- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.454
- Поени од реакции
- 84.867
Кога е гласањето? Вечер?
Не пратам.
Не пратам.
Еве, уште еден пуштија, сосема спонтано.Го пуштиле и тој Љубен Арнаудов од домашен притвор. Тешко некогаш да било попрљаво и подолно од ова во моментов.
На крај на иста седница ќе помине и амнестијата и договорот и све ќе ни биде заслужено.
Де подсети ме кој фрлаше куртони а?Сватите го ова:
Вие на шарените и комуњарите можете да ги викате така (шаерни, комуњари...). Но, не можете да ги викате куртони,
И ја пишав ама никој не одговара.Кога е гласањето? Вечер?
Не пратам.
Па чекај, нели они фрлаа со куртони, баш после (и заради) самопризнанието на Латас дека е куртон, кое одекна во јавноста и ви остави белег?[DOUBLEPOST=1539704443][/DOUBLEPOST]Де подсети ме кој фрлаше куртони а?
Куртон револуција.... сега поткрепена со лубриканти...
можда никој и не знаеИ ја пишав ама никој не одговара.![]()
Нема рок до кога би завршила расправата. Ама на пример Џафери го одбил предлогот на Данев да работат после 18 часот, што значи дека ќе одолговлекуваат максимално за да купат време.можда никој и не знае
али после расправа обично следи гласање
така и мислевНема рок до кога би завршила расправата. Ама на пример Џафери го одбил предлогот на Данев да работат после 18 часот, што значи дека ќе одолговлекуваат максимално за да купат време.
Ако веќе збориме за постапка, ова е само прво гласање. После ова гласање Владата ќе се задолжи да ги изготви амандманите, па тие ќе дојдат во Собрание, па мислам дека има обврска на 3 месечна јавна дискусија (иако не сум најсигурен за овој рок), па може да има предлози за измени на амандманите, па тек после би имало ново гласање за уставни промени.така и мислев
ова може ќе иде до ситни саати
Еве тука објаснува Апасиев како се чекорите.Ако веќе збориме за постапка, ова е само прво гласање. После ова гласање Владата ќе се задолжи да ги изготви амандманите, па тие ќе дојдат во Собрание, па мислам дека има обврска на 3 месечна јавна дискусија (иако не сум најсигурен за овој рок), па може да има предлози за измени на амандманите, па тек после би имало ново гласање за уставни промени.
10 дена, ако не успее првото гласање неможе да со оди на второ за амандманите(мислам).Ако веќе збориме за постапка, ова е само прво гласање. После ова гласање Владата ќе се задолжи да ги изготви амандманите, па тие ќе дојдат во Собрание, па мислам дека има обврска на 3 месечна јавна дискусија (иако не сум најсигурен за овој рок), па може да има предлози за измени на амандманите, па тек после би имало ново гласање за уставни промени.