Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Чисто ме интересира дали со волку страст си го лижел и изметот на грујо до 2011... И кој ти бил тогаш зачинот....
Ти и владемкд ќе бидете на чело на фан клубот Берик. Он ќе биде благајник, а ти претседател.

(мада можев да ти кажам со колкава страст лижам кај сестра ти, али не е тоа мој стил)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Македонија ја пропушти својата последна шанса да стане држава на слободни луѓе веднаш после објавувањето на бомбите. Тоа беше историска шанса еднаш Македонецот да се исправи и да му каже не на ебењето во здрав мозок. Се што требаше беше влегување во Сообрание и бркање на клоци се што е внатре.

Арно ама, помеѓу слобода и сендвич Македонецот гордо избра сендвич. Тука ви е целата вистина, се друго е само неминовност, след на настани кои мораа да се случат како последица на моментот кога избравте сендвич.
Најголема грешка е што се допушти СДСМ да го инфицира отпорот.... Уствари СДСМ го канализираше незодоволството...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
и никој фала нема да му каже...

мрш бре да не те глеам, немој другпат да те чујам дека си за Левица
Лирим, тебе мрш ако ти велат во штабот не мора сеа ти мене да ми се мрсулавиш тука. Дома можеш шо сакаш да правиш, ете не ти се мешам :icon_lol:

Напишаното е чисто како ќе се продава сево ова за некое време според мене, а ти како си го сфати не знам. Треба да си скроз на скроз блесав да ги земаш Заев/Грујо како политичка опција после сево ова, а во ваква политичка констелација истото важи и за СДСМ/ДПМНЕ.

Инаку за разлика од тебе немам овца менталитет, не ми треба ни трло, ни стадо, ни пастир а богами не и овчарски пес, за две работи се залагам, отворени листи и една изборна единица, тоа е се. Се друго е од шупливо во празно.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Имало рочиште за Космос, па колкава е веројатноста да бидат осудени што урнале дивоградба,
двата случаи каде нема никаква одговорност ги тераат први, мерцедесот и овој,
за провизиите од кредитите нема да има ни случај како што изгледа, се договори СДСМ со кинезите и они да лапнат некој процент.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Ти и владемкд ќе бидете на чело на фан клубот Берик. Он ќе биде благајник, а ти претседател.
ааа не.... ќе си најдеш ти некоја баба сера за на чело на фан клубот... многу ти смрди устата на гомна, иначе радо би...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Лирим, тебе мрш ако ти велат во штабот не мора сеа ти мене да ми се мрсулавиш тука. Дома можеш шо сакаш да правиш, ете не ти се мешам :icon_lol:
.
Можам. Апсолутно. Секогаш кога ќе почнеш со миење на газето од бившиот газда, ќе те потсетам дека тоа нема везе со Левица.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
(мада можев да ти кажам со колкава страст лижам кај сестра ти, али не е тоа мој стил)
Види, не би ме зачудил ни овој фетиш кај тебе, со оглед на тоа дека сестра ми е одамна умрена... а нивоата што ги пробиваш се далеку под дното...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Види, не би ме зачудил ни овој фетиш кај тебе, со оглед на тоа дека сестра ми е одамна умрена... а нивоата што ги пробиваш се далеку под дното...
реков, тоа не е мој стил

лесна и земја, ако е така, мада никој не би ми замерил ако не би ти поверувал

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Најголема грешка е што се допушти СДСМ да го инфицира отпорот.... Уствари СДСМ го канализираше незодоволството...
Кој отпор? Па немаше никаков отпор. Половина од луѓето фаќаа сеир на Гоца и Ставрвески, другата половина велеше дека сминките се сечени и лепени.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Можам. Апсолутно. Секогаш кога ќе почнеш со миење на газето од бившиот газда, ќе те потсетам дека тоа нема везе со Левица.
Ова од позиција на дежурен форумски апологет(шо би рекол самиот ти газолижач) го пишуваш?

Нема сега глеам акање од земја за загаден воздух, партизација и арамилук, се е сведено на Грујо да лежи, ако се е исто само него го нема. Уствари не, ќе згрешев и ќе заборавев да спомнам дека сега имаме зајакнат идентитет и државност :pos:

Не знам што има во тоа лејките шо може да лижите се што се какале претходно, и тоа кога ќе ми текне од и за какви ликови тоа се прави е уште помизерно :sramezliv:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ова од позиција на дежурен форумски апологет(шо би рекол самиот ти газолижач) го пишуваш?

Нема сега глеам акање од земја за загаден воздух, партизација и арамилук, се е сведено на Грујо да лежи, ако се е исто само него го нема. Уствари не, ќе згрешев и ќе заборавев да спомнам дека сега имаме зајакнат идентитет и државност :pos:

Не знам што има во тоа лејките шо може да лижите се што се какале претходно, и тоа кога ќе ми текне од и за какви ликови тоа се прави е уште помизерно :sramezliv:
bitno e da vlezeme vo nato

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Ништо нема да помине. Тоа е за политички поени, знаат и тие дека нема да поминат тие амандмани па да имаат за што да ко криват ДУИ.
Абе од кога е дојден Заев на власт, до сега едно четири-пет пати слушав "ова нема шанси да помине", колнења во жена и деца па на крај се тоа поминувало. Сакам да кажам, човекот си има пракса да изненадува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Сакам да кажам, човекот си има пракса да изненадува.
А сепак сите на форумов, после секој таков случај, глумите изненадени.
Сите добро знаевме дека бираме помало зло.

Инаку, не се прашува Заев за амандманите. Ако треба да влезат во пакет - ќе влезат, но не ми се чини дека тоа е случај сега.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
bitno e da vlezeme vo nato
Taka je, kade odi sfetot nie uste so nacionalizam imeto ne go davame, gluposti. Isto taka i vo Amerika, reci mu ne ste vie amerikancite nacija i nisto nema da se sluci :icon_lol: se kje bidi vo red :LOL: isto so nasite sogragjani albancite, za sosedite da ne prajme muabet, tie uste pomalku (y)

Da te prasam, sam si pravis humus za cvekinjata? :lolzz:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Taka je, kade odi sfetot nie uste so nacionalizam imeto ne go davame, gluposti. Isto taka i vo Amerika, reci mu ne ste vie amerikancite nacija i nisto nema da se sluci :icon_lol: se kje bidi vo red :LOL: isto so nasite sogragjani albancite, za sosedite da ne prajme muabet, tie uste pomalku (y)

Da te prasam, sam si pravis humus za cvekinjata? :lolzz:
само кога водам некохерентна дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom