Каде може да најдам - Здравје edition

• Креатор на темата Креатор на темата MajMyH
  • Време на започнување Време на започнување
Прашав и во општи прашања, еве и тука, прашав во две аптеки досега, али ме гледаа многу бледо:

Bacteriostatic water со 0.9% benzyl alcohol има кај нас во аптеките?
Ако сте земале во која имате земано и во какви паковања е?

Каде можам да најдам билки? Порано знам имаше по пазарите некои бабички продаваа иљачи сеа не сум видел одамна. Конкретно ми требаат повеќе видови на билки и тоа: диво нане ( Mentha piperita ) , glogovog cvet ( Crateagus oxyacantha / преведувам од Српска книга, не знам колку е точен преводот на Македонски а латинските имиња се тие , матичњак ( Melissa officinalis ) , Камилица ( Matricaria chamomilla ) , Рута ( Ruta graveolens ) , Ризома одољена ( Valeriana officinalis ) , цвет од хајдучица ( Achillea milferolium ) Цвет од липа ( Tilia cordata ) Зовиног цвета ( Sambucus nigra ) црвен лук ( Allium cepa ) Лист од босилок ( Ocimum basilicum ). Ако некој се разбира повеќе од ова , би му бил благодарен за да ми даде насока. Во секој случај ќе побарам сам по пазарите. Фала.

Последно уредено:
Каде можам да најдам билки? Порано знам имаше по пазарите некои бабички продаваа иљачи сеа не сум видел одамна. Конкретно ми требаат повеќе видови на билки и тоа: диво нане ( Mentha piperita ) , glogovog cvet ( Crateagus oxyacantha / преведувам од Српска книга, не знам колку е точен преводот на Македонски а латинските имиња се тие , матичњак ( Melissa officinalis ) , Камилица ( Matricaria chamomilla ) , Рута ( Ruta graveolens ) , Ризома одољена ( Valeriana officinalis ) , цвет од хајдучица ( Achillea milferolium ) Цвет од липа ( Tilia cordata ) Зовиног цвета ( Sambucus nigra ) црвен лук ( Allium cepa ) Лист од босилок ( Ocimum basilicum ). Ако некој се разбира повеќе од ова , би му бил благодарен за да ми даде насока. Во секој случај ќе побарам сам по пазарите. Фала.
Можеш да ги побараш во билна аптека Стојанови или во билната аптека на Алкалоид.
Исто така има една жена која продава билки на тезга на Битпазар, сите уредно спакувани и обележани.

Ima li nekoja apteka sto uvezuva l-theanine?

Dosega gi imam probano samo onie na HealthAid, sto se dostapni kaj nas, pa me interesira dali ima i drugi brendovi sto moze da se najdat.

Медицинска сода што е различна од обичната и кај се наоѓа?

Медицинска сода што е различна од обичната и кај се наоѓа?
Има во Зегин на Алкалоид, килограм е околу 200 ден
А има и други поскапи. За разликата не знам точно , што е.

Здраво. Некој што носи појас за 'рбет ако може да ми препорача некаков? Со години имам кифоза и сколиоза, носев појас од ортопед земен, ама некако воопшто нр ми помага. И никаков ефект нема кога седам, пак сум цела наведната и искривена.

Капсули или таблети кантарион? Може и онлајн.

Здраво. Некој што носи појас за 'рбет ако може да ми препорача некаков? Со години имам кифоза и сколиоза, носев појас од ортопед земен, ама некако воопшто нр ми помага. И никаков ефект нема кога седам, пак сум цела наведната и искривена.
Во Медикус хелп види, јас имам од таму појас за грб зошто имам болки повремено поради долго седење пред ПЦ и ми помага.

Baram informacija za Indisko zastapnistvo, adresa i telefon, za alternativni preparati kako sto se himalajska sol,apcinja za koncetracija i drugi.

Сакам да прашам дали и каде би можела да најдам тестер од крема за црвенило на еуцерин, затоа што треба да ја купам, а од многу понеагресивни креми до сега ми реагира лицето и не ги прифаќа. Имам повеќе ствари што треба да ги изнакупам и сите се скапи, како и поради тоа што имам многу креми од едно или две мачкања не сум ги искористила повеќе, па би сакала прво да пробам со тестер, па ако е ок да ја купам. Благодарам

Zdravo, me interesira dali i kade moze da se najde vo Makedonija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom