Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Imam i popametna rabota da vi odgovaram u 11navcer ne kjutam ko p....a konstatacii od Gigovit dali vi kjutam ko p mnogu dobro znae temava.
Gigovit, lesno e da pljukas ovde kaj sto nema mnogu pismeni sto ne razbiraat razlika +7 so -7, sto ne kreiras user kaj Srbite pa vrati mu na ovoj sto napisal Amber potoplo duva od Daisekai ? Tamu da napises vakvo nesto za boja na Corapi kako argument za nesto odma ke jades Ban. SAmo ovde te toleriraat pa samo tuka i pisuvas.
http://www.elitemadzone.org/p3862159

PAste.jpg
A Fakt e deka Toshiba slabo gree na -7 ne pa na podole, i eden den koga ke ti zakaci nekoj vakov odgovor kako AlfavaRomio i ti im kjutis ko P.
Ovoj Radical e ista sorta so tebe.....sve opravdava samo da se prodava :D

suzumi nema potreba od twin.jpg

738m3/h e protokot na heating
Gledaj povnimatelno
So 730 e mereno...Ok a na Hansolot e 750m3 bezmalku isti protok 730/750
Po ona sto go pokazale dvete klimi isto ke te toplel i Hansolot12....ama i 50% e poeftin od tvojata plus i so podobra modulacija od ona sto sme videle snimeno na videa od korisnici.
3,36Kw vadi Suzumi16 na -7
3,5Kw vadi Hansol12 na -10.....pojak e :D
E nemal Eurovent....pa neka nema, si platil i za Euroventot uste 500evra za supelki, a deka ke greee pojse tvojata nema veze, isto e.
Tvojata stara na R410 freon bar imase i Twin....ovie novive na R32 nit Twin nit butur....ama isto, ama kako ne bilo isto, reducirana cena bato :)

738m3/h e protokot na heating
Gledaj povnimatelno

Ovde gledav nabrzinka:
http://www.toshibaclim.com/Portals/0/DB_TCTC-E15-RAS002_RAS-B10-13-16-18-22N3KV2-E1_EN.pdf
IMG_0560.jpg
Ama kako i da e i tie 738m3/h ne se dovolni za monokomatna dnevna od 70m2, prosto kazano nemozat da izbutkaat toplina od zid do zid. Baska zamisli klimata da mora da raboti vo max brzina nonstop i nekoj toa da go slusa konstantno...
Zatoa Ti razmusluvaj “povnimatelno” so pisuvas zasto 70m2 e seriozno golem prostor koj bara minimum zdrava zver 18ka. Ne zaboravaj deka lugje citaat ovde so se pisuva i deka nekogo mozes da zeznes zdravo duri i nesakajki...

Nekolku pati naglasija deka kineskava klima e duplo poevtina od japancive,a gledam brzo riknuvaat,pa valjda strategijata im e "za tie pari podobro dva kineza ke si kupam,pa i da rikne edniot imam uste 1 rezerva". Faktor na sigurnost 2ka

So 730 e mereno...Ok a na Hansolot e 750m3 bezmalku isti protok
Po ona sto go pokazale dvete klimi isto ke te toplel i Hansolot12....ama i 50% e poeftin od tvojata plus i so podobra modulacija od ona sto sme videle snimeno na videa od korisnici.
3,36Kw vadi Suzumi16 na -7
3,5Kw vadi Hansol12 na -10.....pojak e :D
E nemal Eurovent....pa neka nema, si platil i za Euroventot uste 500evra za supelki, a deke ke greee pojse nema veze isto e.
Samo ne kaza zs ne si stavi od falenite eco lomo 2 doma ili lclh
Ovde gledav nabrzinka:
http://www.toshibaclim.com/Portals/0/DB_TCTC-E15-RAS002_RAS-B10-13-16-18-22N3KV2-E1_EN.pdf
Прегледај го приврзокот 199113
Ama kako i da e i tie 738m3/h ne se dovolni za monokomatna dnevna od 70m2, prosto kazano nemozat da izbutkaat toplina od zid do zid. Baska zamisli klimata da mora da raboti vo max brzina nonstop i nekoj toa da go slusa konstantno...
Zatoa Ti razmusluvaj “povnimatelno” so pisuvas zasto 70m2 e seriozno golem prostor koj bara minimum zdrava zver 18ka. Ne zaboravaj deka lugje citaat ovde so se pisuva i deka nekogo mozes da zeznes zdravo duri i nesakajki...
Zatoa se gleda sto izolacija ima covek vo stanot ili kukata.Da ja dostavam izolacijata koja bi me cinela plus 2 do 2.5 bez problemi ke gi gree celiite 70 m2 bidejki ke nemam golemi toplotni zagubi.Sega kako sto e gream do 54 m2 vo ladnoto za 2 spalna zemav extra klima.Iskreno i 54m2 ne e malku za 1 klima.

Прав политичар ни е стрелчо.
Го прашуваш што не е во ред со климата и он одма ти одговара: "а тошибата што не....... а сузумито што троши....."
Дмпне и сдс плачат за ваков како тебе.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

За добро утро да видиме кои се најдобри клими за греење во Америка (USA) за 2018:
Best Single Zone Mini Split Units
Best Single Zone Mini Split Units.JPG
Gree Crown+ одлично котира во топ 5.
Gree Crown.JPG
Еве ја и категоријата Best Cold Climate Mini Split Heat Pumps
Best Cold Climate Mini Split Heat Pumps.JPG
Извор - Best Mini Split System Brands Reviews 2018

Сега Gigashyte може да почне со пресметки на COP и остало, белки ќе научи нешто.

Последно уредено:
Цена права ситница [emoji16]

ec3c3ab37a81e9d45e8e5992f296f5ff.jpg

Samo ne kaza zs ne si stavi od falenite eco lomo 2 doma ili lclh

Zatoa se gleda sto izolacija ima covek vo stanot ili kukata.Da ja dostavam izolacijata koja bi me cinela plus 2 do 2.5 bez problemi ke gi gree celiite 70 m2 bidejki ke nemam golemi toplotni zagubi.Sega kako sto e gream do 54 m2 vo ladnoto za 2 spalna zemav extra klima.Iskreno i 54m2 ne e malku za 1 klima.
Temava najekonomicno greenje, a pacientov doma bez izolacija, i trosi struja ko Zelezara. Da si puka covek vo koleno

@murto
Izolacija imam i toa vnatresna 10 cm na site nadvoresni zidovi,imam na plafon 20 cm i na kosini 10 cm i na 2 nadvoresni 5 cm.
A ke trosam struja ko zelezara ako imav neispraven hansol ko toj sto go poprava strelco ;) ili ne daj boze Amber so neverojatno ekonomicna potrosuvacka od 2kw na -7 stepeni:drk:
Ovaka za grejna sezona komplet kuka od 80 m2 so klimi i paneli vo kupatila na 23 sobna plakam 27000do 33000den zavisi od potopla ili poladna sezona za 7 meseci greenje.

Последно уредено:
@murto Ako sakas i vi m..a pukaj si :tapp:
Izolacija imam i toa vnatresna 10 cm na site nadvoresni zidovi,imam na plafon 20 cm i na kosini 10 cm i na 2 nadvoresni 5 cm.
A ke trosam struja ko zelezara ako imav neispraven hansol ko toj sto go poprava strelco ;) ili ne daj boze Amber so neverojatno ekonomicna potrosuvacka od 2kw na -7 stepeni:drk:
Ovaka za grejna sezona komplet kuka od 80 m2 so klimi i paneli vo kupatila na 23 sobna plakam 27000do 33000den zavisi od potopla ili poladna sezona za 7 meseci greenje.
I ova vi e nova strategija po utrinskoto kafe vo shtabce da ne komentiraat direktno ego i alterego tuku poslusni poltroncinja?
Koj rece pa deka ti nemas izolacija??? Ako se osekas i ti kako "pacient", toa e druga rabota, ama tesko deka ke mu go zemes primatot na sizofrenicarot. Aj oladi malku

Прав политичар ни е стрелчо.
Го прашуваш што не е во ред со климата и он одма ти одговара: "а тошибата што не....... а сузумито што троши....."
Дмпне и сдс плачат за ваков како тебе.

Struchen izraz za toa e "Whataboutisam".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom