добро навистина ШТО Е РАБОТАВА што сега се чека повеке за потпис,нема време от шетање или што?![DOUBLEPOST=1539819572][/DOUBLEPOST]Се надевам не . Инаку да не има некој указ добиено во скоро од тие што сме со родители и веќе чеакме 3+ месеци. Јас еве полни 16 недели чекам
колку ти е сигурна и точна информацијава?!?Za svajcarija drugarcinja vi treba viza ne moze so licna karta i pasos ....
Da tocno e jas zedov takaЗдраво, дали се добива пасош со документ од прадедо/прабаба од пред 1918 а на документот е наведено дека е Македонец мојот прадедо/прабаба. (Ко демек пред 1918 сите биле бугари поради нивниот попис и немам гајле ќе земам пасош)
Вистина ли е ова? Благодарам.
IMA NA FORUMOV decki sto se 3 -4 meseci so ovoj status kolku vreme ti e ovoj statusПрегледај го приврзокот 198465
Intervju 2015, odam preku zdruzenieto vo Strumica plus so Dokument od mojot vujko sto e sledno I kolku se ceka otprilika I dali e glavnoto e pominato pozdrav.
Koga bese na intervju i ako moze br da znaeme od prilika.do kade se stignati.Прегледај го приврзокот 198465
Intervju 2015, odam preku zdruzenieto vo Strumica plus so Dokument od mojot vujko sto e sledno I kolku se ceka otprilika I dali e glavnoto e pominato pozdrav.
Вчера имаше жалби и од други луѓе кои имаа проблем со закажување.Нејќело да се прикачи документ.....Изгледа имаат проблем со страната.Vo petokot potpisan ukaz,
Intervju konzulat Bitola fevruari 2017,
Poteklo izvod 1920ta i potvrda.
Dali nekoj skoro zakazuval na stranava za da si go podigne ukazot od Bugarija ???
Nervi iskinav sistemot me odbiva ne mozam rezervacija da napravam
Pozdrav so sreka na site
Imas vreme sigurno min.godina dena ke si gi listas statustite (ako vo meguvreme ne se olesni nekoja procedura) , jas bev fevruari lani na interjvju duri sega zedov ukaz.Pred eden mesec bev na intervju i sega mi pisuva prepiskata se namira za zadolzitelno soglasvenje
Taka nekako
Kolku vreme stoi ovoj status i koj e sleden ako mozi nekoj da mi kazi