Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.872
Наредни револуционерни пратеници : Минов,Рангелова,Данев,Димовски.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Незнам што се дешава.. кини глави и е доста самоуверен… никој без подршка од надвор не го прави тоа толку лесно[DOUBLEPOST=1540240709][/DOUBLEPOST]
Ме плаши таквата состојба. ми изгледа раѓање на новиот дон. Сдс му ја збрка валканата работа… за 2 години ќе коси[DOUBLEPOST=1540240778][/DOUBLEPOST]

Мене и сега ми е срам да кажам дека сум македонец. Се кажувам ром
некак ми нема логика целово ова... или прави ТЕШККИ глупости или ако воопшто има подршка од надвор би било евентуално од русија ама они па кај нас па никакви интересите немаат осим да си го мерат таквото преку нас со западњациве....

третиов цитат.. сдс ја збркаа многу работата на цело вмро со помош од надвор (да бидеме реални) ама дека ке газад за 2 години незнам... многу е далеку да се процени таа ситуација затоа што реално сдсм имаат изгубено гласачи моментално баш поради ова со имево а истото го имаат и вмро изгубено... работава е сега кој колку добил и кој колку изгубил ама тоа на избори ке треба да го видиме... по мене мислам дека албанскиов фактор ги држи сдсм моментално кренати ама ке дојде и денот кога нема да им исполнат нешто што ветиле па кога ке се свртат против нив..... целава ситуација што и како ке се случува неможе да се предвиди зашто е премногу забрљана работа и умешани се западњациве.... ке си бидеме северна ко шо гледам тоа е факт.. незнам како у грција ке помине ова ( ке помине со оглед на тоа дека запад има умешано прсти и кај нив и кај нас директно ) а за влез у нато ај можда и ке влеземе ама у ЕУ е тоа не верувам.... и страшно ме интересира после влез у нато кои бенифиции ке ги имаме а што ке изгубиме и уште една ствар... ако воопшто некогаш влеземе во ЕУ дали ке бидеме вкупно 1 200 000 жители у МК што ке останат да живеат.....

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
... секоја Партија и секој член на истата, треба да ја спроведува предизборната Програма за која народот на демократски начин ја изгласа за таа Партија ништо помалку ништо повеќе!
... членот на соодветната Партија за кој гласал народот по демократски пат како преставник на таа Партија треба да ги спроведува идеите и програмата на таа Партија ништо помалку и ништо повеќе!
... штом некој член преку ноќ се здоби со сопствени идеи и убедувања и сака пратенички да делува вон Програмата на Партијата на која е член, нека се дистанцира од истата и нека повели како независен пратеник да се кандидира, па народот како таков на демократски начин да го изгласа за негови лични убедувања и лична Програма ништо помалку и ништо повеќе!
... со закон да се оневозможи (додека е во сила резултатот од спроведените Избори - мандат) мутирање преку ноќ на пратеници од една Партија во друга Партија или од Партија во независен пратеник или пратеник со свои убедувања и делувања од Партија за што е избран, секогаш ќе има хаос и злоупотреба во Собранието и исти фаци со политички стаж во Собрание повеќе од 20 години, без ваков закон за заштита за ШТО и ЗА КОГО гласал народот ќе биде секогаш кашапопара во Собранието! :facepalm:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Edvaj cekam da dojde tretiot krug od glasanjeto. Se kladam so koj saka deka togas mnozinstvoto ke ima i poveke od 80 pratenici.

Uste nekolkumina od DPMNPredavstvo ke glasaat za dogovorot od Prespa.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Има ли некој паметен да објасни што се случува со дпмне, се распаѓа ли партијата конечно?!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Жмицко се повампири, почна да ги брка сите...:pos::pos:

Може и сега е точното време некој од истокот да се вклучи во борбата против западот. Тоа може да го направи само од дпшне. Од помаливе партии не можат да им се спротиставаат на Нато и ЕУ. Барем не сеуште...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
некак ми нема логика целово ова... или прави ТЕШККИ глупости или ако воопшто има подршка од надвор би било евентуално од русија ама они па кај нас па никакви интересите немаат осим да си го мерат таквото преку нас со западњациве....

третиов цитат.. сдс ја збркаа многу работата на цело вмро со помош од надвор (да бидеме реални) ама дека ке газад за 2 години незнам... многу е далеку да се процени таа ситуација затоа што реално сдсм имаат изгубено гласачи моментално баш поради ова со имево а истото го имаат и вмро изгубено... работава е сега кој колку добил и кој колку изгубил ама тоа на избори ке треба да го видиме... по мене мислам дека албанскиов фактор ги држи сдсм моментално кренати ама ке дојде и денот кога нема да им исполнат нешто што ветиле па кога ке се свртат против нив..... целава ситуација што и како ке се случува неможе да се предвиди зашто е премногу забрљана работа и умешани се западњациве.... ке си бидеме северна ко шо гледам тоа е факт.. незнам како у грција ке помине ова ( ке помине со оглед на тоа дека запад има умешано прсти и кај нив и кај нас директно ) а за влез у нато ај можда и ке влеземе ама у ЕУ е тоа не верувам.... и страшно ме интересира после влез у нато кои бенифиции ке ги имаме а што ке изгубиме и уште една ствар... ако воопшто некогаш влеземе во ЕУ дали ке бидеме вкупно 1 200 000 жители у МК што ке останат да живеат.....
За северњаци ќе си бидеме северњаци, не видов никој да се спротистави освем левица, свака част. Вмро изгуби многу членови поради своите, а сдс, поради криминалот. Употребната вредност на хунтата, е уште година дена, во тој период треба да се даде двојазичност и свака глупост. а весело ќе биде нареднива 2 години, кога ќе бидеме задолжени у 3 лепе, така да и да не пикнат во нато, продажбата на името, и полошиот стандард, и секојдневните афери, како и овие апсењата, за жал ќе го донесат вмро и левица на чело и тоа на подолг период.
Се е фингерај, народот за две три години ќе има стандард на авганистанско село, освем овие кои си се офајдија со промената на името. За еу ќе треба да сонуваме, п.с. и гркот се чуди шо будали сме

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Жмицко се повампири, почна да ги брка сите...:pos::pos:

Може и сега е точното време некој од истокот да се вклучи во борбата против западот. Тоа може да го направи само од дпшне. Од помаливе партии не можат да им се спротиставаат на Нато и ЕУ. Барем не сеуште...
де баш ме занима како може дпмне да се спротистави на западот? од каде ресурси?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
П.с. не е русинот, гарант.
Ова е со амин на американецот, жмицко доби инструкции, сеа треба да обработи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom