Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Читам денес изворно што се случува, се спомна и тоа дека се забавени вадењата произходи од ДАБЧ намерно, без разлика со какви документи се кандидатите.

Се заради тоа пусто евро плус.

И сето натака, со сите останати заврзлами...

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Bravo toa sakav da go doznaam i logicno e , ajde ponovo na cekanje , odi ti dokazuvajsi deka imas dobri verodostojni dokumenti , bitno drzavjanstvo nemas vo raka samo ke si cekame ni krivi niti dolzni , pokraj suvoto ke si gori i surovoto
Zastojot e vo izdavanje na proishodi, a ne vo ponatamosnata procedura, osven ako ne napravat nesto da ima zastoj i vo ministerstvoto za pravosudie

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Повечето подкупи, давани в Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина, са за да изп'лни институцијата по-б'рзо процедурите по издаване на удостоверение за б'лгарско гражданство по произход. По-редки са случаите, в които прокуратурата е установила, че е даван подкуп за получаване на удостоверение от хора, които нјамат б'лгарски произход.[DOUBLEPOST=1541014116][/DOUBLEPOST]https://www.google.com/amp/s/m.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/31/3337183_podkupite_za_bulgarsko_grajdanstvo_bili_poveche_zaradi/amp

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Zastojot e vo izdavanje na proishodi, a ne vo ponatamosnata procedura, osven ako ne napravat nesto da ima zastoj i vo ministerstvoto za pravosudie
Vo ministerstvoto e samo zaostreno i toa e se.Po nekukturni se povece baraat ama se si tece normalno eve jas sum ziv svedok od denes.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Повечето подкупи, давани в Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина, са за да изп'лни институцијата по-б'рзо процедурите по издаване на удостоверение за б'лгарско гражданство по произход. По-редки са случаите, в които прокуратурата е установила, че е даван подкуп за получаване на удостоверение от хора, които нјамат б'лгарски произход.[DOUBLEPOST=1541014116][/DOUBLEPOST]https://www.google.com/amp/s/m.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/31/3337183_podkupite_za_bulgarsko_grajdanstvo_bili_poveche_zaradi/amp
Значи - за побрзо на оние со нормални документи (а знаеме колку сега се чека) И
- за оние без никакво потекло (5000€).

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Кои постапки се замрзнати, објасни шо значи замрзнување?

пред неколку дена роднина зема државјанство, интервју мај 2017

шо ќе каеш за ова?

зошто сте толку глупи бе луѓе? на тв зборуваат за оние кои ги фатиле шо давале фалц потврди за потекло, каква врска има тоа со општата процедура? ако документите ви се во ред и имате веродостојно потекло, тогаш нема проблем
Ima i toa golem problem sto ovie sto gi pritvorija ne se pritvoreni tuku taka , tie sto im izdale falsifikati potekla si gi zemale pasosite a jas ti , tdugiot i stotici ke dremime na dopolnitelna proverka , Nesakam da sum negativen no pravicnost nikakva niti nekakov red na postapkite[DOUBLEPOST=1541014518][/DOUBLEPOST]
E toa osven e mnogu loso i neee dobro za nas

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ima i toa golem problem sto ovie sto gi pritvorija ne se pritvoreni tuku taka , tie sto im izdale falsifikati potekla si gi zemale pasosite a jas ti , tdugiot i stotici ke dremime na dopolnitelna proverka , Nesakam da sum negativen no pravicnost nikakva niti nekakov red na postapkite[DOUBLEPOST=1541014518][/DOUBLEPOST]
E toa osven e mnogu loso i neee dobro za nas
Јас сум на финална, бев на дополнителна и сеа ставен на финална. Така да не се замарам за тоа, до декември очекувам да ме стават на положително. Имам поднесено и оригинал документи во преписката, така да јасна е ситуацијата

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
А ти @Brunhilda срварно незнам што ти е целта?
Ти твоето го заврши и сега ајде шири тука негативна енергија како и секогаш.Ако имаш нешто корисно да споделиш кажи, а не како да се ситиш на сите нас кои чекаме овде на форумот. Секој може да мисли негативно, и што понатаму? Остави да се надеваме дека се ќе биде ок, па макар тоа и да не се случи. Со време ќе видиме дали ќе се влоши или подобри ситуацијата. Незнаеш какви се судбини има, и што значи државјанството за многумина од нас! Затоа те молам воздржи се од било каков негативен коментар.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
А ти @Brunhilda срварно незнам што ти е целта?
Ти твоето го заврши и сега ајде шири тука негативна енергија како и секогаш.Ако имаш нешто корисно да споделиш кажи, а не како да се ситиш на сите нас кои чекаме овде на форумот. Секој може да мисли негативно, и што понатаму? Остави да се надеваме дека се ќе биде ок, па макар тоа и да не се случи. Со време ќе видиме дали ќе се влоши или подобри ситуацијата. Незнаеш какви се судбини има, и што значи државјанството за многумина од нас! Затоа те молам воздржи се од било каков негативен коментар.
Џабе негативните коментари.
Се работи, деновиве излегуваа државјанства на луѓе кои биле лани на интервју
Процедурата е за сите иста, кој има сигурен доказ, оригинал документи, потекло со поткрепа, нема да има проблем

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Bev deneska sabajle i vednas posle intervjuto koga sednav na kafe jas vi pisav na forumov.Znaci izzivuvanje na intervjuto totalno.Detalji se baraat da se kazat,istorija koja ja nema vo prasanjata koi cirkuliraat.Znaci jas sum bg hraganin od 2016 sega za decava na 4 godinki vadam i zamisli me raskinaa na intervju so prasanja.Seto ova e poradi sostojbata vo DABC.Tamu se otkazani site sega zasega sto podnesuvaat.Za intervjuto vo ministerstvo vi kazav
Blagodaram i vi posakuvam srekja[DOUBLEPOST=1541015620][/DOUBLEPOST]
Џабе негативните коментари.
Се работи, деновиве излегуваа државјанства на луѓе кои биле лани на интервју
Процедурата е за сите иста, кој има сигурен доказ, оригинал документи, потекло со поткрепа, нема да има проблем
AAAA da ste mi zdravi i zivi lani na intervju !? taka !? i posle negativni komentari ! Nee ova malku cudno ?

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Нема причина зашто би се забавила работата во Министерството!И документите да ти се фалсификат,големи се шансите дека ќе те откријат и кога ќе те разгледаат на Совет ќе ти дадат отказ поради невалидни документи и тоа е тоа!Збогувај се со бугарско државјанство!

Член од
27 октомври 2018
Мислења
2
Поени од реакции
1
ajde i jas da si kazam za mene... na 3 septemvri 2013 god podnesov dokumenti a na 13 dekemvri 2013 bev na intervju, koga izleze zakonot za dokument od baba ili dedo jas podneseh voena bugarska kniska od mojot dedo... juni 2017 stignav na potpis od viceprezidentot .... posle 2-3 dena mi se smeni na proverka od viceprezidentot i seuste sum na toj status, ima li nekoj so znae so treba da napravam ili ostanuva samo da cekam ??!!

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Blagodaram i vi posakuvam srekja[DOUBLEPOST=1541015620][/DOUBLEPOST]
AAAA da ste mi zdravi i zivi lani na intervju !? taka !? i posle negativni komentari ! Nee ova malku cudno ?
Чудно е што на форумов се шират лаги и невистини, затоа што на некој така му текнало
Од лани тие што биле на интервју, веќе им излегуваат
Конкретен случај, на братучед со ист документ ко мојот (крштеница од баба), интервју 11 мај 2017 - некни доби државјанство
Јас чекам уште бидејќи дополнителната ја закочи работата за минимум 1,5 година

Отсекогаш се работело и ќе се работи - тоа им е работа
Оваа афера би требало да ја заостри проверката на добиените происходи - на каква основа се добиени. Знам луѓе кои за пари добиваа происходи и за 2 3 месеци им закажуваа интервју - веројатно тие ќе бидат разоткриени.

Ако имате оригинални документи нема потреба да се грижите бидејќи доказите ќе бидат очигледни
Ете тоа имам да кажам, а другите кои сакаат да шират страв, нека шират

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom