- Член од
- 23 март 2018
- Мислења
- 50
- Поени од реакции
- 20
Posle intwrvju za kolku meseci god go davaat?
Ne se znae kaj sekoj e razlicno. Eve jas cekam 17 meseci i odam preku tetkaPosle intwrvju za kolku meseci god go davaat?
Kazi so kakvi dokumenti e drugarka tiNa Drugarka mi e smenet statusot od dopolnitelna posle godina ipol vo finalna(oktomvri) i sega polozitelna (noemvri) intervju 21 januari 2016. Koja e naredna postapka? Jas uste dopolnitelna so intervju 21 mart 2016.
Prv bratuced, so dopolnitelni izvodi od dedo i dokoment od zdruzenieto.Kazi so kakvi dokumenti e drugarka ti
Зависи за што прашуваш,укази потпишуваа заклучно интервју со мај ,почеток на јуни 2017,а преписки од задолжителна во финална тука се стигнати до 10 2017,но има и некои од ноември 2017 на кој им е сменето во финална,така да нема правила.Dali nekoj znae do kade se stignati so brojcinja do koja prepiska.. ili od koga bile na intervju koi meseci gi obrabotuvaat.
Intervjuto mi bese 2016 vo noemvri vo ambasadata i eve Sega izlrzekazimi kolku vreme cekase za da ti se smeni statusot i dali bese na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1541593611][/DOUBLEPOST]
kolku vreme cekase i dali bese na dopolnitelna posto i ja imam podneseno preku ambasada
Sega, kolku se ceka?Na 03.10.2018 vlezen vo finalna...denes promenet vo polozhitelno stanovniste br 83**/2015
3-6 meseci ! WELCOMESega, kolku se ceka?
Znaci nema menuvanje status posle ova, konecno do pasos?3-6 meseci ! WELCOME