Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Да, бидејќи не сака да му се намалат парите, одби да биде домаќин на факинг ОСКАРИТЕ, и со коментари на инстаграм и сл. да се најде на црна листа на Холивуд (не знам за тоа дали знаеш?)Го боли кур него за вашиот gay ass, се' што сака е да не му се намалат парите. 2018 факинг година, вие браните најглупи хомофобични wannabe jokes.
Значи и сам кажав погоре не му ги оправдувам ставовите, нити ми е нешто посебно смешен како комедијант, но немам намера да изигравам морална полиција како батаљон други гееви ако некој има спротивен став од нашиот. He's allowed to have a shitty opinion on stuff and people.
Остај што сепак се работи за хумор, сам има кажано. Тоа за што сега дрнда е целиот тој беклеш што му се сервираше од страна на медиумите и разниве организации за човекови права и кој уште не. Факт е дека денес за нас, за црнци, за арапи/муслимани, или за жени не смееш да кажеш некоја солена шала, да не збориме па малку поцрн хумор, не-дај-боже! Затоа што живееме во outrage култура која во се гледа проблематика на која и треба итно "решавање".
И не се прави дека други гееви не правеле или прават такви заебанции со прилично црн хумор за самата наша популација, значи од социјални мрежи до дејтинг страници и апликации, до real life, сите ги користат. Така да не се прави ко да сме ние поштените за оваа тема. Тебе тоа што ти пречи е што хетеросексуалци ги користат. И да се разбереме, стварно се bad gay jokes.
Не знам колку време веќе во друштвото сум out па и ден денес некој ќе му текне да го каже вицот со 4цата педери и превртеното и ќе се згази од смеење ко да е најсмешното нешто што го чул, а мене ми го споделиле 35 246 278 пати до сега и нивото на кринџ фактор во таков вид bad gay jokes (ала тие стариве и на Харт) достигнува небесни височини. Онака само ќе направам фејк насмевка и ќе го потапшам по рамо во good-for-you стил. And then we move on. Светот продолжи да се врти. Го заборавате тој дел. Нечиви лоши геј вицеви немаат ефект врз твојот живот освен ако не дозволиш.
Ако за се се иритираш вака не е чудно што добар дел од нашата популација се постојано под стрес и во депресија. Let it go. You're still gonna be gay tomorrow and those people wont matter, едино нивниот хумор ќе стане полош мислејќи дека тоа што се смееш е потврда дека се харизматично комични.
И не значи ако не се согласувам со тебе дека него го бранам. Реков само дека не е толкав big deal колку што го прават медиумите. Мене не ми е ништо нарочито ко лик и веројатно заради outrage културава можно е комедијанстката кариера да си ја закопа у гроб. Дали само како актер ќе тера понатаму сам си знае, ама дека ние нешто губиме - не губиме. Он изгубил. На феј или нефер начин тоа е субјективно мислење.[DOUBLEPOST=1544373030][/DOUBLEPOST]
Мора да го вежбам јазикот, ако не го користам ќе си избледе, а можно е да има потреба да станам американски државјанин така да навикнете те се уште до толку да ме читате со англиски делови во постовитена страна ова, не знам зашто и ти и @Шкорпион стално се изразувате англиски. Чудно е