jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.314
Ги кажав причините поради кои сериот за распадот на ЕУ би ми бил онака ќејф на душата.... ама тоа нема врска со темата....Ја кога би правел вакви споредби за да цитирам некого, прво би прочитал што значат тие поими, нивното внатрешно уредување, уставите и слично. Југославија беше држава, не сојуз на држави, со федеративно уредување... итн итн. На крај краева реков, секој сојуз, па и секоја држава се вештачки, раководени од економски и безбедносни интереси.
Што не ми е јасно зашто толку потенцирање (од некои овде и радости) за распад на еден огромен сојуз на држави, од каде имаме најголема корист, и демографски и економски.
Оно и Сојуз на синдикати кат тад ќе се распадне.
Темата е како Европската цивилизација е сменета, и не личи на онаа поствоена западна Европа од златните времиња на студената војна... Ако не си бил тогаш... онда прочитај каква била тогаш, па спореди каква е сега... Европа не е иста од пред 10 години, а да не збориме за 30....[DOUBLEPOST=1539206880][/DOUBLEPOST]
најблиску нешто до конфедерација е ЕУ колку што знам јас... ама глуп сум јас и неначитан, не ме слушај мене..A konfederacija ?
P.s mi e maka da baram na wiki