Немам јас моментална информација дали е или не е стопирано ама кажав дека треба малку време да помине за да работите станат појасни како ќе се оди понатаму ама одма почнаа со напади као сум имал државјанство и сум се сител нешо на тие што чекале, тоа знаеме кој може да го напише, очајните посредници.
Како што стојат моментално работите ако се оди стриктно законски никој нема да зема со потврда, ни тоа "посебни околности" како добро поминато интевју, студенти во бг, постојан или привремен престој, апсолутно ништо. Или ќе летаат дополнителни како лани.
Значи многу пати ја имам постирано Наредбата бр. 1 од 1999г. за примена на Глава петта од Законот за БГ државјанство во која со измените од април 2017г. се додава во чл.6/1 "и сите документи кои потврдуваат постоење на барем еден предок бугарин по директна линија". Тоа многу луѓе си го толкуваа дека тие документи се изводите врз кои е добиен произходот што се чисти глупости затоа што изводите не го докажуваат потеклото или пак ќе ти го цитираат законот (Закон за блгарско гражданство, закон за блгарите живеешти извн бг...)и ти викаат еве види се е законски за потврдите итн. А Уредбата го дополнува законот и тоа е последно и тоа што се бара без директно да се менува законот зошто нели промените на законите се кочат години и знаеме од кого што како.
Реков и пак ќе речам, ќе дискураме за еден месец.
Иначе пак на големо лупа вицепрезидентката проверки, чисто како информација.
https://lex.bg/bg/laws/ldoc/-549705728