- Член од
- 20 јули 2014
- Мислења
- 3.381
- Поени од реакции
- 8.990
До три години се во Шутка. Беше ова спомнато во некои од вестиве за затворот на Груевски.Ја мислам дека има и во Шутка некои што лежат, не е само истражен.
До три години се во Шутка. Беше ова спомнато во некои од вестиве за затворот на Груевски.Ја мислам дека има и во Шутка некои што лежат, не е само истражен.
Да. И ја негде прочитав дека помали казни се служат и во Шутка.До три години се во Шутка. Беше ова спомнато во некои од вестиве за затворот на Груевски.
...е да де до пола ќе влезе и нема да остане трудна!Ја мислам дека има и во Шутка некои што лежат, не е само истражен.
...престојот на осомниченото лице во истражен затвор не може да трае повеќе од 90 односно 180 дена.!До три години се во Шутка. Беше ова спомнато во некои од вестиве за затворот на Груевски.
Чурко, затвор ќе оди во траење од две години, а допрва му следат судења за потешки дела....е да де до пола ќе влезе и нема да остане трудна![DOUBLEPOST=1541788979][/DOUBLEPOST]
...престојот на осомниченото лице во истражен затвор не може да трае повеќе од 90 односно 180 дена.!![]()
Значи, нема никаква грешка ни проблем во тоа што некој медиум пренел дека Груевски ќе оди во Шутка....е да де до пола ќе влезе и нема да остане трудна!![]()
Не треси, жити се.......тогаш треба ВИА ИДРИЗОВО... а не Шутка!
ТОЈ оди во Шутка, значи погрешно толкувано дека Е ОСУДЕН, туку е во постапка да го осудат!
...одлучете се, мешате поими и Вие и Тие !![]()
Братјата се грижат за нивното малцинство, наспрема нас вештачко створење кој курот не го боли за ниедно малцинство надвор од ова вештачко створење. Не ме чуди и да мислат под "под македонски бугари" целиот "македонски" народ, оти знајш, един народ две држави.
...сполајти за комплименто, ама не сум таа фамилија ниту од Иштван Чурка, ниту од Ласло Чурка, ниту Густаво Чурка... ниту сум по потекло од село Чурка од Бугарија, ниту од градот Чурка во Перу!Чурко, затвор ќе оди во траење од две години, а допрва му следат судења за потешки дела.
Абе да цркнам ако уште еднаш те цитирам. Ти си или трол или најглупата личност која моментно живее во Македонија....сполајти за комплименто, ама не сум таа фамилија ниту од Иштван Чурка, ниту од Ласло Чурка, ниту Густаво Чурка... ниту сум по потекло од село Чурка од Бугарија, ниту од градот Чурка во Перу!
... инаку Тој може да оди и десет години во затвор САМО АКО ИМА ПРЕСУДА со затворен предмет- ОСУДЕН! и ајде објасни ми оти ти си битолски ем прилепски вундеркиндер како може да не му се одземе мандатот како пратеник во Собранието ако е осуден и оди во затвор во траење од две години? не го разбирам тоа?![]()
Пред некој ден, на кафе, по мое критикување на сегашната политика, бев прашан од пријател, тежок сдсец, Зошто сум извадил бугарски пасош, а сум бил толкав патриот, дали по мое тоа не е предавство. Јас му одговорив, дали јас ја предавам Македонија или северна Македонија?Македонскиот устав има вредност колку една тоалетна хартија или максимум колку една кутија цигари и тоа од тие поефтините цигари како Партнер, Пал-Мал и сл.
Дај кога веќе пак по 500ти пат се отвара уставот нека вметнат унутра и Абориџини, Банту, Зулу, Марсовци, Клингонци и сл. битија !
Мандат се одзема автоматски ако пратеник е осуден над пет години, под 5 години мора во парламент со двотретинско мнозинство....сполајти за комплименто, ама не сум таа фамилија ниту од Иштван Чурка, ниту од Ласло Чурка, ниту Густаво Чурка... ниту сум по потекло од село Чурка од Бугарија, ниту од градот Чурка во Перу!
... инаку Тој може да оди и десет години во затвор САМО АКО ИМА ПРЕСУДА со затворен предмет- ОСУДЕН! и ајде објасни ми оти ти си битолски ем прилепски вундеркиндер како може да не му се одземе мандатот како пратеник во Собранието ако е осуден и оди во затвор во траење од две години? не го разбирам тоа?![]()