Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
I pomalku.od mesec i sega ova e pa nema kraj
Јас сум едно десетина дена на положително, може до крајот на годинава и мене ќе ми се смени на проверка. Ајде не се сеќирај, ќе добиеме.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
lugje site zakoni sto doprva ke gi nosat za nas nema ni da vazat .... nieden zakon ne vazi retrogradno , toa znaci koj kako ja pocnal postapkata taka i ke ja zavrsi. tie zakoni (koga i da se donesat ke vazat za novite sto ke apliciraat) a nie do kraj ke terame eve vaka koj porano koj podocna potpisan , koj preskoknat i zaboraven i sl...
1. Неприклјучилите до влизането в сила на тези измененија производства се дов'ршват при досегашните условија и ред. или
2. Неприклјучилите до влизането в сила на тази измененија производства се дов'ршват при новите условија и ред

Е тоа си зависи од многу работи, во случајов промените ќе се стриктно за докажување на потеклото така да најверојатно ќе важи второто.

Член од
13 август 2018
Мислења
32
Поени од реакции
25
Intervju 01.2016 do 10.2018 na dopolnitelna 11.2018 polozitelno denes 06.12.2018 proverka od viceprezidentot.br na molba 84xx/2015 dokumenti dedo vojnik tetki krstenici pasos sestra i pak ova .

Znae nekoj kolku se ceka sega pak li so godini .
Sigurno ke dobies pasos brzo so ogled kako se dvizele nestata poslednive meseci. Jas sum so intervju dekemvri 2015 vo ambasada vo Skopje i seuste na dopolnitelna

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Јас сум едно десетина дена на положително, може до крајот на годинава и мене ќе ми се смени на проверка. Ајде не се сеќирај, ќе добиеме.
Ajde daj boze ova e ili da ili ne nema dr, cekanjevo e loso

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Soopstenie od DABC od 06.12.2018god .......
От 14.12.2018 г. до 14.01.2019г. нјама да се приемат зајавленија за удостоверјаване на б'лгарски произход .
Готови удостоверенија за б'лгарски произходште се предават до 14.12.2018г. от 15:00 до 16:00 часа, а от 17.12.-20.12.2018 г. от 10:00-12:00 часа.
Е како така? Нели очигледно е дека работата тера без застои? Од каде сега ова? хмм, овде некој некого сака да го изманипулира... :toe:

Член од
23 февруари 2018
Мислења
37
Поени од реакции
74
Денес ми се промени статусот од положително во проверка од вицепремиерот. Уште колку статуси има до крај. Поздра

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
koku vreme bese na polozitelni i so kakov dokument si .[DOUBLEPOST=1544221378][/DOUBLEPOST]
koku vreme bese na polozitelni i so kakov dokument si .
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.04.2018
10305/2016 ova ti go pisi

Член од
23 февруари 2018
Мислења
37
Поени од реакции
74
koku vreme bese na polozitelni i so kakov dokument si .
koku vreme bese na polozitelni i so kakov dokument si .[DOUBLEPOST=1544221378][/DOUBLEPOST]
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.04.2018
10305/2016 ova ti go pisi
Од почетокот на ноември со документи од сестра[DOUBLEPOST=1544221753][/DOUBLEPOST]
Од почетокот на ноември со документи од сестра

Attachments

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Како што и претходно имав напоменато ,кажаа дека ќе има нов бран на потпишување пред нова година.Е сега дали тоа ќе биде така останува да видиме.
значи да го чекаме ДЕДО МРАЗ ОТ КОЊАРИ велиш ке не изненади,сигурна ли ти е информацијава?!

Член од
6 декември 2018
Мислења
10
Поени од реакции
3
Ve molam, ako moze samo sto znaci ova " Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. " ova mi izleze posle intervju otkako go dobiv brojceto,. usto sto teba da cekam. ubav den na site :)

Член од
19 ноември 2018
Мислења
178
Поени од реакции
204
Ve molam, ako moze samo sto znaci ova " Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. " ova mi izleze posle intervju otkako go dobiv brojceto,. usto sto teba da cekam. ubav den na site :)
За колку време од интервјуто ти го дадоа бројчето? јас имав пред два месеци интервју.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
значи да го чекаме ДЕДО МРАЗ ОТ КОЊАРИ велиш ке не изненади,сигурна ли ти е информацијава?!
@Pepibe nema sigurna informacija vo BG.... Mene mi go kazaa toa koga bese potpisuvanjeto vo oktomvri, togas potpishala 2000 prepiski. No toa bese pred da pukne so DABC. E sega dali ke se smeni nesto ili ne...... No samo da ne pocne da redi na Proverka od Viceprezidentot, ima nekolku shto se staveni denovive

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom