Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Иначе за избори никој неќе од проста причина што тие неопределени што го гласаа Заев поради нервоза кон Груки сега нема да излезат да гласаат или тие што ќе излезат за инет контра ќе му одат, мада првата опција е поверојатна.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
ако си ги забележал пиши ги кои се

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Избори ќе има сега читав на Доказ. МК.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кај најде да читаш па и ти… на рамниште со СДК, инфомакс и насрдин оџа
ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА ЌЕ БИДАТ РАСПИШАНИ НОВИ ИЗБОРИ: СДСМ соопшти дека ќе се самораспуштат и ќе организираат избори
1875
Окт 17, 2018Македонија, ТОП2

– Ако Христијан Мицкоски продолжи да ја блокира иднината на Македонија, во следните неколку денови парламентарното мнозинство ќе распише предвремени парламентарни избори. Граѓаните ќе ја донесат одлуката, со огромно мнозинство ќе победи опцијата за иднината, Македонија ќе биде дел од НАТО и ЕУ, се вели во реакцијата на СДСМ.

http://www.dokazmk.online/za-nekolku-dena-ke-bidat-raspishani-novi-izbori-sdsm-soopshti-deka-ke-se-samoraspushtat-i-ke-organiziraat-izbori/

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
После ќе барате гласови од тој народ
Пффф, лесна работа. Представи се ко србоман и ќе ти успее.
СДСМ така успеа да ја раскрчми државава 90-ти, а ВМРО задњиве години.

(само еден од многуте показатели за државотворниот капацитет на овој народ)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Не може баш така да се каже.
Primer de onaka. Sosem dobro mu odese na pocetokot. Prakticno cela Evropa ja sredi vo rok od nekolku meseci. Britanija bese kako da recam, nisto posle Denkerk, nikakva seriozna zakana za bilo sto. Dodusa lesno e da se pravis general posle bitka ama barem na pocetokot poprilicno dobro im odese.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА ЌЕ БИДАТ РАСПИШАНИ НОВИ ИЗБОРИ: СДСМ соопшти дека ќе се самораспуштат и ќе организираат избори
1875
Окт 17, 2018Македонија, ТОП2

– Ако Христијан Мицкоски продолжи да ја блокира иднината на Македонија, во следните неколку денови парламентарното мнозинство ќе распише предвремени парламентарни избори. Граѓаните ќе ја донесат одлуката, со огромно мнозинство ќе победи опцијата за иднината, Македонија ќе биде дел од НАТО и ЕУ, се вели во реакцијата на СДСМ.

http://www.dokazmk.online/za-nekolku-dena-ke-bidat-raspishani-novi-izbori-sdsm-soopshti-deka-ke-se-samoraspushtat-i-ke-organiziraat-izbori/
Во ред тоа, муабетот ми е дека не се за верување. Самиот заев менува изјава на саат време. Може мицко да си бара, мислам се преценува, но нема да добие. Си прави сдс анкети, им паѓа рејтингот, со таков пад мислиш ќе ризикуваат. Не друже. Ќе си тераат до крај. Мое мислење

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Малоумен ли беше народот кога го избра Заев за премиер?
Не. Се земам самиот за пример. Искрено гласав за заев (никогаш повторно), се со цел да ги затвори арамиите, тие краделе од мене, тебе… не очекував дека ќе враќа пари, не сум до толку, гласав за да се казнат вмро. На крај краева, гледам само тривијални судења, обвиненија кои не држат вода.. и цела енергија насочена кон името. Нека испозатвори се, нека среди економија, па бујрум, судот нека затвора како што решава овој економија. Потоа при средена економија и затворени криминалци може да има простор и да рече, овие пред нас пуздер сторија, мораме, то е… сега на која основа ова?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Јас гласав за Грујо...анд биинг прауд оф дат. Им реков ќе го барате Грујо :anco:
И стварно - го бараат! Истите куртони кои јадеа трошки од неговата гозба, сега пак го бараат и покрај тоа што и еба матер на земјава и народот и све друго.
Беше у право ти.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
И стварно - го бараат! Истите куртони кои јадеа трошки од неговата гозба, сега пак го бараат и покрај тоа што и еба матер на земјава и народот и све друго.
Беше у право ти.
Vojvodo pomiri se so realnosta. Bojko ke ti bide Premier samo ako izvadis bugarski pasos i se preselis vo Blagoevgrad. Jbg to e.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Беше у право ти.
А и Тито го бараат! Еееее јоже јоже...:anco:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Vojvodo pomiri se so realnosta. Bojko ke ti bide Premier samo ako izvadis bugarski pasos i se preselis vo Blagoevgrad. Jbg to e.
Па јас сум Бугарин и имам пасош и навистина живеам во Благоевград
ама сакам и вас да ви е убаво
затоа ја така иначе не би

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Па јас сум Бугарин и имам пасош и навистина живеам во Благоевград
ама сакам и вас да ви е убаво
затоа ја така иначе не би
Pa so ne si pisis na majcin jazik kako sekoj normalen Bugarin. Padna rezimot oddamna. Ne ti imaat kazano?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom