Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Кадрите се НУЛА. Имав прилика да разговарам со поранешен министер за економија (од ДПА) во време на Љубчо кој ми се фалеше дека тој го запрел процесот на приватизација пред речиси 20 г. кога Канадската Пошта сакаше да ја купи. Образложението му беше дека многу луѓе ќе биле отпуштени од работа. А таму има превработеност по администрациите и ништо не работат. Првенствено од ДУИ, претходно од ДПА, но и македонските партии не заостануваат многу.
Све некако тебе те замишљам у овој опис. Гниеш на форумов и се самопретставуеш као некој високоплатен експерт, а паѓаш у дискусија со било кој член на форумов (невклучувајќи примитивни форми на живот као иреал).

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Све некако тебе те замишљам у овој опис. Гниеш на форумов и се самопретставуеш као некој високоплатен експерт, а паѓаш у дискусија со било кој член на форумов (невклучувајќи примитивни форми на живот као иреал).
Па редно е малце да го ослободиш духот. Подобро би било порелаксирано да дискутираш и да се разговара околу различни мислења. Остави ме мене. Некој ме прашал и јас сум кажал што работам. Не е ни важно.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
А што мислевте, како ќе се вратат кредитите за Скопје2014 и провизиите за Грујо и компанијата ?

Или сега не е baremneatogradat ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Grujo e krif. Nema prafda nema mir :icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Јас РЕК би го затворил. Повеќе пара е украдено таму отколку струја шо е произведена или регуларен народ што има плата заработено. Ќе се прозиваат сега, а кога хараа Сеат Ибица и кратовчанецот, тогаш беше ок....племе неизживеано упм

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Замрзнат имотот на осомничените во случајот „Империја“

Спавате ли мирно :D ВМРОВЧИЊА

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Јас РЕК би го затворил. Повеќе пара е украдено таму отколку струја шо е произведена или регуларен народ што има плата заработено. Ќе се прозиваат сега, а кога хараа Сеат Ибица и кратовчанецот, тогаш беше ок....племе неизживеано упм
А струја после од каде, од увоз? Кој ќе увезува, оној циганот апаш, министер за економија што е? Како сакаш врти, они ќе најдат начин да украдат. Они ќе се богатат, народот ќе осиромашува. За 10-20 години, сите за нив ќе работат, они како фараони ќе бидат, сите нив ќе им робуваат.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
А што мислевте, како ќе се вратат кредитите за Скопје2014 и провизиите за Грујо и компанијата ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
А струја после од каде, од увоз? Кој ќе увезува, оној циганот апаш, министер за економија што е? Како сакаш врти, они ќе најдат начин да украдат. Они ќе се богатат, народот ќе осиромашува. За 10-20 години, сите за нив ќе работат, они како фараони ќе бидат, сите нив ќе им робуваат.
У право си.
Ова е секаде во регионот. Српска Колубара ист случај е. Ретардиран народ сме, странските стари лопови овде пробија на тоа поле. Пак несоодветно ќе ја спомнам Словенија мада не е коректно кон нив да се споредуваат со ваква примитивна заедница како нашава - они уште си имаат државна управа врз ваквите стратешки сектори.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Јас РЕК би го затворил. Повеќе пара е украдено таму отколку струја шо е произведена или регуларен народ што има плата заработено. Ќе се прозиваат сега, а кога хараа Сеат Ибица и кратовчанецот, тогаш беше со ок....племе неизживеано упм
Со парите потрошени во РЕК до сега нуклеарка ќе изградевме, ем багатела струја ем ќе продававме. Колку лесно се решаваат проблеми во ваква мала држава само да не се краде.[DOUBLEPOST=1542039863][/DOUBLEPOST]https://sdk.mk/index.php/naslovna/raspishana-poternitsa-po-gruevski-mvr-pochnuva-da-go-bara/
Грујо му ја здувнал изгледа..

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.241
Чекај прво да прогугла, да види што значи зборот аргумент.
Треба да сум идиот да му образложувам колку е идиот со такво мислење и да му давам аргументи зошто поскапувањето на билетите на јавниот превоз не е ради враќање на кредити. А ти мали сероња, ако си гласал за сдсм и заев не те прави по дифолт дека си од интелектуалната свита у државава, напротив пола форум ти се смее на глупоќата и кретенизмот така да ти си последниот кој може да прави некого глуп. Како што алудираш во постот.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
по вашите весници читам полицискиот синдикат ги поддржал протестите.
Какви протести памтам пред 4-5 г. За воља на вистината бугарската политика секоj ден станува подосадна. Башка и во Софиjа се преселив да уживам така да дури се трудам намерно да не пратам што се случува да не се нервирам за џабе :pivo2:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.972

Da, narodot so 250 eur prosecna plata neka gi vraka kreditie.
Nikako pratenicite so 2000 eur plata.
I nemoj slucajno nekoj da ja namalil administraciajta. Nikako toa, inaku kako nekoi bi pisuvale tuka.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Пиздарија пак :pos:

Нема ништо изненадувачко во тоа шо се тера по старо со начинот на функционирање на РЕК Битола, има ликови кои 11г чекаа да бидат калиф место калифот таму. Не дека немаше колегијалност па да се фрли некоја коска на конструктивната опозиција ;)

Целосна заблуда е тоа дека „вмровските“ фирми сега не работат и дека некој друг ги зема ископите, ако не се носители на тендерите тогаш повеќе од сигурно се подизведувачи на истите. Евентуално може да ја исклучиле механизацијата која е или сега веќе беше лична сопственост на функционери на поранешната власт од својот состав, и тоа е тоа. Не им требаат сега. А нема да ме зачуди истата таа механизација да сменила раце во некакви задкулисни договори и се продолжува во духот на долгогодишната консензуална неказнивот и коруптократија :icon_lol:

Единствено нешто шо ме изненадува е тоа како сеуште РЕК Битола сеуште функционира т.е произведува електрична енергија после години пустошење во незвисна Македонија.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.185
Поени од реакции
3.431

Нели фамилијата украде 5 милијарди за 10 години, каде се парите, зошто не им се зимаат,
ако украле 5 милијарди, сега овие имаат вишок 500 милиони, каде се парите зошто ги нема

1. не краделе
2. и овие крадат
3 од двете средината
Кога требаше да го апсат Чавков за една минута го најдоа, кога треба да го најдат најголемиот криминалец, никој ништо не знае.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom