Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Ние ќе глеаме сеир у ЕУ?
Ние?
Toa ti e kako vo filmot za vojnata vo Bosna.....opkolena vojska od site strani.....nema izlez...a eden vojnik čita na glas nekoj vesnik i vika-" sranje u Ruandi"
Ne e sranje toa što se slucuva vo Bosna...tuku negde tamu vo Ruanda

Taka i so nas....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
освен у грција ко на пример каде едно време пратениците имаа по 20 илајди евра месечна плата дур народот им гладуваше. до душа тука некаде се со онаа дебелана од сдс што има по 20.000 евра месечно за патни трошкови.
Да си симпатизер или член на ДПМНЕ и да зборуваш за патните трошоци. Мајко мила.

Како Бонева да постоеше пред 200 години па веќе ја заборавивме.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Да си симпатизер или член на ДПМНЕ и да зборуваш за патните трошоци. Мајко мила.

Како Бонева да постоеше пред 200 години па веќе ја заборавивме.
Да си симпатизер или член на СДС и сеуште да збориш за Бонева. Мајко мила.
Како ветувањата на сегашниве на власт да беа пред 200 години, па ги заборавивме :D

Значи според тебе, ова низ ЕУ што почнува, се предновогодишни журки, а не последица на немање демократија :toe: .

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Секоја чест, има во темава луѓе што држат некоја конзистентна позиција. Јас не сум голем љубител на ЕУ, повеќе заради подредената позиција која не чека внатре во неа, ама кога ќе фати чоек да чита овде, глава заболуе од глупости. Пред се' јас застапувам позиција во која треба да се тежнее да се одржува поредок, општествен систем без корупција, а со коректни надворешни односи со сите - не подреденост, шо би значело дека ан-блок сум против двеве политички банди кои водат практично исто штетна политика.
Него, кој све застана зад жолтиве елеци во темава....оф мори мајко :facepalm:
Сеа истиве малоумњаци шо го поддржуваа паторот, ги читам дека ги поддржуваат жолтите елеци. Вие ли бе?
Рајан Гигс? :lolzz:
Вие шо бевте задоволни со лажно пумпање економски податоци? Шо бевте задоволни со државни вработувања со плата од 12 000 денари? Оној шо сеа крши у Франција зема плата 3000 евра и со покачувањево ќе го репнат некои 100-150 евра у месецот, па излегол и крши. Вие коа ќе дојдете на тоа ниво, ќе трчаат еднорози низ град. Овие протести се однесуваат на политички потези - да беше Макрон фатен у онаква корупција (шо на вас ви беше ок) имаше за јајца да виси на Ајфелова кула.

Кога го читам декстер, нерадо се сеќавам на едни времиња од пред пар години, кога пар педери ја водеше оваа несреќна земја у амбис.
Еден од модерните начини на анти-пропаганда, кои беа промовирани од центарот за комуникации на фамилијата беа „брз одговор на противникот, исполнет со гнев, омраза и обвинување на противникот за истата работа дека ја праи со поголем интензитет“. Да се дообјаснам - искача сдс на прес (тогаш) и вика (импровизирам): Директорот на агенција „таа и таа“ се растура од крадење, зема мито, вработува швалерки. Тука он-лајн, будно дремат бубашвабите на протуѓер и илче димовски и во рок од 15 минути свикуваат прес-конференција у која едно мутаво теле зборува, а 10 телиња со поглед без фокус стојат позади него - тој го чита (многу битно дека чита) следново: „Директорот од сдс на истата „таа и таа“ агенција ИСТО крадеше, вработуеше швалерки и земаше мито.“ - не се ни обидува да го одбрани лоповов, туку кажуе дека „ок е, и вие крадевте, значи може и ние да крадеме“.

Читајќи го декстер ака мали трендо, забележливи се реликвии од тоа златно време на паторизмот. На пример, денес да отвориш вакви квази-провладини медиуми од Србија, кои странично го поддржуваат Вучич, не-апла, за да не може Европа директно да го обвини, наидуваш на вакви шешељизми како на декстер и другарчињата: „ЕУ е корумпирана, педерска организација“, „ќе се распадне многу брзо“...и слични глупоштини, кои се само тенденциозни толкувања на странски, најчесто европски медиуми кои си тераат своја агенда и застапуваат поединечни опозициони гледишта од дадени држави на ЕУ од кои е превземена веста. Тие „странични“ поддржувачи, овде беа миленка, мирко, пастирот томиќ и слични копита, кои се оградуваа од поддршка и не викаа дека „само дпне е тоа шо ни треба“, туку намената им беше да се јаде гомна за опозицијата, ама до смрт, да се црни, да се вади прљав веш и за нив и до нивно 8 колено роднини, максимална дискредитација. Истите тие, ги гураа истиве тези кои уште си ги верглаат.

Као треба да забораам што праеле сите претходни лоповски влади овде, вклучително и актуелната и да терам по некој пат, да лутам низ ова невреме (во геополитичка смисла), затоа што ќе бранам некој локален, автохтон лопов. Сто пати му имам кажано и пак ќе повторам дека релативизација не е помало срање од директно љубење дупе. Трендо ги пројде тие две фази, сеа е у фаза на љубење дупе, апла, ачик, ама треба да си има предвид дека има луѓе шо се информираат и од други места, не само од неговиот copy/paste сајт.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.463
Поени од реакции
18.468
Да си симпатизер или член на СДС и сеуште да збориш за Бонева. Мајко мила.
Како ветувањата на сегашниве на власт да беа пред 200 години, па ги заборавивме :D

Значи според тебе, ова низ ЕУ што почнува, се предновогодишни журки, а не последица на немање демократија :toe: .
Ах бе, пак ќе ти речам ова во Франција е преку кур од банкарите, таму сега се здружени и екстремна левица и екстремна десница, а Макрон и самиот е банкар, е типично олицетворение на злото.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ах бе, пак ќе ти речам ова во Франција е преку кур од банкарите, таму сега се здружени и екстремна левица и екстремна десница, а Макрон и самиот е банкар, е типично олицетворение на злото.
Нека си даваат сами на себе заеми Жолти на Зелени Елеци и проблем решен...Збир на лузери и насилници тоа се овие. Ништо неможат а ни незнаат да направат а дури и да направат нешто пак ќе си го кркаат.

B

Bafra

Гостин
Зашто секогаш ја префрлаш вината на Банкарите :toe: .... која функција ја имаат во власта, тие ли се одговорни за правење и донесување закони и регулативи, тие ли се одговорни за институциите кои нив ги контролираат, тие ли контролираат полиција, војска, суд. Или страв ти е да покажеш со прст кон вистинските уништувачи на економии и држави :sneaky:
Банкарите се обични слуги на власта, која добива евтини пари да може да тера социјализмот, а за возврат банкарите добиваат одредени бенефиции.

Истото го направи и за САД, Клинтон го избриша Glass/Steagall ограничувањето, за одредена банка да направи милијарди, а конкуренцијата ја уништија. Значи не направиле дерегулација во смисла исти правила за сите, туку си одбраа кој ќе им биде изворчето.
Исто како кај нас на пример што го криват само Трансмет а не и тие што дозволиле тој да работи. Или Грујо за мерцедесот, а МАК Аутостар не е виновен.

The Clinton’s championed Goldman Sachs, the birth of transactional banking, and made student loans non-dischargeable in bankruptcy. It was the Clintons who also opened the door to the housing bubble in 2007 that wiped out the middle class. Nobody calls her out on this shit, which shows how biased the press really is these days

Glass–Steagall was separating investment banking from banks. Goldman Sachs is by no means a traditional bank but were always an investment bank. If you restore Glass–Steagall this will help Goldman reduce its competition from JPMorgan Chase, Bank of America and Citigroup. All three would then be barred from investment banking.Each would have to then set up wholly own subsidiaries to compete.
Keep in mind that now the actual banks who take deposits and lend money to individuals will lobby against Goldman Sachs which is still an investment bank, not a commercial bank.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.463
Поени од реакции
18.468
Зашто секогаш ја префрлаш вината на Банкарите :toe: .... која функција ја имаат во власта, тие ли се одговорни за правење и донесување закони и регулативи, тие ли се одговорни за институциите кои нив ги контролираат, тие ли контролираат полиција, војска, суд. Или страв ти е да покажеш со прст кон вистинските уништувачи на економии и држави :sneaky:
Банкарите се обични слуги на власта, која добива евтини пари да може да тера социјализмот, а за возврат банкарите добиваат одредени бенефиции.

Истото го направи и за САД, Клинтон го избриша Glass/Steagall ограничувањето, за одредена банка да направи милијарди, а конкуренцијата ја уништија. Значи не направиле дерегулација во смисла исти правила за сите, туку си одбраа кој ќе им биде изворчето.
Исто како кај нас на пример што го криват само Трансмет а не и тие што дозволиле тој да работи. Или Грујо за мерцедесот, а МАК Аутостар не е виновен.

The Clinton’s championed Goldman Sachs, the birth of transactional banking, and made student loans non-dischargeable in bankruptcy. It was the Clintons who also opened the door to the housing bubble in 2007 that wiped out the middle class. Nobody calls her out on this shit, which shows how biased the press really is these days

Glass–Steagall was separating investment banking from banks. Goldman Sachs is by no means a traditional bank but were always an investment bank. If you restore Glass–Steagall this will help Goldman reduce its competition from JPMorgan Chase, Bank of America and Citigroup. All three would then be barred from investment banking.Each would have to then set up wholly own subsidiaries to compete.
Keep in mind that now the actual banks who take deposits and lend money to individuals will lobby against Goldman Sachs which is still an investment bank, not a commercial bank.
Не Бафра, не разбираш цело време, банкарите во моментов ја контролираат политиката, а со тоа сите други институции, вклучително и демократијата, економијата, судството, школството, здравството, војската, полицијата итн

Банкарите од една економска институција, станаа власт сама за себе, а последиците ги гледаме веќе неколку декади.

B

Bafra

Гостин
Не Бафра, не разбираш цело време, банкарите во моментов ја контролираат политиката, а со тоа сите други институции, вклучително и демократијата, економијата, судството, школството, здравството, војската, полицијата итн

Банкарите од една економска институција, станаа власт сама за себе, а последиците ги гледаме веќе неколку декади.
Дека не разбирам многу е точно, ама некои работи ги разбирам. Имаш историски податоци 1000 години наназад. Тие податоци докажуваат тоа што јас ти го преведувам на македонски, во скратена форма, за да не се мачиш да читаш, да не трошиш време на тие работи, туку на програмирањето.
Е сега доколку ти ми објасниш/ докажеш како тоа банките станале власт сама за себе, дека политичарите не можат во било кое време да ги казнат, затворат, тогаш тебе ќе ти верувам, а не на податоци од последни 1000 год.

Во овие теми, во темата за УК, прочитај ги моите постови и образложенија, па кажи дали се остварува тоа што сум споделил или вашите анализи и прогнози :D .

Во Исланд како тоа успеаа да затворат Банкари :toe: Како во САД дозволија огромни банки да ојдат курбан (ликвидации, банкроти) а Голдман Сакс и АИГ ги субвенцираа со милијарди :sneaky: . Не мешај лобирање со моќ, а и самиот тоа ти кажува, чим на некој му се нудиш, значи кај него е моќта.
Има уште многу, ама еве ти покажи другата страна.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063

Не бе Билдерберг се главни а на нив Илуминатите а на нив се главни рептилоидите а над нив се Азерите од Нибиру. :LOL:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Да се појави некој наш Домагој, ќе видиме банките која функција ја имаат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom