Вадам пари од PayPal

• Креатор на темата Креатор на темата DonExo
  • Време на започнување Време на започнување

DonExo

Apex
Член од
1 ноември 2012
Мислења
462
Поени од реакции
299
Веб-сајт
www.paidverts.com
Како што гласи насловот, вадам пари од PayPal.

Парите треба да бидат префрлени на мојот PayPal акаунт преку опцијата
"Send money to family" - за да се осигураме дека утре нема да побарате Refund.

Генералната провизија е 10% од сумата.

Во зависност од сумата која ја повлекувате - може да се договориме околу провизијата.
(Доколку станува збор за ризична трансакција од која би можеле и двете страни да настрадаме - се оградувам да не ги прифатам парите и да ги рефундирам на праќачот.)
Парите ги добивате во рок од 3 до 5 дена на рака, или на трансакциска сметка.

Исплатата е во денари по среден курс на НБРМ на денот на исплата
http://www.nbrm.mk/kursna_lista.nspx

Исто така, доколку имате редовни примања од online merchants на PayPal и сакате истите да ги насочите кон мојата сметка - отворен сум за договор околу корегирање на провизијата и времето на добивање на парите на Ваша сметка.

Super Fast Withdrawals:
Можна е опција за добивање на парите во рок од 24 часа,
со дополнителна провизија од 5% од сумата.

Пример сценарио #1:
1. Имате 200$ на сметка.
2. Ги префрлате на моја сметка
(сите провизии за префрлање пари од една на друга Пејпал сметка е на Ваш трошок)
3. Сумата која што ја што пристига на мојата сметка ја множиме по курсот на доларот, со минусирана провизија од 10%.
200$ - 10% = 180$
180$ * 54.2МКД = 9756МКД
4. Парите ги добивате во рок од 3-5 дена на рака, или на трансакциска сметка

Пример сценарио #2:
1. Имате 10 примања од online merchant во текот на еден месец, сите на различни датуми.
2. Ги насочувате парите кон мојот PayPal акаунт и ме известувате за истите.
3. Се договораме во Приватна Порака околу деталите за подигање на парите.
4. Ја собираме сумата од сите 10 трансакции и минусираме 10%.
5. Парите ги добивате на претходно договорен датум (најчесто на 30-ти од тековниот месец) на рака или на трансакциска сметка.
Повеќе детали и договарања само во Приватна Порака.

A jas mislam deka ke odzemes 100 % provizija i nikogas veke nema da se javis,koj samo moze da bide glup i da i veruva na sekogo preku internet

Ти чим многу мислиш - седи си дома и мрчи си на тастатурата.

Не се кријам, не сум анонимец, ако сака некој може да пиеме пиво низ Скопје и да оставам лична карта да се слика.

До тогаш - аривидерчи.

Како што гласи насловот, вадам пари од PayPal.

Парите треба да бидат префрлени на мојот PayPal акаунт преку опцијата
"Send money to family" - за да се осигураме дека утре нема да побарате Refund.

Генералната провизија е 10% од сумата.

Во зависност од сумата која ја повлекувате - може да се договориме околу провизијата.
(Доколку станува збор за ризична трансакција од која би можеле и двете страни да настрадаме - се оградувам да не ги прифатам парите и да ги рефундирам на праќачот.)
Парите ги добивате во рок од 3 до 5 дена на рака, или на трансакциска сметка.

Исплатата е во денари по среден курс на НБРМ на денот на исплата
http://www.nbrm.mk/kursna_lista.nspx

Исто така, доколку имате редовни примања од online merchants на PayPal и сакате истите да ги насочите кон мојата сметка - отворен сум за договор околу корегирање на провизијата и времето на добивање на парите на Ваша сметка.

Super Fast Withdrawals:
Можна е опција за добивање на парите во рок од 24 часа,
со дополнителна провизија од 5% од сумата.

Пример сценарио #1:
1. Имате 200$ на сметка.
2. Ги префрлате на моја сметка
(сите провизии за префрлање пари од една на друга Пејпал сметка е на Ваш трошок)
3. Сумата која што ја што пристига на мојата сметка ја множиме по курсот на доларот, со минусирана провизија од 10%.
200$ - 10% = 180$
180$ * 54.2МКД = 9756МКД
4. Парите ги добивате во рок од 3-5 дена на рака, или на трансакциска сметка

Пример сценарио #2:
1. Имате 10 примања од online merchant во текот на еден месец, сите на различни датуми.
2. Ги насочувате парите кон мојот PayPal акаунт и ме известувате за истите.
3. Се договораме во Приватна Порака околу деталите за подигање на парите.
4. Ја собираме сумата од сите 10 трансакции и минусираме 10%.
5. Парите ги добивате на претходно договорен датум (најчесто на 30-ти од тековниот месец) на рака или на трансакциска сметка.
Повеќе детали и договарања само во Приватна Порака.
Ова што вака јавно го нудиш, во најмала рака е прекршочна материја, независно дали се криеш или не. Мислам дека модераторите треба да се позабават со оваа тема

Ова што вака јавно го нудиш, во најмала рака е прекршочна материја, независно дали се криеш или не. Мислам дека модераторите треба да се позабават со оваа тема
:facepalm:

Зошто прекршочна мистерија?

Ти прави услуга и од провизијата заработува, ти вади пари затоа што ти не можеш и ти ги дава на рака или на сметка. Ако имаш поголема сума мора да ги потрошиш само на ибеј и сл места каде може да се купува преку paypal.

Провизијата од 10% ако е иста за разлчни суми пoдобро кај еден друг член кој со години се занимава со вакви работи и порано имам вадено преку него пред да земам еу документи, само не е на овој форум. Колку поголема сума толку помала провизија.

@gurman2 те молам пушти линк од законот кај што е пишано оти ова е забрането :)

инаку @Forza Milan!!! 10% е основната провизија, како што имам напишано зависно од тоа за колку пари и колку често ќе се употребува ова - таа бројка ќе оди надолу.

Во врска со сигурноста на услугата, проблем е тоа што не сум толку активен на форумов како што сум на некои други (пример ИТ форумот), каде што веќе сум "етаблиран" и ме знаат доста дечки од таа заедница.

@gurman2 те молам пушти линк од законот кај што е пишано оти ова е забрането :)

инаку @Forza Milan!!! 10% е основната провизија, како што имам напишано зависно од тоа за колку пари и колку често ќе се употребува ова - таа бројка ќе оди надолу.

Во врска со сигурноста на услугата, проблем е тоа што не сум толку активен на форумов како што сум на некои други (пример ИТ форумот), каде што веќе сум "етаблиран" и ме знаат доста дечки од таа заедница.
Ок мислев дека за сите суми е таа провизија и нема да оди надолу.

Иначе најде каде да пишеш, нема овде група членови како на ИТ кои работат со PayPal, имаат високи суми и потреба некој да им направи услуга да им ги извади од Бугарија и тие точно кои знаат во кого да веруваат. Oвде имаш малку мислења и не си активен за да отвараш вакви теми.
Веднаш тоа е перење пари, прекршок, забрането итн.

Ок мислев дека за сите суми е таа провизија и нема да оди надолу.

Иначе најде каде да пишеш, нема овде група членови како на ИТ кои работат со PayPal, имаат високи суми и потреба некој да им направи услуга да им ги извади од Бугарија и тие точно кои знаат во кого да веруваат. Oвде имаш малку мислења и не си активен за да отвараш вакви теми.
Веднаш тоа е перење пари, прекршок, забрането итн.

Yup, I got your point, и во право си. Но јас секако ја постирав истава содржина и на форумот кај што има такви членови, па си реков ништо не ме кошта и тука да ја ставам.

Инаку тоа што сум член од 2012 мислам дека е бар нешто од нешто показател.. али ок.. како и да е.

Ти прави услуга и од провизијата заработува, ти вади пари затоа што ти не можеш и ти ги дава на рака или на сметка. Ако имаш поголема сума мора да ги потрошиш само на ибеј и сл места каде може да се купува преку paypal.

Провизијата од 10% ако е иста за разлчни суми пoдобро кај еден друг член кој со години се занимава со вакви работи и порано имам вадено преку него пред да земам еу документи, само не е на овој форум. Колку поголема сума толку помала провизија.[/QUOTE
Закон за забрана и спречување
Закон за забрана и спречување на вршење на нерегистрирана дејност;
Ме мрзи да барам, сигурно и УЈП има причина да се приклучи, можеби и Пазарна инспекција. Ако не е доволно, да бараме понатаму.

Не мистерија, туку материја. Инаку:
Закон за забрана и спречување на вршење на нерегистрирана дејност;
Ме мрзи да барам, сигурно и УЈП има причина да се приклучи, можеби и Пазарна инспекција. Ако не е доволно, да бараме понатаму.

Барај друже до мила ти волја.
А ако те толку боди во очи - слободно иди и во УЈП пријави, нека ти олесне на душичката ;)

Барај друже до мила ти волја.
А ако те толку боди во очи - слободно иди и во УЈП пријави, нека ти олесне на душичката ;)
Немам јас причина заради тебе да си ја олеснувам душичката. Бараше Закон, го доби. Кој сака, нека ти префрла парични средства. Јас не би, ни во сон

Ти да имаше и под дрво и под камен ќе бараше некој да ти ги извади и да ги трошиш каде сакаш, по што со тој македонскиот не можеш, ама немаш и сега закони ќе кажуваш. [emoji4]

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom