Неееееее... Нема „шансон“. Има чадор тој. Претпоставувам дека „прецедник државе“ ќе го стават, иако вели дека во 2019 ќе работел само економија.Се кладам во стотче дека Зајо за 4 години или ќе биде во затвор или ќе бара азил!
Не е дивоградба, очигледно е од бомбите дека му го рушат објектот заради тоа што не сакаше да влезе Фијат во коалиција со нив во сообранието. Општината под која е Космос, не ми текнува која беше, имала вмровски градоначалник тоа време, кој му издал дозвола за градба.Мислиш на Груевски?[DOUBLEPOST=1542197818][/DOUBLEPOST]
За дивоградба да се исплати штета? Не би ме чудело. Таквите пари обично се делат со оној што ти го овозможил тоа. Лесно е да се погоди со кого би се поделиле парите сега.
Зајо на власт ќе биде уште 2 години и немислам дека ќе се кандидира за претседател, после 2 години од сега губи од ВМРО и после го апсат и судат. Тоа мислам јас...Неееееее... Нема „шансон“. Има чадор тој. Претпоставувам дека „прецедник државе“ ќе го стават, иако вели дека во 2019 ќе работел само економија.
Komunjarite smetaat deka narodot go smeta grujo za heroj. Haha. Patem ako glupite ofci ne glasaa za murtinjo za spomenatite raboti nikakov muabet nemase da se pravi, a kamoli za prekrstuvanje na sila posle propadnat referendum.Ако сметате дека Грујо е херој, тогаш толку ви е умот. Партијата за вас е најважна тоа покажавте, име, народ, држава, тоа за вас се споредни небитни работи.
....Da rezimirame okolu uspesite na sarenite kmeri otkako dojdoa na vlast:
- zagaduvanje =0
- sudstvo =0
- ekonomija =0
- nemenuvanje na ime so kolnenje vo potomcite =0
- nema tiranska pljatforma = Ima
- stop za zadolzuvanjeto =0
- stop za gradeznata mafija =0
- zdravstvo =0
- besplaten vazelin za sarenite dvocefki =check
![]()
Тешко од ова нешто да биде.Зајо на власт ќе биде уште 2 години и немислам дека ќе се кандидира за претседател, после 2 години од сега губи од ВМРО и после го апсат и судат. Тоа мислам јас...
Инаку јас навивам за Горге Иванов омилен политичар ми е...ама сега оди во пензија и надвор од политика. Како и да е мислам дека и на претседателски и на парламентарни тепаат моиве. Очекувам 60+ пратеници и претседник за 2-3 години. А и можна е аболиција на Грујо и враќање дома.
Де бе па и ти... сарказамАј те молам не биди занесен како неколку лица овде на форумот. Се споменува грујо или зајко палат свеќи
Не мислев дивоградба за објектот. Објектот дебело отстапил од „габаритот“ кој бил дефиниран во дозволата. Мислам дека, ако подземно требало да има 1 кат, тој уште 2 направил, така нешто. Тоа е финта што се прави, имаш документи со одредени димензии, ти правиш плус, па „шуш-буш“, се договараш да се легализира отстапката. Веројатно и Фијат играл на таа карта, бил со власта, верувал во средување на „пропустот“. Ам се промени политичката слика (не влезе во коалиција со власта), па согласно законите, се руши „дивото“. Имаше по медиумите... и ФОН на Фијат му е дивоградба, па со легализациите на дивоградбите, имаше барање за легализација на истиот.Не е дивоградба, очигледно е од бомбите дека му го рушат објектот заради тоа што не сакаше да влезе Фијат во коалиција со нив во сообранието. Општината под која е Космос, не ми текнува која беше, имала вмровски градоначалник тоа време, кој му издал дозвола за градба.
Нултата точка, според која Вмро тврдеше дека е дивоградба и служела како појдовно мерило за висината на градбата, требало да биде утврдувана според нивото на тротоар кој во времето на градењето не ни бил почнат.
На нормален суд ова може да го докажеш, што и се случило во Стразбур.
Моја претпоставка е добар кеш ќе си добие за ова.Кој е ќарот на Орбан во ова?
Јас мислам во сржта е тоа што критичарите на Груевски се и критичари на неговиот режим. Сега ако даде азил ќе се даде многу поголема видливост на сите свињарии направени со референдумот и стекнување 2/3 во собрание, кои сето тоа, Евролибералите се правеа наудрени и го поздравија како демократско постигнување. Прилично ефтина муниција за неговиот евроскептизам и национал конзерватизам. Тоа е една верзија.Кој е ќарот на Орбан во ова?
Знаеш ли од која држава е најголемиот превозник на патници во Македонија и колку можности дневно има да го изведе тоа?Мислев дека Живалевич возел, па Вучич бутал отдзаде фичото или полото,ама може и вака.![]()
Тоа може важи во некои нормални држави. Тука во Македонија при ваков договор што си имаат направено со власт и очигледно подготвените унгарци, ништо не важи. Човекот немаше ниту пасош нит ништоАко има договор, да
Но мора да е бил со лажна самоличност. Според европските стандарти, се знае секи што се качил во авиона по име,па дури и кога прелетува над туга држава само.
Незнам, не верувам дека за било колкав кеш би прифатил. Мора да има друга позадина, голема ислуга е оваМоја претпоставка е добар кеш ќе си добие за ова.
Не го преценувајте го притисокот што би дошол од запад за оваа работа. Нивната главна цел беше Груевски да биде тргнат од власт. Дали ќе лежи или не, не е некој приоритет за европејците. И онака видовме дека кур ги боли за некое си владеење на право или правда во Македонија, се додека целта промена на името и влез во нато се оствари.