Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Barem na 30% ako ne i poveke ne im se raboti nisto, ustvari na nikoj ne mu se raboti ama na ovie im se moze. I za niedni pari ne bi go mrdnale gazot.И тоа што сите завршија факултет не е фактор. И јас мислев дека тоа е проблем се додека не видов на оглас за монтер како се пријавуваат доктори и инженери и како кај мене во фирма на таа позиција работи доктор меѓудругото, така што шкртнете го и тој аргумент.
Пак ќе кажам, не може младите да се неработници а пола држава да ни е иселена со договорите на брод и воркендтравел.
А процентов од кај го најде, истражување направи или?Barem na 30% ako ne i poveke ne im se raboti nisto. I za niedni pari ne bi go mrdnale gazot. Im se moze.
Od oko, a poznavam mnogu takvi.А процентов од кај го најде, истражување направи или?
Мислам дека новинаров е толку глуп што не ги разбира податоците што ги напишал. Фалеле работници, ај баш да видам кој фирми бараат вработени. Фалат аргати,чувари,чистачи зашто младиве се опаметуваат и никој нејке на негов грб македонски газда милион да праи. Што не фали инженер во Мепсо или Елем, туку фалат во Хај Тек во орешани кај што е 200 евра плата во 3 смени.И тоа што сите завршија факултет не е фактор. И јас мислев дека тоа е проблем се додека не видов на оглас за монтер како се пријавуваат доктори и инженери и како кај мене во фирма на таа позиција работи доктор меѓудругото, така што шкртнете го и тој аргумент.
Пак ќе кажам, не може младите да се неработници а пола држава да ни е иселена со договорите на брод и воркендтравел.
Од ист извор како новинарот - ѓутуре.comА процентов од кај го најде, истражување направи или?
Изглеа лошо ти глеа окото, зашто имам 23 години и голем дел од генерацијата или работи или се влече по платени пракси негде. Буквално не знам човек што или не студира или не работи моментално.Od oko, a poznavam mnogu takvi.
Па тоа зборам, не го третирај работникот како ѓубре, не го чисти подот со него, дај му плата со која ќе може и да тргне нешто настрана и тогаш ако немаш кој, бујрум збори. Не може фирмава да калеми пари, директорот да доаѓа со Мерцедес а вработените со Југо. Јасно е да има слоевити примања ама не со деградирачки јаз.Мислам дека новинаров е толку глуп што не ги разбира податоците што ги напишал. Фалеле работници, ај баш да видам кој фирми бараат вработени. Фалат аргати,чувари,чистачи зашто младиве се опаметуваат и никој нејке на негов грб македонски газда милион да праи. Што не фали инженер во Мепсо или Елем, туку фалат во Хај Тек во орешани кај што е 200 евра плата во 3 смени.
Ете пиша, од око му била и ти после сакаш со аргументи да дискутирате.Од ист извор како новинарот - ѓутуре.com
лесно е, по туѓ грб, секако. Можеби не си чекал редици, ниту те малтретирале. И така со години на точен датум за да имаш право некогаш да се вработиш. Затоа реков, пракса изгледа ти треба за да разбереш некои работи. Тоа е непотребно малтретирање просто кажано, со оглед на тоа што и Маја го напишала.Незнам што е толку филозофија да се пријавуваш една месечно или еднаш на два месеци, нема чинот да ти падне. .
Mozebi samo neso ako e povrzano so kompjuteri ili klackanje fotelji. Inaku da ne se lazeme ne ste ni vie kjoravi, toa e faktickata sostojba barem vo SK, ili da ne se raboti nisto ili se bara rabotno mesto so lezenje.Изглеа лошо ти глеа окото, зашто имам 23 години и голем дел од генерацијата или работи или се влече по платени пракси негде. Буквално не знам човек што или не студира или не работи моментално.
Нема редици целата процедура трае ни 5 минути. Ако си невработен и немаш саат сосе возење во бус време во месецот да одвоиш, не си невработенбанализираш. Очигледно ниту си чекал редици, ниту те малтретирале. И така со години за да имаш право некогаш да се вработиш. Затоа реков, пракса изгледа ти треба за да разбереш некои работи. Тоа е непотребно малтретирање просто кажано, со оглед на тоа што и Маја го напишала.
Ама ова е вон тема
Сеа и работите што ги работиме треба да ти ги удоволимеMozebi samo neso ako e povrzano so kompjuteri ili klackanje fotelji. Inaku da ne se lazeme ne ste ni vie kjoravi, toa e faktickata sostojba barem vo SK, ili da ne se raboti nisto ili se bara rabotno mesto so lezenje.