Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Decki aj edno prasajnje... jas zavrsiv so postapkata pa me nema podolgo na forumov...sakav da ve prasam soprugot e preku ambasada bese na intervju maj 2017 a brojceto mu izleze noemvri 2017 sega za sega e na zadolzitelna... me interesira dali nekoj znae posle kolku vreme ima promena na finalna... dali nekoj od vas odi preku ambasada ?

Decki aj edno prasajnje... jas zavrsiv so postapkata pa me nema podolgo na forumov...sakav da ve prasam soprugot e preku ambasada bese na intervju maj 2017 a brojceto mu izleze noemvri 2017 sega za sega e na zadolzitelna... me interesira dali nekoj znae posle kolku vreme ima promena na finalna... dali nekoj od vas odi preku ambasada ?
Обично е 10 до 12 месеци од образување на преписка, односно внесување во систем.Кај и да е тррба да му се смени во финална

Od 2015 cela procedura so nekakvi kocnici , izborni ciklusi , se nekoj zastoj , DOPOLNITELNI PROVERKI , PA DAPC, MENUVANJA NA KOMISII , PA SEGA STRAJKOVI ZA DA PADNELA VLADATA , ke se najde nesto da koci , celo vreme vo neizvesnost vejke mi odmili se

Bev na intervju noemvri 2017 - preku Bitola si teram procedura. Podnesuvav dokumenti preku brat, a vo meguvreme i majka mi zede pasos, pa na intervjuto go priloziv kako dopolnitelen dokument kopija od pasos i licna karta na majka mi. Statusot mi e ovoj Untitled.png
Kolku treba da se ceka za da se smeni status i sto sleduva posle ova?

Od 2015 cela procedura so nekakvi kocnici , izborni ciklusi , se nekoj zastoj , DOPOLNITELNI PROVERKI , PA DAPC, MENUVANJA NA KOMISII , PA SEGA STRAJKOVI ZA DA PADNELA VLADATA , ke se najde nesto da koci , celo vreme vo neizvesnost vejke mi odmili se
od oktomvri 2013 zapocvet se a go vetuvet.... KE se opraet, KE bidet, KE go reset, zakonot KE go menvet od 2014 do denes. so 2 zbora 'KE' i 'NAJVEROJATNO' go matet narodot eve 4 godini
.....so procedura zapocnata use 2 godini pred to
a najnovo sega ni kazvet 17000 prepiski od 2013, 2014 i 2015 gi nemet... isceznale.... sega KE bi barat... NAJVEROJATNO a MOZEBI i KE gi najdet....
i naj naj..... od pred 2 nedeli....eve SEGA ... KE se formiret rabotna grupa i KE raboti na obrabotvenje na tekstot na zakonot za da se olesnet pridobivanjeto na blgarsko grazdanstvo....

Последно уредено:
Дали некој знае ако едниот родител има бугарски пасош и работна виза за швајцарија, дали другиот родител и детето можат преку неговата виза да престојуваат во швајцарија без ограничување

Zdravo, dali ima nekoj so intervju juni 2017, na kogo mu potpisale ukaz? Statusot mi e veke 5ti mesec se ceka ukaz, a brojot 67××/2016

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom