Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кај се сега Трендо, Мирка, Миленко и остали да го шупчат Уставен Суд, затоа што го прогласи референдумот за рудници во Гевгелија* за неважечки?
Ај овие сорос-морос се со власта, ама овие другиве што ги спречува?

* - на кој излегоа над 70% и од нив над 90% гласаа против
Можеш ли да посочиш според кој закон референдумите за рудници се уставни (законски) или не? Да не зборуваме по сопствено убедување, туку да видиме што вели законот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Можеш ли да посочиш според кој закон референдумите за рудници се уставни (законски) или не? Да не зборуваме по сопствено убедување, туку да видиме што вели законот.
У гз моеш законот да си го набуташ. Истиот закон според кој Грујо не ти е крив за ништо.
Ова е доволно конструктивно за тебе.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Другата страна е страната на рудниците, тие излегуваат со соопштенија дека рудникот е еколошки безбеден, додека во САД ете ти погоре што се дешава баш со таквите рудници.
Имаш еден куп предавања и излагања на експерти околу ова. Еден, од нив излезе и јавно кажа најдобро од сите, што ќе се случи, со резултати на истражувања од други вакви места и све остало како што е ред. Најбоље излагање од сите такви. Утре дента починал.
Ја тука сигурно нема тоа да го правам, за пази молимте на грујов куртон кој ја брани оваа несреќа да му објаснувам. Тоа нема да го видиш. Има еден тон документи по медиумите на тие НВО-а, каде што можеш да се информираш, мада јасно дека не ти е до тоа.
https://www.facebook.com/zdravakotlina/videos/651879968354467/
ОК, има и трета страна... експертска. А ти редно е да научиш да дискутираш нормално, престани со простотиите кон соговорниците кои не те навредуваат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дискриминаторски ли е социјална помош да земаат само некои? Јас не земам, на пример.
А би требало, толку си за грев со умот што понекогаш мене ми доаѓа да ти уплатам некој денар.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
У гз моеш законот да си го набуташ. Истиот закон според кој Грујо не ти е крив за ништо.
Ова е доволно конструктивно за тебе.
Па држава по закони мора да функционира. Ти пишуваш приказни и домашни работи по мајчин јазик на форумов, без да погледнеш што вели законот за одредена тема.
Кој ли те пратил да застапуваш на форумов без капацитет квалитетно да дискутираш? Па насилнички, уличарски да навредуваш... а те „рендам“ во секој поглед, ништо аргументирано не си ми побил, сем со навреди и плукања.
;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
што бидна со електронското пријавување и носење фермани во УЈП :icon_lol: се решија ли, и во Данска да не одат со листовите секој сам?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Па држава по закони мора да функционира. Ти пишуваш приказни и домашни работи по мајчин јазик на форумов, без да погледнеш што вели законот за одредена тема.
Кој ли те пратил да застапуваш на форумов без капацитет квалитетно да дискутираш? Па насилнички, уличарски да навредуваш... а те „рендам“ во секој поглед, ништо аргументирано не си ми побил, сем со навреди и плукања.
;)
Навреди и плукање е соема доволно за тебе.
Ти си мислиш дека си културен и аргументите се на твоја страна, а у ствари лупаш глупости, на кои дури и другите куртони им се смеат.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Груевски останува пратеник, Собранието не му го одзеде мандатот

Македонија и народот кој ги ебе ама Грујо не го даваме.
За промена на име две третини мнозинство има, ама за одземање на мандат на Грујо нема. Грујо поголем и повечен од Македонија е.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
што бидна со електронското пријавување и носење фермани во УЈП :icon_lol: се решија ли, и во Данска да не одат со листовите секој сам?
Makedonija ne e na nivo na Danska, moze da se sporeduva so Venecuela, Jordan, Pakistan, Tajland itn tie imaat isto BDP per capita i se tuka nekade na Human development index.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Навреди и плукање е соема доволно за тебе.
Ти си мислиш дека си културен и аргументите се на твоја страна, а у ствари лупаш глупости, на кои дури и другите куртони им се смеат.
Ти пишуваш „што на ум, тоа на друм“ и тоа не е „лупање“? Јас посочувам закони... тоа е „лупање“. Ех.... што знае дете што е закон.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Makedonija ne e na nivo na Danska, moze da se sporeduva so Venecuela, Jordan, Pakistan, Tajland itn tie imaat isto BDP per capita i se tuka nekade na Human development index.
Ноу шит Шерлок :) Се спрдавав со Тевдо со постот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ќе видиме дали ќе го јаде некој или не, да не избрзуваме со заклучоци, во 2015 и Грујо, Миле и Горде мислеа дека се најсилни,еве ги сега секој ден како посрани по судови а некои веќе ќе се пакуваат и за други места.

И ништо да не испадне, не е пријатно одење пред судија и обвинител, ако, нека осетат малце нелагодност.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Ти пишуваш „што на ум, тоа на друм“ и тоа не е „лупање“? Јас посочувам закони... тоа е „лупање“. Ех.... што знае дете што е закон.
Само Ireal е поутепан од тебе. Овој профил на кричри постојано и нанесува немерлива штета на партијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom