Оф, јас ептен те збунив, сама со школски лакмус си направив анализа на Ph и не од првата утринска урина, онака само, а имам направено секакви гинек анализи и брисеви и ПАП, таму се е чисто[DOUBLEPOST=1542821532][/DOUBLEPOST]... следењето на РН т.е. ацидобазната рамнотежа во телото е еден од најважните фактори за нашето здравје, се испитува во две места ВО ПЛУНКА - pH вредноста се движи од 6,5 до 7,0 и укажува во каква активна состојба се ензимите за варење во цревата и хепарот, и ВО УРИНА како што направи ТИ испитување на РН укажувајќи дека лакмусот ти се обоил темно сино и било во ред? но ?
-напротив тоа не е во ред
оти идеално утринско рН на урина треба да биде помеѓу 6,5 до 7,5, (види ги боите на слика)т.е.повеќе или помалку неутрален pH, но ако паѓа под 6,5, пациентот треба да започне со промени насочени кон алкализирање со исхрана или на друг начин, но ако се поголеми од 7,5 пак треба да се внимава дали е тоа како "лажна алкалност" од алкална храна или укажува на катаболна состојба која веќе преставува здравствен проблем, односно перманентна алкална урина дава знак дека може да има присутство на камчиња од calcium hydrogen phosphate, воспаление на уринарниот систем или евентуално примена на лек диуретик ( не се пие кога се прави анализа) или стоење на урината на собна температура додека се прави анализата, таа преминува во алкална состојба, така да може ти била во моментот алкална поради овие причини!
...и покрај покачен број на леукоцити во урината и велиш маса бактерии не мора да биде некое воспаление од уринарниот тракт?
...така да тие „ронки“ може да бидат од воспаление на гениталниот тракт така да не мора да се потенцира уролошки туку може гинеколошки да се има воспаление или како последица на гинеколошки болести, чиј активатор ете може да биде Ешерихија коли ( што укажуваш дека имаш нелагодност кај долниот дел на стомакот) дали имаш направено гинеколошки преглед, што ако „ронките“ се последица од КАНДИДА? или дали си направила некое микробиолошко испитување во тој правец?
...уф, заборавив да ти спомнам во предходниот пост, дека давање на урина (доволно 4ч од наше спиење и немокрење) за лабораториско испитување, треба временски од твое тело до анализирање на лаборантот на истата да помине 1,5 ч и ништо повеќе, ако ти на пример си се разбудила дома во 06ч си собрала утринска урина за во лабораторија, таму си отишла во 08ч или 08,30 мин при што анализите се изработуваат до 10,00ч тоа се цели 3ч до 4ч време поминато, доволно да урината на собна температура нормалниот број на бактерии што се присутни во неа да се размножат токму во овој примерок вон твоето тело, давајќи висока бројка на присуство на бактерии и тоа не по твоја вина, затоа правилно давање на урина е во моментот кога си во лабораторијата да се оди во тоалет, ама сите поради хигиенски услови не го правиме таму, туку дома!
А, кога имав бактерија на анализата пишуваше PH дека е 6[DOUBLEPOST=1542821909][/DOUBLEPOST]Оф, јас ептен те збунив, сама со школски лакмус си направив анализа на Ph и не од првата утринска урина, онака само, а имам направено секакви гинек анализи и брисеви и ПАП, таму се е чисто
А, точно е дека сега можеби имам закачено и кандида, во меѓувреме, пред тоа немав, бев заштитена, ставав вагиналети и орално една капсула, заборавив како се викаше, а сега последниот пат кога пиев антибиотик, можеби и имам закачено кандида. Според мене и моите симптоми, мислам дека микрофлората ми е нарушена и вагинално , а можеби и на мочниот меур, а не знам дали постои пробиотик за тој дел, поточно за слузницата на мочниот меур.Оф, јас ептен те збунив, сама со школски лакмус си направив анализа на Ph и не од првата утринска урина, онака само, а имам направено секакви гинек анализи и брисеви и ПАП, таму се е чисто[DOUBLEPOST=1542821532][/DOUBLEPOST] А, кога имав бактерија на анализата пишуваше PH дека е 6
Последно уредено: