Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Pred eden mesec bev na intervju i sega mi pisuva prepiskata se namira za zadolzitelno soglasvenje
Taka nekako
Kolku vreme stoi ovoj status i koj e sleden ako mozi nekoj da mi kazi
10-12 месеци од интервју се чека за да ти се смени во
,,Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија,,
Потоа со овој стаус се чека од 2-4м и следи потпис на државјанство.

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Pak da prasam, dali ima nekoj vo poslednite 2-3 meseci da e staven na proverka od viceprezidentot, ili toa vekje ne go pravat?

Член од
4 ноември 2013
Мислења
55
Поени од реакции
20
IMA NA FORUMOV decki sto se 3 -4 meseci so ovoj status kolku vreme ti e ovoj status
Okolu 1 nedela intervjuto go pravev vo 2015 maj mesec dva Pati nosev edni isti dokumenti prviot pat statusot mi glasese navodno deka sum dal fotokopie pa potoa pak gi podnesov I eve sega ova....[DOUBLEPOST=1540193299][/DOUBLEPOST]
Вчера имаше жалби и од други луѓе кои имаа проблем со закажување.Нејќело да се прикачи документ.....Изгледа имаат проблем со страната.
Za ukazot posrednikot zakazuva Ili ....?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Okolu 1 nedela intervjuto go pravev vo 2015 maj mesec dva Pati nosev edni isti dokumenti prviot pat statusot mi glasese navodno deka sum dal fotokopie pa potoa pak gi podnesov I eve sega ova....[DOUBLEPOST=1540193299][/DOUBLEPOST]
Za ukazot posrednikot zakazuva Ili ....?
Не ,можеш и ти .Кога ќе ти го потпишат указот ќе ти стои статус
Образувана преписка N:xxx/2015/01.01.2015 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 148 от 2018 год.(ова го ставив како пример) Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Записване
На полето Записване стискаш и ќе ти даде да прикачиш копија од пасош ,да внесеш бр.на пасош и емаил за потврда на зкажаниот термин.
Откако ќе ти пратат конфирмација на мејл ја принташ и одиш во Софија.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Vo petokot potpisan ukaz,
Intervju konzulat Bitola fevruari 2017,
Poteklo izvod 1920ta i potvrda.

Dali nekoj skoro zakazuval na stranava za da si go podigne ukazot od Bugarija ???
Nervi iskinav sistemot me odbiva ne mozam rezervacija da napravam

Pozdrav so sreka na site
Drugar kolku vreme bese na polozitelno i dali bese na proverka kaj viceto

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
Drugar kolku vreme bese na polozitelno i dali bese na proverka kaj viceto
Положително околу 4месеци без дополнителна, без проверка од вицето, се со ред само потврда од здружение и извод 1920 .

Член од
18 октомври 2017
Мислења
33
Поени од реакции
20
10-12 месеци од интервју се чека за да ти се смени во
,,Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија,,
Потоа со овој стаус се чека од 2-4м и следи потпис на државјанство.
Ti blagodaram

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Позз дечки

Не сум бил на форумов неколку месеци па да ви се пофалам
Пред неколку дена статусот ми мрдна од дополнителна со запирка во финална, после година ипол на дополнителна
Со крштеница од баба

Кај вас некои новости???

Со среќа на сите!!!

E2E

Член од
11 март 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
До кај се стигнати со 2016, тие што сме на дополнителна? Промени има кај некој? Поздрав[DOUBLEPOST=1540200204][/DOUBLEPOST]
Позз дечки

Не сум бил на форумов неколку месеци па да ви се пофалам
Пред неколку дена статусот ми мрдна од дополнителна со запирка во финална, после година ипол на дополнителна
Со крштеница од баба

Кај вас некои новости???

Со среќа на сите!!!
Која година беше на интервју?

Член од
5 септември 2018
Мислења
47
Поени од реакции
55
Кога се сликаш треба извод да биде преведен и заверен на нотар во Софија ,изводот треба обичен од Македонија или интернационален ако знае некој ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom