Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.677
Овој министеров Вентили не знае 2 збора македонски да зуцне, а си лапа преку 1000 евра плата месечно. И патем никој не му бара одговорност за она "јас не се занимавам со граЏаните".

Со новиов закон што сакаат да ни го увалат СДС за двојазичност, оние работници кои работат на државно, а незнаат албански ќе јадат по 5000 евра казна.

ama ime i ustav da smenime, i ke ni trgne!!!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
аха. И така не ќе може сто години. Али битно е што ја критикуваат власта за името и интеграциите. Значи по ова прашање вемере слабо и никако, септичка празнотија, ок.
мхм, во еден куп постови си рекол дека Заев е лажов број еден, а Груев, Мицков и Иванов најдобри ликови на естрадата. И кога ќе ги изброиш, кажи дека "не е битно, не бираме најморално исправен човек за премиер". "Што фајде од тоа". Впрочем, јас прашував за опозицијата што планира со овој проблем. Скршна од прашањево како да идеш за Сараево преку Уганда.
Sum rekol i deka sum zadovolen od vladata i raboti vo moja korist. A za likovive zboram cisto navijacki, navivam za Grujo, Ivanov i Kristijan. Isto ko za Mesi i Barsa. Gajle mi e sto ke pravat vazno e da dojdat na vlast toa e isto ko da pobedi mojot tim.
Nema poenta vo toa koj poveke laze koj krade itn toa e zagubena diskusija. A toa sto ponekogas se vpustam vo nea i se pravam blago receno budala e radi dosada i izduvavanje i zabava. Isto kako na utakmica navivanje e toa. Ako pisam deka ne mi e gajle, nema da dobijam odgovor ako pisam " Grujo Vrati se" ili nekoj argument na nekoj tv analiticar ili glupa teorija vo tvojov stil ke dobijam odgovor.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
ТЕВДОВСКИ СО ЛУДА ИДЕЈА: СПРЕМА ЗАКОН СО КОЈ ПОЛИТИЧАРИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА КРАДАТ ОД ТЕНДЕРИ?!!?!??!?!
Овој изгледа верува дека сегашнава власт не (мисли да) краде.. на тендери. Демек, законот ќе спречи? Оф мори мајко, кој сé нема можност да е „фактор“ на портал.
ПОКАНА ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ ДЕСНИЧАРИ ВО ШТИП: ВО САБОТА ГДУ ОТВОРА ЛОКАЛЕН ШТАБ ВО ГРАДОТ ПОД ИСАРОТ
Види го Саше. Му се допаѓа партија чиј претседател отворено го нагласува бугарскиот карактер на Македонците. Браво Саше, се враќаме кон корените, а? Или е тоа согласно „договорот“ што амнестираниот го потпиша со браќата по ДНК, Бугарите.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Ги читам соопштенијата што ги објавува СДСМ. Кое дно од партија. И на власт ги ставија, и пак никако да пораснат. Толку да се немало кадар, капацитет, знаење, умеење... Дунстери за работа, биле и ќе бидат. Едно време изигруваа „кремчиња“, сега и тоа го немаат...
Da polevaat zeleni površini i da mijat ulici ko SRM, kaj ke nie krajot.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Еве го Шилегов со типичен спин. Го кандидирал Скопје за најзелен град во Европа и за тоа паламуди со денови, го користи како параван да го скрие мизерниот учинок по прашањето на загадувањето во градот кога на терен нема ништо направено.
Еве го сега излегува со изјава оти проблемот со загадувањето бил наследен.
Дали некој политичар еднаш ќе застане и ќе превземе одговорност за нешто без да ја правда својата неспособност со неспособноста на неговите предходници.
Јасно е дека проблемот е хроничен и треба време за да се реши. Зборам во глобала, значи не е само Скопје загаден град, целата држава е загадена и секојпат кога доаѓа зимска сезона и проблемот се актуелизира се збори што ќе се направи следната година за да се реши проблемот. Минатата година сите градоначалници и министри излагаа со ветувања дека решенијата ќе следат наредната година, по што сега роковите биле кратки за да се превземе било што. Еве дојде наредната година, и сеа што?
Пред нив стои временски период од цела една година за да се припремат за наредото сивило излезено ко од Walking dead, јебена апокалипса и овие цело лето си го ладеа по канцеларии и по одмори. Па мислам ова е веќе јебење во здрав мозок.

Не правиме муабет за Пекинг или Мумбај туку за град од пола милион и градчиња од максимум 50к жители. Проблемот е пре би рекол социоекономски. Решенија во општиот квалитет на живот и стандард ќе значат и решенија за загадувањето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Цело време пишувам дека никој не може да каже однапред што би било.
зошто се измачи да реплицираш тогаш. Не прашав за некој никој него конкретно за вмро. [DOUBLEPOST=1542988339][/DOUBLEPOST]
A toa sto ponekogas se vpustam vo nea i se pravam .
нее бе, само 2 страни полни хвалоспеви за груевски и уште толку за лажовот заев. Абе ај. Ама "не е битно, не бираме најморално исправен човек за премиер". "Што фајде од тоа" нели. :ROFLMAO: ама овој е лажов, другиот најбољи.
берзански профитер, зависник од влади

иако тоа не беше прашањето, пак утна цела поента. Прашањето беше за вмрото

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
па што џабе без везе реплицираш тогаш. Не прашав за некој никој него конкретно за вмро. не си белким дрвен адвокат на вмро? Дрндупки.[DOUBLEPOST=1542988339][/DOUBLEPOST]нее бе, само 2 страни полни хвалоспеви за груевски и уште толку за лажовот заев. Абе ај. Ама "не е битно, не бираме најморално исправен човек за премиер". "Што фајде од тоа" нели. :ROFLMAO: ама овој е лажов, другиот најбољи.
иако тоа не беше прашањето, пак утна цела поента.
E Sto e poentata naucno dokazuvanje koj e lazov a koj kradec? I sto fajde od toa? Ne deka nekoj serozno odlucuva za koj ke glasa vrz baza na Kajgana komentari.
Za mene temava e zabava i nemoram voopsto da bidam konzistenten, nieden premier ne ni bil, pa jas zosto da bidam.
Inaku pisav za koj glasav i ke glasam. Me iznerviraa vo 2001va sdsm zosto ne im dozvolija na pratenicite da glasaat kako sakaat za ramkoven dogovor i nikad nema da im go zaboravam toa i veke recisi 20 godini glasam za nivniot najgolem protivnik i uste 20 ako sum ziv ke glasam. Jal, kral, spal...plus i ova za Severna imaat uste 20 godini kazna od moja strana so antiglasanje...dve dozivotni robji za SDSM neka sluzat.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
E Sto e poentata naucno dokazuvanje koj e lazov a koj kradec? I sto fajde od toa? Ne deka nekoj serozno odlucuva za koj ke glasa vrz baza na Kajgana komentari.
Za mene temava e zabava i nemoram voopsto da bidam konzistenten, nieden premier ne ni bil, pa jas zosto da bidam.
Inaku pisav za koj glasav i ke glasam. Me iznerviraa vo 2001va sdsm zosto ne im dozvolija na pratenicite da glasaat kako sakaat za ramkoven dogovor i nikad nema da im go zaboravam toa i veke recisi 20 godini glasam za nivniot najgolem protivnik i uste 20 ako sum ziv ke glasam. Jal, kral, spal...plus i ova za Severna imaat uste 20 godini kazna od moja strana so antiglasanje...dve dozivotni robji za SDSM neka sluzat.
и ич да не им простиш. да си гласаш како што си гласал, со дпмне не може да згрешиш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
E Sto e poentata naucno dokazuvanje koj e lazov a koj kradec?.
па не знам. Ти го потенцираше тоа стопати низ темава. Во ред, не е битно. Битно е што има да понуди најголемата опозициска партија за интеграциите и името, претендент за престолот, со наводно јаки коефициенти за победа. Како тие ќе го решат тоа. Тоа беше прашањето. Ама оти
Не гледам вести и ми е гајле за се.
гледам дека не те интересираат вакви теми и не очекувам одговор. Ок е.

Последно уредено:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
За жал не си единствен што така мисли, за жал. И после не не бивало, епа како да не биде..

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Еве го сега излегува со изјава оти проблемот со загадувањето бил наследен.
Дали некој политичар еднаш ќе застане и ќе превземе одговорност за нешто без да ја правда својата неспособност со неспособноста на неговите предходници.
Јасно е дека проблемот е хроничен и треба време за да се реши. Зборам во глобала, значи не е само Скопје загаден град, целата држава е загадена и секојпат кога доаѓа зимска сезона и проблемот се актуелизира се збори што ќе се направи следната година за да се реши проблемот. Минатата година сите градоначалници и министри излагаа со ветувања дека решенијата ќе следат наредната година, по што сега роковите биле кратки за да се превземе било што. Еве дојде наредната година, и сеа што?
Пред нив стои временски период од цела една година за да се припремат за наредото сивило излезено ко од Walking dead, јебена апокалипса и овие цело лето си го ладеа по канцеларии и по одмори. Па мислам ова е веќе јебење во здрав мозок.

Не правиме муабет за Пекинг или Мумбај туку за град од пола милион и градчиња од максимум 50к жители. Проблемот е пре би рекол социоекономски. Решенија во општиот квалитет на живот и стандард ќе значат и решенија за загадувањето.
Не е баш така. Не е Пекинг, ама неприродно му се накачи густината во последниве 5-10 години. Од економски аспект, не знам како е Пекинг, ама ми личи на Карачи или Делхи - огромна сиромаштија која стандардот го претвори во субстандард. Скопје има многу, многу зони кои физички се во централно градско подрачје, ама жителите уште вршат нужда у ќенеф, а тоа значи и дека горат што им се најде при рака.
Пишував и во темата за загадување - ова е стихиен проблем, што не коси како народ, не доуништува од сиромаштијата. Ама сепак државава прибира даноци - мора некој (очигледно не овие неспособни копуци) загадувањето да го прогласи за вонредна состојба и да инвестира во борба за враќање во некаква нормала. Тоа што обеќаваат пред избори е куп говна, го видовме муртинецот што обеќаваша, а што егзекутираше за овие 2 години - помор, еба мајката, наспроти ветени брда и долини. Абер нема од стратегии, решенија...само пароли, флоскули и уништена околина - не е само воздухот загаден, туку и почвата, храната, водата...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
па не знам. Ти го потенцираше тоа стопати низ темава. Во ред, не е битно. Битно е што има да понуди најголемата опозициска партија за интеграциите и името, претендент за престолот, со наводно јаки коефициенти за победа. Како тие ќе го решат тоа. Тоа беше прашањето. Ама оти гледам дека не те интересираат вакви теми и не очекувам одговор. Ок е.
Od kaj da znam dali imaat plan ili treba da imaat. Vazno se pocvrsti za nacionalni prasanja i poradi taa razlika glasam za niv.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
ТЕВДОВСКИ СО ЛУДА ИДЕЈА: СПРЕМА ЗАКОН СО КОЈ ПОЛИТИЧАРИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА КРАДАТ ОД ТЕНДЕРИ?!!?!??!?!
Овој изгледа верува дека сегашнава власт не (мисли да) краде.. на тендери. Демек, законот ќе спречи? Оф мори мајко, кој сé нема можност да е „фактор“ на портал.
ПОКАНА ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ ДЕСНИЧАРИ ВО ШТИП: ВО САБОТА ГДУ ОТВОРА ЛОКАЛЕН ШТАБ ВО ГРАДОТ ПОД ИСАРОТ
Види го Саше. Му се допаѓа партија чиј претседател отворено го нагласува бугарскиот карактер на Македонците. Браво Саше, се враќаме кон корените, а? Или е тоа согласно „договорот“ што амнестираниот го потпиша со браќата по ДНК, Бугарите.
So ovie GDU kako se zemat bugarski, po brza postapka za 1100e. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom