Денеска во Македонија,дипломата нема веќе некое значење . Факултетот ти е денес,колку да имаш денес,мир во душа,дека си исполнил цел повеќе во животот,надоградување.
До мене што е.Да сум на твое место,во добро и лошо,запиши и заврши факултет.Не по критериум,поголема можност за работа,туку по критериум што ти е при срце,талент и волја,зошто ќе одиш во школа која буквално ќе ти го обликува животот за понатаму.
Јас бев на еден факултет,при крај ми е,замрзнат.Почнав да работам,ми требаа пари,една,друга работа,веќе 4/5 години работам,земам солидна работа и солидно место и локација се погоди .... Сега сакам пак да се активирам назад вонредовно да дозавршам .... Мене ми е планот,надвор од Македонија ..... Тука немам живот,нестабилно општество и економија,со 28 години,немам место ни за напредок .Постојано конфликти,партииве политички за свој гз и интерес,едноставно лошо е иднина во Македонија за млад човек .
Гледам да работам,завршам меѓувреме,знам одлично англиски и средно речеме француски,сакам да го подобрам и надвор кон Чешка,Словенија,Белгија,Франција, или Австралија ..... Овие земји сум имал контакт често со луѓе,добри имресии и можна цел за живот ..... Преферирам појќе Европа заради близина кон Македонија и конекција.Ќе видиме,само добро и среќа нека ме држи . Имам долги планови,само силен да сум викам,без откажување.