LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Се работи за Панасоник тв инаку ставено е на 1080i ама сликата е лоша . Поврзан е со hdmi има матна слика.

Дали го користиш ресивер или со КА-модул??? Дали на панасоникот подржува КА-модула?

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Дали го користиш ресивер или со КА-модул??? Дали на панасоникот подржува КА-модула?

Со ресиверот е што оди со макс тв пакетот, инаку подржува и КА модул.

Со ресиверот е што оди со макс тв пакетот, инаку подржува и КА модул.

А колку е стар моделот панасоник ? И ставај со КА модул односно ресиверот што ја имаш оди во Т-Мобиле и замени за Ка модул и би требало директно да имаш подобра слика и згора на тоа со далечинслото од панасоник да подесуваш сакана слика ,а не од ресиверот пошо не се споредува сликата меѓу ресиверот и директ од ТВ тјунер

А колку е стар моделот панасоник ? И ставај со КА модул односно ресиверот што ја имаш оди во Т-Мобиле и замени за Ка модул и би требало директно да имаш подобра слика и згора на тоа со далечинслото од панасоник да подесуваш сакана слика ,а не од ресиверот пошо не се споредува сликата меѓу ресиверот и директ од ТВ тјунер

Модел 2016 год. Јас го зедов 2017 г 30 илјади ке прашам дали имат ка модул фала ти за предлогот ако има резултати ке пишам.

Модел 2016 год. Јас го зедов 2017 г 30 илјади ке прашам дали имат ка модул фала ти за предлогот ако има резултати ке пишам.

Првин види дали твојот го има опција за вметнување КА модул пошо некои панасоник немаат бидејќи си има фабричко вградено

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

СТ телевизориве од Сетек дали се ок за повремена употреба т.е 2-3 часа дневно? Барам само нормална слика и да нема безвезни дефекти (снемување звук, слика итн...).

Jas od setec imam kupeno LED TV telefunken 32" ( inci ) i odlicno si raboti go koristam veke 5 godini nema nikakakov defekt.

Сакам да купам телевизор, не ми е важно кои функции ги има, важно ми е да е квалитетен, да трае. Со оглед на тоа дека кај нас производите не се исти по квалитет како тие на запад, која марка или модел би ми го препорачале вие кои се разбирате во тоа, пошто ја не знам од кои марки кај нас носат срање, а од кои нормална роба?

Ке трае, новите СТ се солидни, прашај тие шо имаат купено последната година никој се нема пожалено, затоа имаја и акција - беа со 5 години гаранција цела пролет и лето како и Сони шо имаја тој период, сега ги нурнаја цените - се пробиват на пазарот..

Квалитетот на изработка им е драстично подобрен, во смисол на вградени компоненти - не се расипват како порано, а не во смисол на перформанси, не барај ти од СТ ХДР или некој ултра контраст како на Сони ама за просечен гледач си се таман

Ако сака ич да не се расипува ако се знае дека телевизорот е refurbished и тоа ST е од Сетек исто како што АМЦ имаат Quart.
Нешто што е на акција или има некој проблем или е враќан и користен од некој друг, а ти мисли си дека акцијата е поради тоа што последно време имаат помалку дефекти и се пробиваат на пазарот.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom