.

Барем за мене лично тоа е доволно.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
освен у грција ко на пример каде едно време пратениците имаа по 20 илајди евра месечна плата дур народот им гладуваше. до душа тука некаде се со онаа дебелана од сдс што има по 20.000 евра месечно за патни трошкови.
хахааха, а тие од ОНА и ДПЖНЕ слушам ги враќале тие 20К во буџетот.
Од кај ве штампаат бре вакви ликови? Барем малку со усул пишувајте, кој знае мош некој ќе поверува дека сте независни и загрижени граѓани.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Остај го Путин, тој во споредба со сите државни лидери сега за сега е ненадминлив. Зборам во однос на неговите лични карактеристики, а политиките не баш :D

Туку по што заклучи дека глобалистите ја губат битката ???
Неколку други сум ги прашал, немаат одговорено, па еве ти дај некои факти, или на кај се движи светот, а тоа да не е одлика на глобализација.
По мене напротив Глобалистите прикрај се да победат во војната. Битка по битка, целите ќе си ги исполнат.
Глобалистите ја ебаа работата до дрт, и тоа само заради една работа, банкарите.
Она што ти го викам цело време, ова што се прави последниве декади е финансиска глобализација и имаат корист само ... Ај погоди кој :D

Но, глобализацијата е неминовна, сега има друг термин интернационализација и ако се тргнат банкарите од игра како што се тргнаа 1944, тогаш ќе има можност да се потера салам работа во тој правец.

Kajgana Shop

На врв Bottom