Криминалци и криминални групи во МК

Ал.бансково крило кримоси имаат некоја скриена позадина со градежништвото, одамна ми се врти тоа во глава ама не сум го пишал за да нема коментари од типот, ете па ти измислуваш нешто... Демири градежништво, Незири градежништво, за Дестани не сум сигурен, сега и Шеваљ градежништво, На балканско ниво Кељменди градежништво, Османи градежништво, Шарич градежништво. А скоро по случајно правило сите овие се првенствено кокаин градежници :angel:

Нормално,еден од по лесните начини за перење пари е градежништвото..

Прегледај го приврзокот 199660
Се зборува дека агенцијата за обезбедување на Зоран Скршениот која функционирала во Велес била на Златко Алич од Драчево а првиот само ја спроведувал, каква агенција била поднапишавме наназад... иначе ова не е тврдење еве, само шпекулација. За Алич па и за агенцијата ако некој знае нешто повеќе слободно нека пишува.
https://sitel.com.mk/pochina-devojkata-shto-beshe-povredena-vo-soobrakjajka-vo-drachevo Златко уби девојка пред една година, во сообраќајка со мотор

Ал.бансково крило кримоси имаат некоја скриена позадина со градежништвото, одамна ми се врти тоа во глава ама не сум го пишал за да нема коментари од типот, ете па ти измислуваш нешто... Демири градежништво, Незири градежништво, за Дестани не сум сигурен, сега и Шеваљ градежништво, На балканско ниво Кељменди градежништво, Османи градежништво, Шарич градежништво. А скоро по случајно правило сите овие се првенствено кокаин градежници :angel:
Го заборави најакиот во Охрид, Нефи. Истата приказна со градежништво

Тоа им е основна дејност, шипо се разбира во градежништво, оружје, коли и дрога, за друго не го барај.
Градежништвото е гранка каде заработката е солидна без разлика дали е високо градба или ниско градба, има простор за перење на пари и правење на манипулации од купување на плац, па се до продавање и манипулации околу квадратури и квалитет на материјали кои се вградуваат, па ова им е еден од полесните начини да го легализираат бизнисот и да ги оправдаат парите од брашното.

Нормално,еден од по лесните начини за перење пари е градежништвото..

-Најлесен начин на перење на пари е преку кладилниците. Сопствениците на кладилниците после работното време ги враќаат сатовите на серверите, и уплаќаат ,,добитни,, тикети на огромни пари и си ги исплаќаат самите себе. така си исплаќаат од крадените пари од другите бизниси
-и обратниот начин...,,анонимни,, играчи уплаќаат големи пари и нормално ,,губат,, а кладилницата има огромен профит
Курбан тука е данокот према државата кој се исплаќа

Нема врска дека шипо е паметен. Мајами пред да стане база за шверц на дрога бил незначаен град. Доживува градежен бум од фирми од латиноси кои масовно инвестираат во изградба на станови. Во градежништво лесно се манипулира со голема количина на пари заради природата на работата. На крај становите се прикажува дека се продаваат по многу високи цени кои. Италијанската мафија во САД исто перела пари и преку филмската индустрија во која лесно се манипулира со приходи и расходи, а финансирањето е многу тешко да се следи од инспекции.
Ништо љочките не измислиле.

Не дека го измислиле, консултантски услуги, авторски и слични глупости ти се перални пар екселанс, ниту си регулиран со ценовници, ниту може да те контролираат. Во САД исто е многу често ги користат фондациите за перење на големи суми, не ги оданочуваат парите кои се даваат во такви цели.

Извесен Трска од битола кој сеа бил главен?
Инаку 2001 као Драги го криел Мијалков.[DOUBLEPOST=1542576844][/DOUBLEPOST]
s.jpg

s2.jpg

27066935_2015706992084159_551196424221993527_n.jpg

10446044_483079561824415_952113875495011337_o.jpg

12052356_1047448981966258_5388864980723732641_o.jpg

Поздрав од идризово, обрнете внимание на последната слика убаво. ЗАПАМТЕТЕ ОВА Е У ИДРИЗОВО.
Шо е муабетот,оти не сватив ?
Овај со наочарите е Игор Дик од ПП,мангуп заглавен во 90тите кој пред неколку години наводно робијаше во грчки затвор кад бил малтретиран од грчите командоси:D

Шо е муабетот,оти не сватив ?
На последната слика дечкото има џоинт во уста, и тоа не е ништо спектакуларно, зашто во Идризово има се, ама баш се од дијазепам до хероин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom