Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Какви информации ти требаат ? Економскиот раст е под очекувањата,
не знам дали мислиш на економски раст или на бдп, оти има разлики. Ако мислиш како % на бдп, дали имаш податок како се движел низ годините од 2002 наваму до 2017? Еве ти еден податок од последната година

Од поранешните години, за што не гледам било каква благосостојба кај претходната гарнитура. Од 3.1 на 2 и нешто %, за нас е константа. Имало години кога сме оделе и во минус. 2012 бил -0.5 2009 бил -0.4 Во 2017 бил нула, сега се очекува околу 2%.
задолжувањето си продолжува со исто темпо,
Ако мислиш на владиниот долг % од бдп, истиот за првпат е намален од 39.5% во 2016 на 39.3% во 2017, и покрај сериозните кризи во институциите и економијата. Од 2008 од 20.6%, до 2016 е зголемен на 39.5% од бдп.
Еве ти ја и тековната сметка на Македонија од 2004-2017 во долари. Дали овде гледаш влошување на состојбите дури и во ваква ситуација во Македонија?

вработувањето во државна администрација си продолжи со исто темпо
имаш некој податок за ова дека во просек годишно се вработуваат 6-7000 административци? Те молам, постирај го.
И конечно кажи ми зошто некој би гласал за претходните лопови коа ги гледаш податоците, задолжувањата, а сигурно си ги слушал и криминалите кои ги правеле со фирми, институции, со граѓани, избори...

[DOUBLEPOST=1542488681][/DOUBLEPOST]
Јас само пишав дека не се исти. Не знам на кој војвода мислиш, Љубчо беше војводата. А Груевски очигледно дека не го продаде името. Не знам за кои социоекономски податоци мислиш, ниту сум истражувал такви..
Паа и јаааа само пишаааав каква е разликата во економија здравство образование социјала. Не си чул сигурно и за пола милијарда бизнис, дрндупка :pos:

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Паа и јаааа само пишаааав каква е разликата во економија здравство образование социјала. Не си чул сигурно и за пола милијарда бизнис, дрндупка :pos:
Кажи на кој бизнис мислиш. Јас не коментирам многу околу шпекулации. Можеби се точни, ама не знам.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јас само пишав дека не се исти. Не знам на кој војвода мислиш, Љубчо беше војводата. А Груевски очигледно дека не го продаде името. Не знам за кои социоекономски податоци мислиш, ниту сум истражувал такви.
Мрш бе! Мрш!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Ajde da vidam kaj pisit deka se avtohton vid ziti oci.
https://www.ohridnews.com/obnoveno-chetiri-dena-ke-se-zaprashuva-protiv-insekti-vo-ohrid-vikendov-ke-se-sprovede-i-avionsko-prskane/
Според биолозите се работи за автохтона пеперутка од видот „Euproctis chrysorrhoea“ која ја има во Охридско и во Македонија, и дека оваа година од засега непознати причини таа е пренамножена.

Ете ти од охридски сајт.

А еве ти и wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Brown-tail_moth

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.853
Јас само пишав дека не се исти. Не знам на кој војвода мислиш, Љубчо беше војводата. А Груевски очигледно дека не го продаде името. Не знам за кои социоекономски податоци мислиш, ниту сум истражувал такви.
:lolzz:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Од еден муабет си направи своја приказна.
не си чул за бизниси вредни пола милијарда? од споредбени податоци, тој до името, референдумот, незаконски ,... уште мигрантите ти фалат :pos:
патем поздрави од Азербејџан

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
не си чул за бизниси вредни пола милијарда? од споредбени податоци, тој до името, референдумот, незаконски ,... уште мигрантите ти фалат :pos:
патем поздрави од Азербејџан
Кажи на што мислиш

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како е бабичката што ја нападнаа спроти Градежен?
Може од ова да напишеш нешто попатетично, или ова ти е врв на патетиката?

Демек се засекира за бабичката? Гревчиња.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
https://www.ohridnews.com/obnoveno-chetiri-dena-ke-se-zaprashuva-protiv-insekti-vo-ohrid-vikendov-ke-se-sprovede-i-avionsko-prskane/
Според биолозите се работи за автохтона пеперутка од видот „Euproctis chrysorrhoea“ која ја има во Охридско и во Македонија, и дека оваа година од засега непознати причини таа е пренамножена.

Ете ти од охридски сајт.

А еве ти и wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Brown-tail_moth
Лол Бакрачот рекол е автохон и сеа требит да вервиме ?

Окееејјј.

Иначе на Википедија никаде не е спомнат Охрид.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom