Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Васко Ефтов направи одлична емисија и интервју . Многу чисти објаснувања и предвидувања .
Се чека дуелот Иванов-Заев до Април 2019 . Новата администрација на Трамп итн .... Емисијава е топ (y)

Ништо нема да биди, агендата на оваа власт е јасна, името и нацијата. За награда на подршката од албанците ќе си добијат претседател кој ќе потпише двојазичност и после знаеме што следува. И Иванов неможе ништо, со душа чека да замине.
Се е сега игра на време.
Лично мене ме јаде срам што сум македонец. За другите не знам[DOUBLEPOST=1543827196][/DOUBLEPOST]
Готово војна ќе има сега, сменето е името. Во првите редови ќе се оние што кампуваат надвор, само да ја допијат ракијата.
Не сакам да мислам дека толку лесно плукаш по образот на твоите предци. Ако си албанец сваќам, оваа "држава" не ја гледаш како своја. Но ако си македонец таквите како тебе ги има како пример во историјата. Како лош пример

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ништо нема да биди, агендата на оваа власт е јасна, името и нацијата. За награда на подршката од албанците ќе си добијат претседател кој ќе потпише двојазичност и после знаеме што следува. И Иванов неможе ништо, со душа чека да замине.
Се е сега игра на време.
Лично мене ме јаде срам што сум македонец. За другите не знам[DOUBLEPOST=1543827196][/DOUBLEPOST]

Не сакам да мислам дека толку лесно плукаш по образот на твоите предци. Ако си албанец сваќам, оваа "држава" не ја гледаш како своја. Но ако си македонец таквите како тебе ги има како пример во историјата. Како лош пример
Не е Албанец го најдов на фб.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Се е сега игра на време.

Многу пати имам кажано дека проблемот со името не кочеше, мораше да се смени кога тогаш, Грујо проба ама не успеа, овие успеаа така да, продолжуваме понатаму.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Многу пати имам кажано дека проблемот со името не кочеше, мораше да се смени кога тогаш, Грујо проба ама не успеа, овие успеаа така да, продолжуваме понатаму.
За што не кочи?
За тоа што не сакаме да работиме?
За тоа што сите гледаат да се пикни апни и клецни?
Немој те молам, народ без муда. Или својата неспособност ќе ја префрламе на други, ај таму.
Сега кога ништо не не кочи очекувам врбата да роди грозје.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.419
Поени од реакции
3.251
Голем успех....мора да признаеме !
Колку векови Македонија чекаше вакви успешни луѓе ? :eek:

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Ниче Димовски - Македон е заменик-председател, или некоjа врста висок претставник на Светскиот македонски конгрес коj се промовира како неформален светски парламент на сите Македонци. Таа организациjа jа има официjалната поддршка на македонската држава на сите нивоа.

Кога беше претепан Тодор Петров, шефот на СМК од самиот почекот до денес, да го бодрат каj болничкиот кревет му приjдоjа г-нот Груевски и Коце Трајановски, градоначелник на метрополата Скопjе од владеjчката ВМРО-ДПМНЕ, што мислам е доволно jак доказ за непрекинливата, длабоко емотивна и идеолошка врска на релациjа СМК-македонска влада.

Еве jа т.зв. Македонска молитва, со автор Ниче Димовски - Македон, емитувана на државната МТВ1, во коjа самиот Господ директно им се обраќа на Македонците кои се прикажани како генетско jадро на белата, односно на макeдоноидната раса. Така да, во однос на изjавата на Никола Димитров, всушност станува збор за трагање на идентитет не 2,000 години назад, туку за периодот уште од расната диферинциjациjа на Homo sapiens.

Член од
2 октомври 2017
Мислења
45
Поени од реакции
36
Ништо нема да биди, агендата на оваа власт е јасна, името и нацијата. За награда на подршката од албанците ќе си добијат претседател кој ќе потпише двојазичност и после знаеме што следува. И Иванов неможе ништо, со душа чека да замине.Се е сега игра на време.Лично мене ме јаде срам што сум македонец. За другите не знам
Може! Треба да стои позади заклетвата дадена кога ја доби функцијата Председател. Што прави со написмената дадена гаранцијата од ЗЗ дека нема да работи против Уставот и интересите на македоскиот народ? Треба да го повлече ЗЗ со указ дека таа гаранција е прекршена од негова страна и покрај тоа што нема да измени нешто во овој хаос, но е должен тоа да го стори како Председател. Ќутењето на ЃИ се сведува на исто ниво како прифаќање на измените на Уставот и све што повлекува таа промена во штета на македонскиот народ. Тој сега или покасно треба да одговара исто за велепредавство како другите, а не со душа чека да замине. И да замине треба да одговара за нереагирање во овие моменти за која ја дал заклетвата како прв човек на државата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.930
Лично мене ме јаде срам што сум македонец. За другите не знам
И треба да ти е срам. Види си ја историјата. Особено поновата.
Сосема на место чувство.[DOUBLEPOST=1543834585][/DOUBLEPOST]
Ниче Димовски - Македон е заменик-председател, или некоjа врста висок претставник на Светскиот македонски конгрес коj се промовира како неформален светски парламент на сите Македонци. Таа организациjа jа има официjалната поддршка на македонската држава на сите нивоа.

Кога беше претепан Тодор Петров, шефот на СМК од самиот почекот до денес, да го бодрат каj болничкиот кревет му приjдоjа г-нот Груевски и Коце Трајановски, градоначелник на метрополата Скопjе од владеjчката ВМРО-ДПМНЕ, што мислам е доволно jак доказ за непрекинливата, длабоко емотивна и идеолошка врска на релациjа СМК-македонска влада.

Еве jа т.зв. Македонска молитва, со автор Ниче Димовски - Македон, емитувана на државната МТВ1, во коjа самиот Господ директно им се обраќа на Македонците кои се прикажани како генетско jадро на белата, односно на макeдоноидната раса. Така да, во однос на изjавата на Никола Димитров, всушност станува збор за трагање на идентитет не 2,000 години назад, туку за периодот уште од расната диферинциjациjа на Homo sapiens.

Добро де, да не се лажеме и Србите и Бугарите и сите на Балканот, си имаат ваква новокомпонирана митологија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Избравме проституција. За корист се продаваме. (Како држава).
Не знам какви изроди се Македонците кои гласаа(т) за ова. Дури можам и да ги разберам оние осуммина, уценети се. Ами другите „ајвани“ од СДСМ? Како можат да живеат како вечни предавници? Се надевам дека некогаш ќе влезат во учебниците по историја како предавници.[DOUBLEPOST=1543835312][/DOUBLEPOST]
Поздрав северџани, не менувате име а? Сето во главата на вемерофците? Море мама и плакавте
Имам еден виц:
- Излегува Заев и вели „Се колнам дека...“

Уште еден, сличен:
- Излегува Заев и вели „Зборот е збор..“

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Од пусти срам трчаш по бугарски пасош. Патриотиште.
тоа може да ти каже неколку работи
1. Се трудам чесно да заработам за мојата фамилија
2. Не ја наметнувам таа работа кон другите, туку е индивидуално
3. Не работам државна работа, туку работам приватно и гледам до каде сме,
4. Нешто ме натерало тоа да го направам, затоа што не молам да станам џаболебар
5. Не кешам никаков закон, а ни устав. Дозволено е се што со закон не е забрането[DOUBLEPOST=1543835731][/DOUBLEPOST]
Може! Треба да стои позади заклетвата дадена кога ја доби функцијата Председател. Што прави со написмената дадена гаранцијата од ЗЗ дека нема да работи против Уставот и интересите на македоскиот народ? Треба да го повлече ЗЗ со указ дека таа гаранција е прекршена од негова страна и покрај тоа што нема да измени нешто во овој хаос, но е должен тоа да го стори како Председател. Ќутењето на ЃИ се сведува на исто ниво како прифаќање на измените на Уставот и све што повлекува таа промена во штета на македонскиот народ. Тој сега или покасно треба да одговара исто за велепредавство како другите, а не со душа чека да замине. И да замине треба да одговара за нереагирање во овие моменти за која ја дал заклетвата како прв човек на државата.
Се согласувам. Молкот е прифаќање. Прво луѓето треба да одговараат пред себе, потоа и пред народот

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Добро де, да не се лажеме и Србите и Бугарите и сите на Балканот, си имаат ваква новокомпонирана митологија.
Не заебаваj? Иако се трудиш да го релативизираш тоа невидено лудило, званично никогаш не било државна политика нешто што дури малце наликува на таквата кореографија. Нашите од Перт, младинска организациjа, во акциjа во одбрана на идентитетот, во полна античко-македонска опрема. Пази наjава на фалангашите... :cuc:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.930
Не заебаваj? Иако се трудиш да го релативизираш тоа невидено лудило, званично никогаш не било државна политика нешто што дури малце наликува на таквата кореографија. Нашите од Перт, младинска организациjа, во акциjа во одбрана на идентитетот, во полна античко-македонска опрема. Пази наjава на фалангашите... :cuc:

ОК, можеби српската и бугарската нокомпонирана митологија никогаш не биле званична политика на тие држави (иако за српската не сум сигурен дека не беше 90-ти), сепак постојат такви шупелки во сите балкански држави и тоа многу. Македонскиот пример ниту е осамен, ниту е квантитативно или квалитативно супериорен во однос на истите примери кај Албанците, Србите, Бугарите и други.

Да не се расплинувам сега со примери од овој тип.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За што не кочи?
За тоа што не сакаме да работиме?
За тоа што сите гледаат да се пикни апни и клецни?
Немој те молам, народ без муда. Или својата неспособност ќе ја префрламе на други, ај таму.
Сега кога ништо не не кочи очекувам врбата да роди грозје.
Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.
Голем успех....мора да признаеме !
Колку векови Македонија чекаше вакви успешни луѓе ? :eek:
Не се најуспешни, имаат пропусти ама од претходните подобри се.
Избравме проституција. За корист се продаваме. (Како држава).
Не знам какви изроди се Македонците кои гласаа(т) за ова. Дури можам и да ги разберам оние осуммина, уценети се. Ами другите „ајвани“ од СДСМ? Како можат да живеат како вечни предавници? Се надевам дека некогаш ќе влезат во учебниците по историја како предавници.[DOUBLEPOST=1543835312][/DOUBLEPOST]
Имам еден виц:
- Излегува Заев и вели „Се колнам дека...“

Уште еден, сличен:
- Излегува Заев и вели „Зборот е збор..“
Џибу бе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom