[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Здраво, ако може од некој брз совет,
земав хаски пред 14дена, беше на 30дена, кученцето се вклопи супер кај мене, почна да си ручка ко лудо, одма приметив глисти и го прочистив,
но после недела дена се тргна обратно, гром од ведро небо, почна да повраќа и пролив(без крв) не мнигу често во првите 6 дена откако се разболе, одма бев на ветеринар и тој почна демек многу мало сум го одвоил од мајката, било слабокрвно(а си беше буцкаст) , крајниците му били големи, глистите му нанале штета, и го боцнасо антибиотик и витамини и секој ден се до денес 8ми ден, и рече ампули железо да му дадам за крвта, но веднаш ги поврати. Кучето си јадеше и беше свежо се до 6тиот ден, кога колегата на ветеринарот му боцна железо, и кучето почна нагло да повраќа и дијареа, изгуби апетит, со шприц му давам вода и јадење, само да не дехидрира, му реков да му земат крв да видиме да не е паровироза, неможеа да му погодат вена, демек пукала, ми го измалтретираа кучето, и гарантират они небило паровирозо, незнаејки што да правам, отидов на друг ветеринар за совет, таа ми кажа небило паровироза, ако било тоа до сега ќе било мртво, туку дека си оптеретило кутрето желудникот од многу храна после мајката и добило гастритис, и ми даде едни апчиња со јаглен, и другите нешто како ранитидин, и да не му давам храна 24ч апчињата да делуват, кутрето се стопи на пола, почна да малаксува, несака ни да јаде, веќе 1недела го мушат со инекции, од тие апчиња со јаглен пивраќањето и дијареата се црна боја-лигави нема крв но многу смрди. Пивне вода и легне. Душа нема во него 2 дена му ставаа инфузиха со шприц.
Некој да е имал искуство со happy end па да помогне со совет? [/COLOR]