Na dopolnitelna bese ?Intervju avgust 2016, otptilika krajot na mesecot
Na dopolnitelna bese ?Intervju avgust 2016, otptilika krajot na mesecot
Од прилика кој месец е тоа Март или сеуште Фебруар?I 1422,1424/2016. Mrdaat poleka poleka
ja sum so prepiska broj 15xx/2016 22.02.2016-intervju sofija...statusot mi uste dopolnitelna proverka so zapirka od april 2017god.Од прилика кој месец е тоа Март или сеуште Фебруар?
Da, dopolnitelna so zapirkaNa dopolnitelna bese ?
И јас имам германска диплома од факултет, со германски печат, може ќе ми дадат државјанство да пробам. А?Pooo top mnogu interesen si, to znaci danok platil na bugarija pisi kolku zela danok drzavata, a za kleckanjeto ke pokutam ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas bev na 09 maj nema promena kaj menePozdrav do site.
Dali znaete do kade se stignati so dopolnitelnite intervju 2016?intervju bev vo maj 2016 a prepiskata se obrazuva posle tri meseci.postapkata ja vodev vo sofija,samo na intervju bev vo kozulat Bitola.
Ako ima nekoj info go zamoluvam da spodeli
Од прилика кој месец е тоа Март или сеуште Фебруар?
Јас сум со преписка 14XX/2016 регистрирана во Минстерството на 19/02/2016.На дополнителна со запирка,сеуште без промена(се ближи денот за финална).Како што проверив стигнати се до 1427/2016.ja sum so prepiska broj 15xx/2016 22.02.2016-intervju sofija...statusot mi uste dopolnitelna proverka so zapirka od april 2017god.
Дата на интервју?Јас сум со преписка 14XX/2016 регистрирана во Минстерството на 19/02/2016.На дополнителна со запирка,сеуште без промена(се ближи денот за финална).Како што проверив стигнати се до 1427/2016.
Da tocno e. samo deneska nekako slabo za razlika od prehodnite nedeli, denes 1419, 1420 a drugite do 1427 vekje imaat prateni ukazi do ambasadiЈас сум со преписка 14XX/2016 регистрирана во Минстерството на 19/02/2016.На дополнителна со запирка,сеуште без промена(се ближи денот за финална).Како што проверив стигнати се до 1427/2016.
Точно.Има луге што се брзаат многу,некои од нив се и членови на форумов што вадеа произход преку ред за одредена надокнада.Ако е издаден произходот на реална основа нема простор за паника.Може да "изгорат" само оние кои со фалц документи се здобиле со произход.А ке има сигурно последици ако решат да ги чешлаат сите произходи издадени од мај 2017 тата па наваму.Ете уште една причина зашто направивме паметно тие што ги предадовме по втор пат истите документи на која снова ни издадоа произход од ДАБЧ.Коза лаже рог не лаже.Вие кои се уплашивте од новата ситуација во ДАБЧ, да ве успокојам: Ние кандидатите од Македонија не би требало да сме засегнати, бидејќи во огромно мнозинство постапката за државјанство си ја тераме легално. Чат-пат по некој фаќа врски или подмитува за побрзо "приоритетно" аплицирање или разгледување на документите, ама на крајот сѐ што ни одобруваат е во рамките на законот. Во секој случај не сме такви случаи што мораме да платиме 5000 евра за да добиеме државјанство. Уште помалку кога тие пари се само за некакви документи од ДАБЧ, кои во денешно време не се ни гаранција дека ќе добиеш државјанство, а плус е ризик од кривично гонење.
Kraj na fevruari treba da se, kje vidime denovive kako se odvivaat rabotite.Од прилика кој месец е тоа Март или сеуште Фебруар?