Aman be po kolku meseci se ceka ukazot da stigne vo ,Sofija, zar i togas zaglavuva rabotata?I јас исто го зедов од БТ ништо не можеш да правиш додека не стигне дописот до министерство за правосудие пред колку време го зеде указот и на кој број проверуваш зашто на бројот што ми го дадоа од конзулатот никој не крева
Се чека и до пет месеци ама ја се надевам дека до нова година ќе стигни сакав да те прашам дали се имаш јавено на тел зашто мене никој не ми крева или имаш посредникAman be po kolku meseci se ceka ukazot da stigne vo ,Sofija, zar i togas zaglavuva rabotata?
Знае ли некој советот за гражданство кои денови заседава? вторник?[/QUOT
cetvrtok!!!!!!!!!
Druze, OK su ti dokumente jer imas te "stare dokumente" sto mnogo ljudi tu i mozda nema ih.Živim i rođen sam u BiH. Imam poreklo iz Makedonije. Sve papire sam predao u Ambasadi u Sarajevu. Odradio intervju i dobio PIN.
Priložio proishod izdan na osnovu MK- BG udruženja (onakvav kakav sad traže).
Priložio djedovu krštenicu i vjenčani list (Bugarska egzarhija) 1942 g.
Uspješan intervju
Očev MK rodni list
Djedova umrlica MK
Moj rodni list na kom piše bugarska nacionalnost
Itd....
Znam da je glupo ali kolike su mi šanse???
Bojim se da mi je otežavajuća okolnost to što se djed u krštenici bugarske egzarhije drugačije preziva nego u izvodu umrlih izdan u MK. Prezime pradjeda, njegovog oca, (SKI)se poklapa sa djedovom MK umrlicom (SKI). Dakle njegovo prezime je tad bugarizovano (OV), mada to i jeste naše izvorno prezime ali to sad nije važno. Dakle u krštenici djed mi je OV a njegov otac SKI. Takođe piše i datum rođenja djeda i ime njegovog oca i sve se to poklapa sa današnjim dokumentima. Samo je prezime drugačije. Konzul je napomenuo u spisima da se radi o istom čovjeku i kao što rekoh ako se neko udubi u analizu lako je to prepoznati.
Ako odem na dopunitelnu, ja nemam više šta da dopunim. To je za mene kraj!
Iskeno, šta mislite o mom slučaju.
Ps: se nadevam deka ke me razberete
nema i do denes ajde ke cekame ovaa nedela da se nadevame deka ke se smeniNeznam sto e problemot. Do pred mesec dena kako taka se dvizea napred. Sega posleden sto znam da vlegol vo finalna e od 01.11.2017 i do toj datum se vekje povekje od eden mesec
Можеш да проверуваш и во горното поле со бр. на молба (тој што ти го дадоа од амбасада 2 после интервју) и пин.Koga se preveruva za za prepiski predadeni po konsulski pat???? Dali za intervju vo bitola? Kaj mene izlaga na dvete proverki razliceen status.
I na koj broj se javuvate vo Bitola 047 202 963?
Можеш да проверуваш и во горното поле со бр. на молба (тој што ти го дадоа од амбасада 2 после интервју) и пин.
А во долното поле не се внесува бројот на молбата како во горното,затоа ти дава различни статуси.Во долното поле се внесува бројот на преписка(тоа е број што ти излегува кога проверуваш со бр.на молба и пин на почеток кога си сеуште на задолжителна проверка како на пример вака ,,Образувана пиреписка бр.xxx/2018 ,,).
3 do 5 meseca se ceka kolku tocno cekas i so kakvi dokumenti siИма ли ко да сподели информација,што се збива с нас који чекамо на потпис указ већ 4 месеца?
4 пуна месеца,мајка ми има Блгарски пасош.3 do 5 meseca se ceka kolku tocno cekas i so kakvi dokumenti si