Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Сакам да кажам дека може и предвреме да падне владава со некои по остри протести, слично на украинскиот мајдан. Продавниците празни, народот не купува ништо, расположението е многу лошо и тн. да не ти објаснувам се уште лошо што има. Не се сите луѓе глупи во државава.

Немој да се изненадиш некој ден ако и некој што никогаш не би си помислил дека ќе излезе на протести, баш тој да излезе.

Врие помеѓу народот.
абре дебре со флоскуливе. Прашањето беше која партија ќе ги замени.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Она кога во државата ништо позитивно не се случува па мора на секој 2 месеци да добиваш доза бајати вести.

15 Јули https://kanal5.com.mk/articles/341894/gak-namalena-smrtnosta-na-novorodenchinjata

13 Септември https://kanal5.com.mk/articles/348289/registriran-trend-na-namaluvanje-na-smrtnosta-kaj-novorodenchinjata

17 Ноември https://kanal5.mk/articles/355965/gak-se-namaluva-smrtnosta-kaj-predvremeno-rodenite-bebinja

Мизерно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Дебакл ќе доживее во смисла дека нема да ги добие гласовите
А дпмне е десет пати подобро организирана како партија и има стабилно гласачко тело така да пак ќе освојат 50+ пратеници
Вмро лоповите? После 10 години криминал и заебување на секоја можна институција во партиски штабови во државава? Значи сепак било да се смени само власта со оние другите, а не и подобрување на состојбите. Ок, пропаганда. Пошо веќе збориш дека ќе доживее дебакл, дали моеш да една компаративна анализа на економски, социјални, криминогени вредности ради кои вмро пак треба да се врати?

M

Macedon1um

Гостин
Вмро лоповите? После 10 години криминал и заебување на секоја можна институција во партиски штабови во државава? Значи сепак било да се смени само власта со оние другите, а не и подобрување на состојбите. Ок, пропаганда. Пошо веќе збориш дека ќе доживее дебакл, дали моеш да една компаративна анализа на економски, социјални, криминогени вредности ради кои вмро пак треба да се врати?
Види на Заев му дадоа шанса, што домашните гласачи што меѓународниот фактор и има цели 4 години да се покаже на дело. Ако ова е тоа што најдобро го знае тогаш за брзо време ќе замине во историја, јас не навлекувам во тоа дали дпмне треба или не треба да се врати само ти ја кажувам реалната ситуација и распоред на сили
Има одврзани раце и ако планира втор мандат тогаш треба да направи комплетна чистка на политичарите со криминално минато вклучувајки ги оние на локално ниво а не да тера политички пазари, а откако ќе заврши чистката да исполни до точка она што го вети на изборите оти на народот му е веќе преку долниот од лажни ветувања

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.854
Нема трте-мрте, човек од збор!
Заев: Јас кажувам дека Груевски ќе биде вратен

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Нема трте-мрте, човек од збор!
Заев: Јас кажувам дека Груевски ќе биде вратен
ќе му ги врати коските као на Гоце Делчев после 50 години, од Сејшели.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.854
Она кога во државата ништо позитивно не се случува па мора на секој 2 месеци да добиваш доза бајати вести.

15 Јули https://kanal5.com.mk/articles/341894/gak-namalena-smrtnosta-na-novorodenchinjata

13 Септември https://kanal5.com.mk/articles/348289/registriran-trend-na-namaluvanje-na-smrtnosta-kaj-novorodenchinjata

17 Ноември https://kanal5.mk/articles/355965/gak-se-namaluva-smrtnosta-kaj-predvremeno-rodenite-bebinja

Мизерно.
ОК, али последната и другите две не се исти нешта.
Другите зборат за намалување на смртноста кај новороденчињата, а последната кај предвремено родените новороденчиња.[DOUBLEPOST=1542479912][/DOUBLEPOST]
Да се разбереме, во времето на киднапираниот патор, АРМ систематски се уништуваше што на сметка на МВР како гестапо организација која им служеше за држење на власта, дел и поради планот на MPRI и сека покојниот Генерал Мајор Роналд Грифитс за сведување на армијата на ловно друштво.
Исплашени од армијата како коректив на власта во случај на државен удар, балканските политичари од кога пропадна социјализмот, почнаа да ги гушат своите војски, на сметка на своите полиции и други безбедносни организации. Македонија особено напредуваше во ова, а најагилен во таа насока беше Груевски. Што е и нормално, бидејќи тој најмалку сакаше да има една таква опасна категорија у своја близина. Кој знае некој ден што може да им текне на некои генерали, накурчени од идиотската политика на цивилните политичари.
Сепак, Груевски не го започна тој процес. Од исти побуди тој процес успешно го водеа и тие кои беа пред него на власт - полека, полека, армијата да стане послаба од полицијата (која ја управуваат и раководат цивили).

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Види на Заев му дадоа шанса
ама ок е тоа, заклучивме дека не чинел. Иако не гледам споредба со податоци, веродостојни информации, долгови на буџети и слично. Дали пак ќе доживеат дебакл од вмро лоповите? Зошто побогу некој би ги гласал кога велите дека се исти?
И шо е сменато?Вмро лопови а СДС и ДУИ не се?Остај то и лоповот шо го судеа им го киднапираа!:facepalm:
пак на слепо реплицирање. Од кој би доживеал дебакл есдеес. Тоа беше прашањето. Од исти лопови како што велите, кои 10 години ебаа мајка и на институции и на буџети? Ете го прашањето, зошто? Дали имаш некои споредбени податоци?

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Што да се едуцирам бе ?

Цел живот во Охрид сум, никогаш немавме такви гадотии, ги насадија палмите и се насобраа.
Не трескај глупости автохтон вид се, тоа што тоа лето му се погоди климата па ги имаше во голем број е друга приказна.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Нема ја што тука да оценувам за некој дали е подобен од патриотски аспект, кога врховниот авторитет на таа тема дал зелено светло.
Можеби чесните патриоти од 27-ми април, не чуле и не знаеле дека пред тоа господинот Груевски го назначи Талат за министер за одбрана, затоа и не се бунеле тогаш, на времето. Но се чудам како тоа откога дознаа дека господинот Груевски дал зелено светло за еден таков кадар, решија да се посомневаат во неговата препорака??? Претпоставувам нешто Сорос со харпот има умешано прсти од Кале.
Остај зелени, розови светла, 27 патриоти...тракатанци, ТЕБЕ дали тогаш ти пречело и дали сега ти пречи. Многу веројатно е дека сега не ти пречи па затоа дополнително те прашав, дали ќе ти пречеше ако тогаш не го стави министер за одбрана. Мене на пример и тогаш и сега ми пречи.[DOUBLEPOST=1542483778][/DOUBLEPOST]
Грујо кога го постави Талат, Бачев беше со Груки. Збор не кажа тогаш сега скока како петел.
И кратко потоа излезе од таа коалиција. Не битно, мене не ме интересира личност, култови кон личност не ме греат, мене ме интересира идеја.
Јас мислам дека треба да му ја превземеш партијата на тој лажен прорус. Барем ти си искрен прорус.
Добро.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Зошто побогу некој би ги гласал кога велите дека се исти?
Не се исти. Груевски не го смени името, не воведе двојазичност, не потпиша договор со Бугарија и Грција со кои ни се руши достоинството. И затоа сега го пикаат в затвор.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.854
Остај зелени, розови светла, 27 патриоти...тракатанци, ТЕБЕ дали тогаш ти пречело и дали сега ти пречи. Многу веројатно е дека сега не ти пречи па затоа дополнително те прашав, дали ќе ти пречеше ако тогаш не го стави министер за одбрана. Мене на пример и тогаш и сега ми пречи.
Ако не учествувал во хашките случаи, не би ми пречело, ни тогаш, ни сега.[DOUBLEPOST=1542483924][/DOUBLEPOST]
Не се исти. Груевски не го смени името, не воведе двојазичност, не потпиша договор со Бугарија и Грција со кои ни се руши достоинството. И затоа сега го пикаат в затвор.
само ги помилува воените злосторници од УЧК

(се зезам, уопште не е тоа само)

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
формираа влада оти притисна од надвор за да се избутка договорот со Грција и јазикот за Албанците ама толку е тој џокер го искористија и ке го немаат повеќе. На наредни избори опозицијата сегашна влегува со нов/о раководство, нови луѓе кои нема да бидат оптерени со криминално минато
Опозицијата има еден нов тежок товар: никаков отпор кон деструкцијата што се случува, дури и одработува за истата. Тоа што се прават „уштипани госпоѓички“ не ги пере од соучеството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom