Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Абе од кога е дојден Заев на власт, до сега едно четири-пет пати слушав "ова нема шанси да помине", колнења во жена и деца па на крај се тоа поминувало. Сакам да кажам, човекот си има пракса да изненадува.
Нема шанси да помине ако нема да подршка од ДУИ. Ова е шминка.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
само кога водам некохерентна дискусија
Тоа е резултат на јадните обиди за релативизација, еве пресно примерче:

А сепак сите на форумов, после секој таков случај, глумите изненадени.
Сите добро знаевме дека бираме помало зло.
Басни за помало зло нема, има само овца менталитет, нека праша некој во МВР кај да го пријавиме Заев за изјавите дадени дека нема промена на устав, двојазичност итн врие на ју тјуб докази.А сега се случува токму спротивното :tapp: Пошто ете ловеле „сторители“ по социјални мрежи...

ОЈО до каде е со истрагата на Каменос за купишта пари од грчки тајни фондови истурени кај нас, Анѓушев го нема нешто во псоледно време, да не истражува околу ова? :icon_lol:

И не ми одговори шо е тоа шо може некој да натера да се прави глуп со сила? Ако знаеш, чисто информативно прашувам само, да не се сфатиме погрешно :sramezliv:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
А сепак сите на форумов, после секој таков случај, глумите изненадени.
Сите добро знаевме дека бираме помало зло.

Инаку, не се прашува Заев за амандманите. Ако треба да влезат во пакет - ќе влезат, но не ми се чини дека тоа е случај сега.
Па Берик ако некој за една работа на национална телевизија се колне во жена и деца и во воздухот македонски што го дишел па после седум месеци го прави комплетно обратното, не знам за тебе ама јас лично би бил малку изненаден.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Па Берик ако некој за една работа на национална телевизија се колне во жена и деца и во воздухот македонски што го дишел па после седум месеци го прави комплетно обратното, не знам за тебе ама јас лично би бил малку изненаден.
Малку, само малку изненаден, ама сепак требало да знаеш - рече дежурниот форумски апологет во одбрана на епското какање на неговиот робовладетел :tapp:

Чекај сега да ти каже за Грујо и фамилијата и дека имало градација...:pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Изненаден?
Ако тој некој е веќе аболициран криминалец, кој се служи со уцени (Грујо го снимаше како му нуди да не ги пушти снимките, у замена за власт, што одма кажува дека го боли стап за правдата) и за кој исто така има снимка како бара мито... И сега тој нешто ветувал јавно, а ти се изненади оти го прекрши ветувањето.

Е кога таков кричр коа е боља опција од Груевски, тогаш каква опција е самиот пастир?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Тоа што не се осеќаш ебан, е ради лубрикантите што ви ги раздаваа... Али кај и да е ќе престане да клизи, па ќе осетиш....
Ма не само тоа.У сендвичите им ставаат анестетик и ништо не осеќаат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Нема шанси да помине ако нема да подршка од ДУИ. Ова е шминка.
Знаат и БЕСА и АА дека нема да помине.

Ова е реклама за БЕСА и АА, која вам албанските гласачи ви вели - Еве кој се грижи за вашите привилегии, ама лошите каури со ДУИ не даваат. јеби га. друг пат. Битно вие глеате сеа кој се грижи.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Изненаден?
Ако тој некој е веќе аболициран криминалец, кој се служи со уцени (Грујо го снимаше како му нуди да не ги пушти снимките, у замена за власт, што одма кажува дека го боли стап за правдата) и за кој исто така има снимка како бара мито... И сега тој нешто ветувал јавно, а ти се изненади оти го прекрши ветувањето.

Е кога таков кричр коа е боља опција од Груевски, тогаш каква опција е самиот пастир?
:shok2:
Оваа го кажуваш по 4 години од бомбите и 1,5 одкога е на власт, дали мозокот почнал да ти мисли или е само момент на слабост.

Зајко никат не бил подобар од Грујо освен во лажење, ако тоа го зимаме за некаков квалитет во политиката.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
:shok2:
Зајко никат не бил подобар од Грујо освен во лажење, ако тоа го зимаме за некаков квалитет во политиката.
и тука доаѓаме пак до кенкањето на јамајка како сме се заебале што сме го шутнале
:facepalm:

остатокот ти е скроз некохерентен на дискусијата што ја водам со несумја

миќа, тома, иреал, клин и јамајка со ѓорѓи и бијонс, тоа е групата со по уште некој кричр таков
(забава ми е ова, не дека сум озбилен нешто претерано со вас)

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
3.242
Зарем некој воопшто може да биде подобар од Грујо? Таков голем човек се раѓа еднаш во 1000 години.
Кажи ми еден политичар што би го носел тој пиетет " еднаш во 1000 години"... ?
P.S.
Многу сте саркастични ;)...дундариони едни...:D.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom