некак ми нема логика целово ова... или прави ТЕШККИ глупости или ако воопшто има подршка од надвор би било евентуално од русија ама они па кај нас па никакви интересите немаат осим да си го мерат таквото преку нас со западњациве....
третиов цитат.. сдс ја збркаа многу работата на цело вмро со помош од надвор (да бидеме реални) ама дека ке газад за 2 години незнам... многу е далеку да се процени таа ситуација затоа што реално сдсм имаат изгубено гласачи моментално баш поради ова со имево а истото го имаат и вмро изгубено... работава е сега кој колку добил и кој колку изгубил ама тоа на избори ке треба да го видиме... по мене мислам дека албанскиов фактор ги држи сдсм моментално кренати ама ке дојде и денот кога нема да им исполнат нешто што ветиле па кога ке се свртат против нив..... целава ситуација што и како ке се случува неможе да се предвиди зашто е премногу забрљана работа и умешани се западњациве.... ке си бидеме северна ко шо гледам тоа е факт.. незнам како у грција ке помине ова ( ке помине со оглед на тоа дека запад има умешано прсти и кај нив и кај нас директно ) а за влез у нато ај можда и ке влеземе ама у ЕУ е тоа не верувам.... и страшно ме интересира после влез у нато кои бенифиции ке ги имаме а што ке изгубиме и уште една ствар... ако воопшто некогаш влеземе во ЕУ дали ке бидеме вкупно 1 200 000 жители у МК што ке останат да живеат.....
За северњаци ќе си бидеме северњаци, не видов никој да се спротистави освем левица, свака част. Вмро изгуби многу членови поради своите, а сдс, поради криминалот. Употребната вредност на хунтата, е уште година дена, во тој период треба да се даде двојазичност и свака глупост. а весело ќе биде нареднива 2 години, кога ќе бидеме задолжени у 3 лепе, така да и да не пикнат во нато, продажбата на името, и полошиот стандард, и секојдневните афери, како и овие апсењата, за жал ќе го донесат вмро и левица на чело и тоа на подолг период.
Се е фингерај, народот за две три години ќе има стандард на авганистанско село, освем овие кои си се офајдија со промената на името. За еу ќе треба да сонуваме, п.с. и гркот се чуди шо будали сме