Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Ти викаш му го дадоја да си ја напика амнестијата во гз.

А што ќе му речат тие што зависат од амнестијата утре на Мицко ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Не знам за Мицко, ама на Заев му рекоа амнестијата во газ да си ја напика.

Борис Дамовски: Правда, а не амнестија!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Што ме боли кур што би му рекле тие на Мицко?
Митко Чавков прашај го, а и тој од Виена што ги организирал, ако сакаат и ова ќе му го врзат на Грујо. ;)

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Митко Чавков прашај го, а и тој од Виена што ги организирал, ако сакаат и ова ќе му го врзат на Грујо. ;)

Не знам како не сфаќаш дека апсолутно никој не го боли кур за тоа, па ни Груевски. Единствено битно во моментов е да нема промена на Устав. Дали некој ќе заврши во затвор заради тоа, за мене е тотално неважно. И фино што и Мицкоски го дели истиот став засега.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не знам како не сфаќаш дека апсолутно никој не го боли кур за тоа, па ни Груевски. Единствено битно во моментов е да нема промена на Устав. Дали некој ќе заврши во затвор заради тоа, за мене е тотално неважно. И фино што и Мицкоски го дели истиот став засега.
Смешни се што секогаш се фаќаат за нешто и се држат, да нема промена на ова да нема промена на она.

Исто како Грујо кога бараше 60 или колку пратеници за да не му се мешаат Албанците во реформите за истиот тој после да коалицира со нив.

Ево објасни што е толку лошо ако се промени уставот кој досега има претрпено 32 амандмаски промени ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Смешни се што секогаш се фаќаат за нешто и се држат, да нема промена на ова да нема промена на она.

Исто како Грујо кога бараше 60 или колку пратеници за да не му се мешаат Албанците во реформите за истиот тој после да коалицира со нив.

Ево објасни што е толку лошо ако се промени уставот кој досега има претрпено 32 амандмаски промени ?

Од естетски причини, не ми се допаѓа да се променува. Го сакам ваков каков што е, многу ми е убав и погоден. И ќе гласам за партијата што ќе вети дека нема да се промени.

Ако Мицкоски, или било кој друг што сум го гласал, ја изневери мојата доверба, мој глас не гледа од сега до вечни векови. Плус дополнително, ако било кога во иднина има шанса да се врати на власт, ќе излагам на избори и за инает ќе гласам за другата опција. А не сум единствен со таков став. Па нека му ја мисли што ќе прави.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Од естетски причини, не ми се допаѓа да се променува. Го сакам ваков каков што е, многу ми е убав и погоден. И ќе гласам за партијата што ќе вети дека нема да се промени.

Ако Мицкоски, или било кој друг што сум го гласал, ја изневери мојата доверба, мој глас не гледа од сега до вечни векови. Плус дополнително, ако било кога во иднина има шанса да се врати на власт, ќе излагам на избори и за инает ќе гласам за другата опција. А не сум единствен со таков став. Па нека му ја мисли што ќе прави.
Естетски причини а претседател за кого ти си гласал добил мандат само ради таа естетика, кога цензусот го намалиле од 50 на 40 отсто.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Естетски причини а претседател за кого ти си гласал добил мандат само ради таа естетика, кога цензусот го намалиле од 50 на 40 отсто.

За тоа ли се уставните измени, да го вратат цензусот на 50%?

Ајде, можеш ти и поглупо, пробај пак.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Де преведи што сакаш да кажеш

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Де преведи што сакаш да кажеш
Не се обидувај. Јас скроз го изгубив кај естетските причини и како моите ги поврза со неговите. Ама не е тоа битно, пробав контекст да ловам.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
За тоа ли се уставните измени, да го вратат цензусот на 50%?

Ајде, можеш ти и поглупо, пробај пак.
Не, зборувам за твоите "естетски" кои го намалиле цензусот на 40 посто па така добивте претседател со 40 и 2-3 посто излезеност.

Претседател кој бараше секакви гаранции и амнестираше куп криминалци преку ноќ, тоа за тебе е естетика, тоа што тебе ти одговара.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Не, зборувам за твоите "естетски" кои го намалиле цензусот на 40 посто па така добивте претседател со 40 и 2-3 посто излезеност.

Претседател кој бараше секакви гаранции и амнестираше куп криминалци преку ноќ, тоа за тебе е естетика, тоа што тебе ти одговара.

Кој ги терал токмаците твои од СДСМ да ги гласаат уставните измени?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426

Јебига, лоша карма...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom