Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 ноември 2018
Мислења
29
Поени од реакции
51
Има нови укази .Проверете си!!!
Указ 167/2018.
Преписките што ги следев од 24 јули на положително ,сега им се потпишани.[DOUBLEPOST=1542797502][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 199866[DOUBLEPOST=1542797571][/DOUBLEPOST]Овие се од 01.01.2018 ,значи за 11 месеци земале уаз......а има преписки заглавени,значи нема никаков ред.
Со какви документи е конкретната преписка со указ за 11 месеци? Благодарам

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
samo jas li ostanav na dopolnitelna so zapirka od mart 2016 intervju (sofija) . ili ima uste nekoj ☹ Juni go pocnaa mene mart uste mi stoi dopolnitelna..
od kade takva procenka napravi deka juni go pocnaa,ete jas sum na dopolnitelna so zapirka so intervju dekemvri 2015 i uste nema promena od maj 2017 sum na dopolnitelna so dostaveni originalni dokumenti so rok na dostavuvanje.Voena kniska(bugarska) i licna karta!!!!

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Со какви документи е конкретната преписка со указ за 11 месеци? Благодарам
Е тоа незнам да ти го кажам ,јас само правев проверки на броеви околу мене ,не ги познавам луѓето...Слободно проверете ги ,кога ќе стиснеш на записиване ти излага Име и Презиме на кандидатот.

Член од
19 март 2015
Мислења
107
Поени од реакции
52
Kaj mene iso na dopolnitelna intervju april 2016 nema seuste promena so original dokumenti dostaveni so rok

Член од
29 ноември 2018
Мислења
32
Поени од реакции
41
Здраво нов сум на форумов,изминатиов месец стално пратев што се дешава на форумов но имав некој проблем не сакаше да ме логира.
Сакав да прашам интервју 13.08.18
Со документ воена книшка-лична карта од прадедо. На Воената книшка стои името негово презиме татково и друго презиме(во бугарско време)но со документите понатаму умреница земена стои презимето кое го имам јас и моето семејство.Од полиција имам извадено дека се работи за истото лице..Какви се шансите да земам државјанство.поз убав ден

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Ne sum kontradiktoren nego sosema iskren bez lagi i prevari, tatko bugarin koj ostanal i se ozenil tuka vo mk. roden ,skoluvan , vojnik bugarin, i celo negovo pokolenie .....ako pisuvam treba sel referat , Koga aplicirav gi odnesov site originali da dokazam poteklo vo konzulat , gi razgledaa i mi gi vratija , celata procedura si odese kako treba .....posle toa se najdov vo protokolot so brojceto kade treba da se odnesat originalite , gi odnesov direkno vo ministerstvo vo Sofija ..... treba uste objasnuvanje !? ima matni raboti nemozite nikoj da me ubedite ama uporen sum ke cekam Evevi eden dobar primer deka nee taka kako sto treba pozdrav
Ako si osuduvan imas nekoj gluposti togaas so pravo imas otkaz ili ne cisti dokumenti... A so pravi dokumenti od tatko i da dobies otkaz NEMA SANSI TAKVI PRIKASKI DA POMINAT NA FORUMOT[DOUBLEPOST=1543497299][/DOUBLEPOST]
Здраво нов сум на форумов,изминатиов месец стално пратев што се дешава на форумов но имав некој проблем не сакаше да ме логира.
Сакав да прашам интервју 13.08.18
Со документ воена книшка-лична карта од прадедо. На Воената книшка стои името негово презиме татково и друго презиме(во бугарско време)но со документите понатаму умреница земена стои презимето кое го имам јас и моето семејство.Од полиција имам извадено дека се работи за истото лице..Какви се шансите да земам државјанство.поз убав ден
I kaj mene e taka jordanovski na umrenicca a na star dokument jordanov so uverenie od maticnoto sredivme rabota mislam deka ne treba problem da pravi barem taka kaza posrednikot

Последно уредено:
Член од
24 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
9
Здраво, денес имам промена на статус: „Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до .....“.
Што треба да значи тоа, што ми бараат? Инаку сум со потврда од струмичкиот клуб и извод на дедо, татко. На интервју бев со Софија крајот на ноември 2017. Благодарам на секој што ќе одговори.

A

andrea85

Гостин
Здраво, денес имам промена на статус: „Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до .....“.
Што треба да значи тоа, што ми бараат? Инаку сум со потврда од струмичкиот клуб и извод на дедо, татко. На интервју бев со Софија крајот на ноември 2017. Благодарам на секој што ќе одговори.
Mоже ли да кажеш кој број на молба си, број на преписка, кога беше на интервју и дали потврдата е со статистика на бугари во селото /градот на твоите предци?

Член од
30 март 2017
Мислења
61
Поени од реакции
127
umrenica od pradedo roden pred 1920

Член од
24 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
9
Mоже ли да кажеш кој број на молба си, број на преписка, кога беше на интервју и дали потврдата е со статистика на бугари во селото /градот на твоите предци?
На интервју бев на 30 ноември 2017 и да потврдата е со статистика на бугари во селото. Број на преписка 1100-/2016

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom