- Член од
- 13 август 2018
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 25
I jas istoИ јас сум тука некаде, и уште сум на дополнителна.. Ке си почекаме уште некој ден изгледа.
I jas istoИ јас сум тука некаде, и уште сум на дополнителна.. Ке си почекаме уште некој ден изгледа.
Vo isti kos bev i jas eve pred edna nedela mi se smeni statusot , ne se sekiraj ke bide najbitno da ne izvadat od fijoka na razgleduvanje pozz...da,toa e mojata vistina.Na dopolnitelna sum od maj 2017 god.
pred da me stavat na dopolnitelna bev 9 meseci na finalen pregled!Vo isti kos bev i jas eve pred edna nedela mi se smeni statusot , ne se sekiraj ke bide najbitno da ne izvadat od fijoka na razgleduvanje pozz...
[DOUBLEPOST=1542148990][/DOUBLEPOST]Istio slucaj e i kaj menee sekoj den se javuvam se ne e stignatoo nz so e rabotaaЗдраво
мене во мај 2018 ми се промени статусот во "Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.". По неколку неуспешни обиди да го подигнам во амбасада ( сеуште не е пристигнато иако во амбасадата ми рекоа дека дипломатската пошта пристигнува во октомври ),денес ми рекоа дека можам да го подигнам во Софија. Неколку посредници за бг документи ми рекоа дека не постои начин да го земам од Софија бидејќи постапката ми е започната во амбасадата во Скопје и дека морам да чекам наредна пратка.
Дали на форумов има некој со слична проблематика и дали постои служба во бг што може да ме упати што понатаму?
Бидете упорни ќе стигне, јас чекав 4 месеци и го подигнав пред некој ден, ако одите Софија побарајте некаква потврда од амбасада....Удостоверението се подига лично по правило од местото каде сте го правеле интервјуто....Здраво
мене во мај 2018 ми се промени статусот во "Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.". По неколку неуспешни обиди да го подигнам во амбасада ( сеуште не е пристигнато иако во амбасадата ми рекоа дека дипломатската пошта пристигнува во октомври ),денес ми рекоа дека можам да го подигнам во Софија. Неколку посредници за бг документи ми рекоа дека не постои начин да го земам од Софија бидејќи постапката ми е започната во амбасадата во Скопје и дека морам да чекам наредна пратка.
Дали на форумов има некој со слична проблематика и дали постои служба во бг што може да ме упати што понатаму?
Prati poubavo ke bides deka jas i uste nekoj ni potpisaa ukaz int juni 2017 sk ambasadaKako sto pratam nema nikoj use juni[DOUBLEPOST=1542192940][/DOUBLEPOST]..Прегледај го приврзокот 199523
Koga vi potpisaa drugar? Jas bev juni 2017 na intervju I seuste na polozitelno veke ja pocnav prvata nedela od 5ti mesec. PozdravPrati poubavo ke bides deka jas i uste nekoj ni potpisaa ukaz int juni 2017 sk ambasada
So kakvi dokumenti si?Прегледај го приврзокот 199542
Од денес се промени. Интервју 17.10.2017 во Софија
Jas mislam nas ne imat zaboraveno
До кога ќе чекаме на задолжително? Некој да даде инфо до кој датум се со влез во финална од оние што биле на интервју во Декември 2017?
Кај мене датумот на интервју е 12.12.2017