- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.110
- Поени од реакции
- 86.647
Ние ќе глеаме сеир у ЕУ?Stiv Benon otako stigna vo Evropa...čudni raboti počna da se slučuvaat( pobarajte moj post od pred mesec -dva)
Doprva ke.gledame.seir do EU izborite vo.Maj
Ние?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ние ќе глеаме сеир у ЕУ?Stiv Benon otako stigna vo Evropa...čudni raboti počna da se slučuvaat( pobarajte moj post od pred mesec -dva)
Doprva ke.gledame.seir do EU izborite vo.Maj
Toa ti e kako vo filmot za vojnata vo Bosna.....opkolena vojska od site strani.....nema izlez...a eden vojnik čita na glas nekoj vesnik i vika-" sranje u Ruandi"Ние ќе глеаме сеир у ЕУ?
Ние?
освен у грција ко на пример каде едно време пратениците имаа по 20 илајди евра месечна плата дур народот им гладуваше. до душа тука некаде се со онаа дебелана од сдс што има по 20.000 евра месечно за патни трошкови.
Да си симпатизер или член на ДПМНЕ и да зборуваш за патните трошоци. Мајко мила.
Како Бонева да постоеше пред 200 години па веќе ја заборавивме.
.

Да си симпатизер или член на СДС и сеуште да збориш за Бонева. Мајко мила.
Како ветувањата на сегашниве на власт да беа пред 200 години, па ги заборавивме![]()
Значи според тебе, ова низ ЕУ што почнува, се предновогодишни журки, а не последица на немање демократија.
Нека си даваат сами на себе заеми Жолти на Зелени Елеци и проблем решен...Збир на лузери и насилници тоа се овие. Ништо неможат а ни незнаат да направат а дури и да направат нешто пак ќе си го кркаат.Ах бе, пак ќе ти речам ова во Франција е преку кур од банкарите, таму сега се здружени и екстремна левица и екстремна десница, а Макрон и самиот е банкар, е типично олицетворение на злото.
Ах бе, пак ќе ти речам ова во Франција е преку кур од банкарите, таму сега се здружени и екстремна левица и екстремна десница, а Макрон и самиот е банкар, е типично олицетворение на злото.
.... која функција ја имаат во власта, тие ли се одговорни за правење и донесување закони и регулативи, тие ли се одговорни за институциите кои нив ги контролираат, тие ли контролираат полиција, војска, суд. Или страв ти е да покажеш со прст кон вистинските уништувачи на економии и држави 
Зашто секогаш ја префрлаш вината на Банкарите.... која функција ја имаат во власта, тие ли се одговорни за правење и донесување закони и регулативи, тие ли се одговорни за институциите кои нив ги контролираат, тие ли контролираат полиција, војска, суд. Или страв ти е да покажеш со прст кон вистинските уништувачи на економии и држави
Банкарите се обични слуги на власта, која добива евтини пари да може да тера социјализмот, а за возврат банкарите добиваат одредени бенефиции.
Истото го направи и за САД, Клинтон го избриша Glass/Steagall ограничувањето, за одредена банка да направи милијарди, а конкуренцијата ја уништија. Значи не направиле дерегулација во смисла исти правила за сите, туку си одбраа кој ќе им биде изворчето.
Исто како кај нас на пример што го криват само Трансмет а не и тие што дозволиле тој да работи. Или Грујо за мерцедесот, а МАК Аутостар не е виновен.
The Clinton’s championed Goldman Sachs, the birth of transactional banking, and made student loans non-dischargeable in bankruptcy. It was the Clintons who also opened the door to the housing bubble in 2007 that wiped out the middle class. Nobody calls her out on this shit, which shows how biased the press really is these days
Glass–Steagall was separating investment banking from banks. Goldman Sachs is by no means a traditional bank but were always an investment bank. If you restore Glass–Steagall this will help Goldman reduce its competition from JPMorgan Chase, Bank of America and Citigroup. All three would then be barred from investment banking.Each would have to then set up wholly own subsidiaries to compete.
Keep in mind that now the actual banks who take deposits and lend money to individuals will lobby against Goldman Sachs which is still an investment bank, not a commercial bank.
Не Бафра, не разбираш цело време, банкарите во моментов ја контролираат политиката, а со тоа сите други институции, вклучително и демократијата, економијата, судството, школството, здравството, војската, полицијата итн
Банкарите од една економска институција, станаа власт сама за себе, а последиците ги гледаме веќе неколку декади.
.
Како во САД дозволија огромни банки да ојдат курбан (ликвидации, банкроти) а Голдман Сакс и АИГ ги субвенцираа со милијарди
. Не мешај лобирање со моќ, а и самиот тоа ти кажува, чим на некој му се нудиш, значи кај него е моќта.Не бе Билдерберг се главни а на нив Илуминатите а на нив се главни рептилоидите а над нив се Азерите од Нибиру.Не Бафра, не разбираш цело време, банкарите во моментов ја контролираат политиката, а со тоа сите други институции, вклучително и демократијата, економијата, судството, школството, здравството, војската, полицијата итн
Банкарите од една економска институција, станаа власт сама за себе, а последиците ги гледаме веќе неколку декади.

Не бе Билдерберг се главни а на нив Илуминатите а на нив се главни рептилоидите а над нив се Азерите од Нибиру.![]()
:
опаа, мк ултра и бритиш/дач ист индис компанис, заедно поврзаниНеколку ги испушти:
![]()
опаа, мк ултра и бритиш/дач ист индис компанис, заедно поврзани
нема заебанции